SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kimin Dediği Olacak?!

A- A+ PAYLAŞ

 

Yatırımcı kuruluşlar Vali başkanlığında toplandı. Toplantıda gündelik yaşamı felç eden alt ve üst yapı ile çevre düzenleme çalışmaları masaya yatırıldı. Belediyenin düzenleme yapmak istediği İstasyon Virajı kavşağına Karayolları'nın alt geçit ısrarının devam etmesi, kafaları karıştırdı.

Valilik makamda gerçekleştirilen ve Vali Saran’ın başkanlığını yaptığı toplantıya, Malatya belediyesi, Karayolları Bölge Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube,  TELEKOM, Doğalgaz gibi alt ve üst yapılaşma kuruluşlarının temsilcileri ve teknik uzmanları katıldı. Toplantıya, İstasyon kavşağına yapılacak proje (Alt geçit mi- kavşak mı?),  Beylerderesi viyadüğünün geç açılması ve çevre yolu konuları damgasını vurdu.

Vali Saran yaptığı kısa açılış konuşmasında “ Malatya her geçen gün büyüyor. Bu büyümeye paralel olarak da alt ve üst yapı çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmalar bazen günlük yaşamı etkileyebiliyor. Bu toplantı da bunları masaya yatıracağız” dedi.

Basın mensuplarının “Malatya Belediyesi İstasyon kavşağına kavşak düzenlemesi yapacak. Karayollarının da alt geçit projesi var. Bu iki proje birbirinin tamamlayan projeler değil. Buraya hangi projeyi uygulayacaksınız?” sorusunu Karayolları Bölge Müdürü Yasin Altınyuva “ Yapılan ölçümler sonucu alanın kavşak düzenlemesi yapılmasına uygun olmadığı için bizler alt geçit projesine yöneldik. Biz alt geçit projemizi uygulayacağız” diye yanıtladı.

Beylerderesi Viyadüğü’nün açılışının neden geciktiğine ilişkin soruya Bölge Müdürü Altınyuva; “Rüzgar paneli diye bir şey yok Nereden çıktı bilmiyorum. Bu bir idari tasarruftur. Böylesi projelerde 2-3 aylık gecikmeler normaldir. “yanıtını verdi.

Çevre yolu güzergahı ile bir soruyu da Vali Saran “Çevre yolunun yapılmasında her hangi bir sorun yok. Sorun geçeceği güzergahların alt yapısı ile mülkiyettedir. Karayollarımızın parası var. Ama yol yapımı için var. İstimlak için yok. Sorunu çözmek için 2 temel yaklaşım üzerinde duruyoruz. Köy ve belde sınırları içinde kalan alanlar, Belediye sınırları dışında kalan yerler için toplulaştırma uygulaması. Bu alan yaklaşık 310 bin  dönüm alandır. Toplulaştırma uygulaması ile kıyı (baraj sahili) yolu ile demiryolu köprüsü üzerine yapılacak otoyol üst geçidinin bağlantı yollarını genişleteceğiz. İkinci yaklaşımımız ise Belediye sınırları içinde kalan güzergahlar. 6 Belediyeyi kapsayan güzergah için şuyulandırma yapılacak. Bu iş için Malatya Belediyesinin koordinatör olarak belirledik. Şuyulandırma işlemlerini Malatya Belediyesi tarafından yürütülecek.” diye yanıtladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız