SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kimse Ayırmaya Yeltenmesin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:00:10
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin olarak, ''Kimse bizi ayırmaya yeltenmesin, terörü bitirdiğimiz anda silahların bırakıldığı zaman, şunu iyi bilin Türkiye sıçrar'' dedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bizi kimse ayırmaya gayret etmesin. Şu anda biz her şeye rağmen bir adım attık ve diyoruz ki; bu ülkede kimse bizi ayırmaya yeltenmesin. Bölücü terör örgütü artık bu gayretlerinden vazgeçsin ve bu ülkede terörü bitirdiğimiz anda, silahlar bırakıldığı anda şunu iyi bilin, bu ülke evvelallah sıçrar'' dedi. 

Çan ilçesinde halka hitap eden Başbakan Erdoğan, Çanlıların bugüne kadar hep bu hareketin arkasında, yanında olduklarını ancak şimdi yeni bir adım attıklarını söyledi. 

''Bu ülkede kardeşliğimizi zedelemek isteyenler var, bu ülkede bizi bölmek parçalamak isteyenler var, bunlara prim vermeyeceğiz'' diyen Erdoğan, ülkede Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abaza'sıyla, Roman'ıyla, Boşnak'ıyla Arnavut'uyla hep bir ve beraber olacaklarını ifade etti. 

Erdoğan, yaradılanı yaradandan ötürü sevdiklerini dile getirerek, ''Bizde ırkçılık yok, bizde kavmiyetçilik yok, bizde ne Acem'in Arap'a ne Arap'ın Acem'e üstünlüğü yok. Biz bunları elimizin tersiyle bir kenara koyduk ve yola böyle koyulduk. Çünkü sevdiğimizi, Allah için sevdik. Bu batı siyahlara köle gözüyle bakarken, biz saygı duyduk. Çünkü bizim kitabımızda böyle bir şey yok.'' diye konuştu. 

''Biz Çanakkale ruhu ile yetiştik''

Kalabalığın ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' demesi üzerine Erdoğan, ''Biz sizinle gurur duyuyoruz'' diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

''Yani biz Baki'nin ifadesiyle; Bu kubbede hoş bir sada bırakabilirsek ne mutlu bize. Mesele bu. Onun için de sizlerle el ele vereceğiz. Şu Çanakkale ruhunu iyi yaşatacağız. O Çanakkale ruhu, işte bizim geleceğe bakışımızın adeta tetikleyicisidir. Biz o ruhla yetiştik, her birimiz öyle aldık ve şuraları yapmadan önce, yeni haline getirmeden önce yılda buraya 200 bin kişi geliyordu. Şimdi ne kadar geliyor biliyor musunuz? 2,5 milyon geliyor. Nasıl oldu bu? İşte yeni kuşaklara, nesillere Çanakkale'de şehit olan dedesini anlatmamız, öğretmemiz lazım. Orada bak hepsi kucak kucağa, koyun koyuna yatıyorlar. Birbirlerine sarılır vaziyette yatıyorlar. Kars'tan gelen Edirne'den gelenle, Sinop'tan gelen Hatay'dan gelenle, ta Üsküp'ten, Makedonya'dan, Saraybosna'dan, Şam'dan, Halep'ten gelen Türkiye'deki kardeşleriyle orada koyun koyuna yatıyor. 

İşte o ruh neyse bugün onu yeniden yakalayacağız. Onun için bizi kimse ayırmaya gayret etmesin. Şu anda biz her şeye rağmen bir adım attık ve diyoruz ki; bu ülkede kimse bizi ayırmaya yeltenmesin. Bölücü terör örgütü artık bu gayretlerinden vazgeçsin ve bu ülkede terörü bitirdiğimiz anda, silahlar bırakıldığı anda şunu iyi bilin, bu ülke evvelallah sıçrar. O zaman benim Güneydoğu Anadolu bölgem de Doğu Anadolu bölgem de çok daha farklı büyüyecek çok daha farklı yükselecek ve işsizlik oranı çok daha çabuk düşecek. Yüzde 10 değil evvel Allah, yüzde 7'lere, yüzde 6'lara, yüzde 5'lere düşecek, göreceksiniz bunu. Ben buna inanıyorum.''

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız