SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kimler Yararlanacak?.

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:09:11
Kimler Yararlanacak?.
A- A+ PAYLAŞ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından "Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakdi sosyal yardım programının" başlatılması sonrasında, başvuru koşulları açklandı. 
 
Malatya İl Sosyal ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nebi Tepe konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları belirtti, 
 
"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü 29.12.2011 tarih ve 2011 / 08 sayılı Fon Kurulunda değerlendirmeler sonucunda olarak eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakdi sosyal yardım programının başlatılması kararı verilmiş olup Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünün 24.02.2012 tarih ve 2012 / 06 sayılı genelgesi ile başvuru şartları düzenlenmiştir.
 
Tüm Türkiye’de uygulamada karşılaşılan sorunlara yönelik Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü 21.03.2012 tarih ve 2012 / 10 sayılı genelge ile başvurulara yönelik yeni düzenlemeler getirilmiştir. Eşi vefat etmiş dul vatandaşlarımızın adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde kayıtlı oldukları il ve ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
 
2012 / 06 genelge ve son çıkan 2012 / 10 sayılı genelge hükümleri dikkate alındığında düzenli sosyal yardım programının hedef kitlesi; resmi nikahlı eşi vefat etmiş, 3294 sayılı Kanun kapsamında muhtaç durumda bulunan ve muhtaçlığı Vakıf Mütevelli Heyetlerince tespit edilen, sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık ve gelir almayan kadınlar olarak belirlenmiştir. 2022 sayılı yasaya bağlı olarak yaşlılık veya özürlü maaşı alan vatandaşlar aynı anda eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli yardım programından yararlanamamaktadır. Bu
durumda olan vatandaşlar iki yardım programından birini tercih edecek olup başvurmaları ve yardımı kabul edilmesi halinde 2022 sayılı yasa kapsamındaki haklarından feragat edeceklerdir.
 
Başvurularda eşi vefat etmiş bir kadının aynı hanede yaşayan sosyal güvenlik kurumuna tabi olan bir çocuğu olması halinde de muhtaçlık değerlendirmesi hane bazlı yapıldığı için başvuru yapamayacaklardır. Özürlü bir yakını için SHÇEK’den bakıcı olarak evde bakım ücreti alan müracaatçılarda eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli yardım programına ilgili genelge hükmü gereği başvuru yapamamaktadır.
 
Konu ile ilgili olarak Vakfımızda sosyal yardım başvuru işlemleri esnasında vatandaşlarımıza bilgiler verilmekte ve rehberlik edilmektedir. Başvurular ilgili genelge hükümleri doğrultusunda yapılmakta olup, sonuçlandırılmaktadır. 24 Şubat 2012 tarihinden bu yana Vakfımıza yapılan başvurulardan 189 kişinin başvurusu Vakıf Mütevelli Heyetince kabul edilmiş olup ilk ödemesi Nisan 2012 içerisinde ödenecektir." ifadeleri kullanıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız