SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kimse Aramadı..'

A- A+ PAYLAŞ

Galatasaray'ın 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası maçında Bologna ile oynadığı maçta ayağı kırılan ve daha sonra 11 ameliyat geçiren Alper Tezcan, Galatasaray Kulübü'nün kendisine sahip çıkmadığı söyledi.

Galatasaray'ın alt yapısından çıkıp 1999-2000 sezonunda Galatasaray A takımda oynayan ve Bologna maçının 90. dakikasında 2-1 galipken oyuna girerek 45 saniye sonra ayağı kırılan Alper Tezcan, İHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Ayağının kırıldığı o anı unutamadığını belirten Alper, "1999-2000 sezonunda UEFA Kupası'nda finale doğru giderken, Bologna maçıydı. Maçın bitimine iki dakika kala oyuna girdim ve ayağımın kırıldığı o şansız an başıma geldi. Çok üzücü bir an olduğu için hala 8-9 senedir
unutamıyorum. O son bir dakika hayatımın döndüğü noktaydı. Daha sonra futboldan uzaklaştım. Burhan Uslu'nun yanlış ameliyatıyla 11 tane ameliyat oldum. 2001'e kadar futbol oynayamadım. 2001'den sonra futbola dönüş yaptım. Bilhassa futbolcular koşmayı sevmez ama ben 4 sene koşarak çalıştım. Bir topa dokunmadan 4 sene koşarak çalıştım. Kendi mücadelemle, kendi şartlarımla hep mücadele ettim. Sonra Orduspor, Elazığspor ve Malatya'da oynadım. Sonra tekrar sakatlandım, yan bağlarım koptu. Bu saatten sonra
önüme bakmak istiyorum, hep sorunlarla boğuştuğum için pes etmemeyi öğrendim" diye konuştu.

"SAKATLANDIKTAN SONRA BANA SAHİP ÇIKMADILAR"
Alper Tezcan, "Sakatlıktan sonra Galatasaray Kulübü sana sahip çıktı mı ?" sorusu üzerine "Yok sormadılar bile. Hem maddi olarak alacaklarım kaldı, hem de sahip çıkmadılar. Biz o yıllarda zaten maddi olarak bir şey beklemiyorduk. Tabi az çok paramızı alıyorduk ama maddi olarak bir şey o tarihlerde gelmedi. Ameliyatlarımı hep kendim karşıladım. 4 sene de kazandığım ne varsa hep kendi cebimden harcadım. 2 trilyon harcayarak kendimden 11 tane ameliyat geçirdim ve Galatasaray bir tanesine yardımcı olmadı.

İlk ameliyatımı da sigortam karşıladı. Galatasaray için 10 tane ayağım olsun yine kırarım ama Galatasaray takımından benim gibi çok futbolcu kayboldu böyle. Şu an kimseyle görüşmüyorum, kırgınım. Beni kötü günümde kimse aramadı. Beni unuttular. Ama ben Galatasaray için yine her şeyimi veririm" dedi.

"KULÜP DOKTORUNDAN DAVACI OLDUM"
Alper, "Yanlış ameliyattan sonra kulüp doktoruna bir şikayetiniz oldu mu ?" sorusuna "Ben 3 milyon dolarlık kadar bir dava açıyordum. O gün Faruk Süren başkanımız ve yönetimle görüştüğümde dava açamazsınız dediler. Dedim niye ? dava açtım ama engellendi. Şu an engellenmiş durumda. Süre aşımına uğradı diye korkuyorum, ama Galatasaray'da bir tane avukat yok ki 100 tane avukat var. Galatasaray'da her davaya bir avukat bakıyor. O zamanda uzadıkça uzuyor. Hakkımı aradığım için kötü futbolcu oluyorum. Bu sene Burdur'daydım 8 ay bir kuruş para almadan sabrettik. Bizde ev geçindiriyoruz. Bu olaylar profesyonel yöneticilerin olmamasından dolayı oluyor. Dün akşam federasyon başkanımız kendisi açıkladı, biz milli takımımıza sahip çıkamadık dedi. Çünkü bizim takımımız çok iyi bir takım, ama biz sahip çıkamıyoruz. Her yönden eleştiriyoruz. Bizde herkes çok biliyor. Futbolu aşırı sevdiğimizden oluyor bunlar ve bize zarar veriyor. En iyi oynadığımız maçta yeniliyoruz ve biz 6+1'leri konuşuyoruz. Bizim ne gençlerimiz değerlerimiz var. Futbolu yönetenler sadece Süper Lig'e değil diğer profesyonel liglere de bakmaları lazım" şeklinde konuştu.

"GALATASARAY KULÜBÜ EVLATLARINA SAHİP ÇIKMIYOR"
Galatasaraylı eski futbolcu Alper, Emre Belözoğlu'nun Türkiye'ye dönmesini sevindiğini belirterek, "Benim çocukluk arkadaşım ve onun transferi profesyonellikle ilgili. Türkiye'ye dönmesine çok sevindim" ifadelerini kullandı.

Alper Tezcan, Galatasaray'ın ideallerinin ve hedefinin her zaman büyük olduğunu belirterek, "Tek üzüldüğüm nokta Hakan Şükür'ün takımdan ayrılması. Hakan Şükür çocukluğumdan beri Galatasaray'da oynuyor. Ama Galatasaray Kulübü bunları çok yapıyor. Evlatlarımıza sahip çıkamıyoruz. Para verilmese bile Galatasaray için canı gönülden çalışırız. Biz de Galatasaray sevgisi var. Galatasaraylı olmak anlatılmaz, yaşanır. 19 yaşında UEFA madalyası taktık Emre ile ikimiz bundan daha güzel mutluluk yok. O dönemde 3 milyon dolar bonservisim vardı ve yöneticiler yüzünden hiçbir yere gidemedim" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız