SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kimlere Bakanlık Teklif Etti?

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:18:00
Kimlere Bakanlık Teklif Etti?
A- A+ PAYLAŞ

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçici Bakanlar Kurulunu kurmakla görevlendirilmesinin ardından 11 AK Partili, 5 CHP'li, 3 MHP ve 3 HDP'liye kabinede yer almaları için mektup gönderdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından imzalanarak vekillere gönderilen mektuplara, yarın (27 Ağustos) saat 18.00'e kadar cevap verilmesi gerekiyor. 

TBMM'den muhtemel seçim hükümetindeki kabinede Meclis'te grubu bulunan partilerle ilgili oranlarını bildiren çizelge Başbakan Ahmet Davutoğlu'na dün ulaştı. Davutoğlu, 5 günlük süre içinde geçici Bakanlar Kurulu'nu kurmakla görevlendirildi. Davutoğlu, 11 AK Partili, 5 CHP'li, 3 MHP ve 3 HDP'liye kabinede yer almaları için mektup gönderdi. An itibarıyla Başbakan Davutoğlu'nun davet mektuplarının teslimine başlandı. CHP'den İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan Toker, İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ankara Milletvekili Tekin Bingöl'e teklif yapıldı. MHP'den İzmir Milletvekili Kenan Tanrıkulu, Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, İstanbul Milletvekili Meral Akşener'e, HDP'den İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca'ya teklif yapıldı.

Davutoğlu'nun Bakanlık teklif edeceği isimlere göndereceği mektupta şu ifadeler yer alıyor: 

"Sayın...

Cumhurbaşkanlığı'nın 25 Ağustos 2015 tarihli ve 68244839-150.01-4-508 Sayılı Yazısı

25 Ağustos 2015 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçici Bakanlar Kurulunu kurmak üzere Başbakan olarak atanmış bulunmaktayım. Geçici Bakanlar Kurulu üyeliği için şahsınıza Bakanlık teklif ediyorum. Anayasanın amil hükmü gereğince, teklif edilen Bakanlık görevini kabul etmemeniz halinde yerinize Bağımsızlardan atama yapılacağından, geçici Bakanlar Kurulu'nun kurulması için öngörülen anayasal süre dikkate alınarak, Bakanlık görevine ilişkin teklife 27 Ağustos 2015 tarihi saat 18.00'e kadar yazılı olarak yanıt vermeniz hususunda gereğini rica ederim. Başbakan Ahmet Davutoğlu."

Bu milletvekillerinin hükümet üyesi olmakla ilgili davet mektupları Başbakan Davutoğlu tarafından imzalandı. Bugün mektupların kendilerine gönderilmesine başlandı.

AK Partili vekillere de aynı usulle teklif yapılacak. Başbakanlıktan bir heyet görevlendirildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız