SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kimlik Bilgisi Değişmişse.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:00:21
A- A+ PAYLAŞ

Valilik, malatyahaber.com'un 8 Nisan günü "Nüfus Kaydımız da Değişiyor" başlıklı haberinde kamuoyuna duyurduğu konu ile ilgili nihayet açıklama yaptı. Açıklamada, Malatya’nın büyükşehir olması nedeniyle kimlik bilgilerinde değişiklik olanların yeni nüfus cüzdanı çıkarmaları gerektiği bildirildi. 

Vali Yardımcısı Latif Memiş konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, şöyle dedi:

"06.12.2012 tarihli ve 28489 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "6360 sayılı On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" uyarınca yeni kurulan ilçeler nedeniyle nüfus cüzdanlarında il, ilçe, köy/mahalle adları ve cilt noları ile nüfus kütüklerinde yer alan il, ilçe, köy/mahalle adları ve cilt noları farklılaşmıştır. 

İl, ilçe, köy/mahalle adı ile cilt, aile ve birey sıra numarası kişinin nüfus kütüklerinde kaydını bulmaya yarayan anahtar bilgilerdir. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile kişilerin kaydına ulaşılabildiğinden, kişinin nüfus cüzdanı seri numarası veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasından Kimlik Paylaşım Sisteminde gerekli sorgulama yapılarak;

a) Kişinin nüfus cüzdanında il, ilçe, köy/mahalle ve cilt no bilgilerinde bir değişiklik bulunması durumunda Kimlik Paylaşım Sisteminde yer alan il, ilçe, köy/mahalle ve cilt no bilgilerine göre işlem yapılması,

b) Kişinin kimliğine ilişkin adı, soyadı, doğum tarihi, doğum yeri, anne adı, baba adı gibi bilgilerde değişiklik olması halinde nüfus cüzdanının değiştirilmesi uygun olacaktır. 

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartının bu yıl içinde verilmeye başlanacağı göz önünde bulundurularak, idari birim farklılığı bulunan nüfus cüzdanlarının değiştirilmesinin istenmemesi gerekmektedir."

malatyahaber.com'da, konuya ilişkin 8 Nisan'da yayınlanan haberi, "http://www.malatyahaber.com/haber/nufus-kaydimiz-da-degisiyor" linkinden okuyabilirsiniz.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız