SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kime Dokunursa Dokunsun.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:55:10
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "TBMM’de en çok sesi çıkan milletvekili olarak vatandaşlarımızın haklarını savunmak görevimizdir” diyerek, “Eğer sorunları dile getirmezsem, aldığım oya ihanet etmiş olurum” ifadelerini kullandı. 

Beraberinde, merkez ilçe başkanı Abdulvahap Ayzabar, parti yöneticileri Naci Yetkin ve Abbas Akıncı ile birlikte Yeşiltepe Muhtarlığı’nı ziyaret edip, Atatürk Mahallesi Muhtarı Salman Şahbaz, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Şahin Demirci ve Gazi Mahallesi Muhtarı Hüseyin Başıbüyük ve Yeşiltepeliler Derneği yöneticisi Özcan Gözene ile görüşen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili Veli Ağbaba, sorunları dinledi. İlk olarak muhtarlar ve dernek başkanı Gözene konuşma yapıp, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Muhtarlar, Devlet Demiryollarına ait kiraya verilen yerlerin ve kullanılmayan depoların başka yere nakil edilip, çevre yolu ile Yeşiltepe arasındaki engelin kaldırılması konusunda taleplerini ilettiler. Milletvekili Ağbaba da bu konuda bir inceleme yaptıracağını bildirdi.

Burada konuşan Milletvekili Veli Ağbaba, “Yeşiltepe de çevre yolu altında. Çevre yolu altındaki mahallelerimizin kaderi iyi değil. Bize oy versin vermesin çevre yolu altındaki bütün muhtarlıkları ziyaret ediyorum. Sorunlarını dile getirmeye çalıştım” ifadelerini kullandı.

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) en çok sesi çıkan milletvekili olarak vatandaşlarımızın haklarını savunmak görevimizdir. Kime dokunursa dokunsun temel görevim Malatya’ya yapılan haksızlıkları engellemek ve ortaya çıkarmaktır” diyen milletvekili Ağbaba, “Geçtiğimiz günlerde dedim ki, sayın bakan Eroğlu Afyon milletvekili. 2012’de 70 tane Afyon’a gölet yaptık diyor. Bizim nüfusumuz ve milletvekili sayımız Afyon’dan fazla. Afyon deyince kaç tarım ürünü akla gelir. Malatya deyince üzüm, ceviz, kayısı, elma, fasulye, kısacası her türlü sebze ve meyvecilik var. Malatya’ya kaç gölet yapılmış. 5 gölet yapmış. AKP’li milletvekillerimiz övünerek söylüyorlar. Afyonkarahisar’a 70 gölet, bize 5 gölet. Ben bunu söylenmezsem aldığım oya ihanet ederim. Bunu mecliste dile getirdim ve sayın bakan Malatya’ya 20 gölet daha yapılacağını söyledi” şeklinde konuştu.

KANUN TEKLİFİ..

Bu arada Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 12 Eylül darbesi mağdurları için kanun teklifi verdiğini bildirdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "Hükümetin 2011'de çıkardığı Torba Yasada 12 Eylül mahkemelerinde yargılanıp beraat edenlere borçlanma hakkı tanınmıştı. Bu düzenleme kimi mağdurlar için umut olmuş, ancak meşruiyeti tartışmalı 12 Eylül mahkemelerinin verdiği kararla mahkumiyet alan birçokları için eşitsiz ve eksik bir uygulamaya sebep olmuştur. Bu hakkın sadece beraat edenlere değil hüküm giyenlere de uygulanması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Ağbaba, “Eksikliğin giderilebilmesi ve darbe mahkemelerince mahkumiyet alanların da tutuklulukta ve/veya hükümlülükte geçen sürelerinin Hazinece ödenmek üzere sigortalı olarak sayılması için TBMM Başkanlığına bir kanun teklifi verdi.

Ayrıca daha önceki düzenlemede başvuru süresinin altı ay olmasından dolayı yurt dışında sürgün yaşayan birçok kişinin bundan faydalanamadığı düşünülerek başvuru için süre şartının kaldırılması öngörülmektedir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız