SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kimmiş Bu Rantçılar?

A- A+ PAYLAŞ

Belediye binasının Cuma gecesi "alelacele" yıkılmak istenmeye kalkışılmasının, "birkaç saatliğine" engellenmesi ve ertesi sabah yıkılmasından sonra, bu binanın "rantçıların" eline geçmemesi için yıkıldığı söylentilerine karşın, Belediye Başkanı Cemal Akın'dan bu iddialar konusunda net bir açıklama gelmedi. Belediye kaynaklı olarak yayılan söylentilerin, Cuma gecesi Belediye Başkanı Cemal Akın'ın, Belediye Konferans Salonu çıkışında söylediği sözlerden kaynaklandığı yolundaki iddiaları Akın "İftira" olarak nitelendirdi.

Belediye binasının yıkımına destek sağlamak amacıyla ortaya atıldığı anlaşılan, ancak hiç kimsenin arkasında durmadığı "rantı engellemek için yıkıldığı" iddiaları ortada kaldı.

Belediye Başkanı Cemal Akın'ın, yıkım sonrası geldiği ve bazılarınca alkışlanan konuşmasının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamanın bant çözümü ise şöyle:

"

AKIN: Yeni Hizmet Binamızın yapılması sırasında, Yeni Hizmet Binasına taşındıktan sonra bu yerin eski hizmet binamızın yıkılarak kaldırılıp meydan yapılmaya çalışılacağını ve müsaade ettiği kadar da altta iki kat, üç kat katlı otopark yapılacağını ifade etmiştim. Hamd olsun Cenabı Hak bizleri mahcup etmedi. Yeni Hizmet binamızı bitirerek belediyemizi oraya taşıdık ve bura da da Malatya’ya güzel bir meydan kazandırdık. Hepinizin bildiği gibi Yeni Cami çevre düzenlemesinin yapılması sırasında ve İnönü çarşısının üzerindeki meydan düzenlemeleri çalışmalarında da biz bunu ifade etmiştik. Burayı da meydan haline getirerek aşağı yukarı her birisi 3 takriben yedi buçuk dönüm olmak üzere Malatya merkezde yirmi iki, yirmi üç dönüm gibi çok geniş bir rahatlama mekanı meydana getirdik. Bu çalışmalarımız sırasında bizi destekleyen Sivil Toplum Kuruluşlarını, bizi destekleyen bütün hemşerilerimizi Malatya halkını biz daima şükranla anacağız. O kardeşlerimize buradan özellikle bize vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bundan sonra Malatya halkı olarak bana 5 yıl size hizmet imkanı verdiniz. Size hizmet etmek zevklerin en güzeli. Size zevkle hizmet ettim. İki ay içerisinde de sizlere Belediye Başkanı olarak hizmet edeceğim. Allah izin verirse edinmiş olduğum tecrübelerimle yine sizlerin hizmetinde ve emrinde olacağım. Dualarınızı bekliyorum, İnşallah daha güzel hizmetleri de sizleri sunmayı Cenabı Hak bizlere nasip edecek.

SORU: Efendim niye son dakika gelişmesi olarak yansıdı kamuoyuna madem böyle bir kararınız vardı. Bunu kamuoyuna yapmadan önce açıklayıp, bilgilendirme ihtiyacı duymadınız mı?

AKIN: Duyduk, şimdi hatırlarsanız. Biz iki yıldan beri bütün konuşmalarımız da buranın yeni binaya taşınmamızdan sonra yıkılacağını ifade etmiştik. Bu konuda belediyemizin almış olduğu karar da vardı ve yeni binaya da taşındıktan sonra da sözümüzde durduk ve burayı yıktık.

SORU: Belediyenin aldığı bu karardan kamuoyunun haberi yok. Müdürlerinizin dün akşam saatleriyle burayla ilgili yıkım kararından sonra bütün başkan yardımcılarını aradık haberleri yok, müdürlerin haberleri yok. Gerçekten haberleri mi yok. Yoksa haberleri yokmuş gibi davranılmaları mı istendi? Bu konuyla ilgili kimsenin haberi yok. Asfalt Müdürü benim haberim yok dedi. İmardan sorumlu Başkan Yardımcısı Ekrem Bey haberim yok dedi. Ben tek tek isimleri vereyim. Elimizde telefon görüşmeleri mevcut.

AKIN: Şimdi burada tabi sizin görüşmeleriniz arasında ne gibi bir bilgi edinmişsiniz. Bu arkadaşlarımız özellikle 657 sayılı kanuna tabi oldukları için resmi beyanat sunmak veyahutta beyanat vermek gibi bir kanuni engellerin olduğu düşüncesiyle böyle davranmışta olabilirler. Bilemiyorum ama ben şuanda açıklıyorum. Daha önce de açıkladım.

SORU: Daha önce açıklasaydınız daha etik değimliydi?

AKIN: İki seneden beri açıklıyoruz, siz hangi etikten bahsediyorsunuz.

SORU: Bugün olacağına dair en azından bir bilgilendirme toplantısı olamaz mıydı?

Değerli kardeşlerim biz buranın iki yıldan beri yeni Hizmet Binasına taşındıktan sonra meydan haline getirileceğini söylemiştik. Biz binamızı oraya taşıdıktan sonra da şuanda meydan haline getiriyoruz.

SORU: Şimdi meydan yapacaksan ilk önce baraka şeklinde bir binamız var. Esenlik marketin olduğu yer, öyle değil mi, belediyenin mülkiyetinde ve de hiçbir değeri yok. Ama burada Malatya’nın siyasal, sosyal, kültürel 71 yıllık bir geçmişi var. Artı size 2004’te emanet edildi bu bina tarihi bina, eğer siz bu emaneti bir gecede hem de hiç kimsenin daire müdürleriniz burada, başkan yardımcılarınız burada hiç birisinin haberi yok. Bu nedir yani? Bir Malatyalı olarak hep birlikte karar verelim. Yıkılacaksa davul zurnayla…………

AKIN: Şuanda kamunun sesini dinliyorsunuz (alkışlayanları kastederek). İki yıldan beri bütün konuşmalarımızda biz söz konusu bu alanın meydan olacağını ve bu alandaki binanın meydan olarak halka kazandırılacağını, Yeni Hizmet binamızın inşaatından beri söylüyoruz bitti ve gereğini yaptık.

SORU: Birilerine peşkeş çekilmesinden kaygılanıyoruz o yüzden burayı demişsiniz!..

AKIN: Hayır hayır

SORU: Basın mensuplarına öyle açıklamalarınız olmuş?

AKIN: Hayır Hayır, iftira ediyorsunuz.

SORU: Sizin kaygılarınız nedir o zaman Peki bir ay sonra yıkamaz mıydınız, Malatya sivil toplumuyla ile istişare edip

AKIN: Biz iki yıldan beri burayı meydan yapacağımızı bangır bangır aleme söyledik.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız