SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kimse Bize İş İçin Gelmesin'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve sanayi Odası tarafından İnönü Üniversitesi rektörlük görevine seçilen Prof. Dr. Cemil Çelik’e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirildi.

Ziyarete TSO Meclis başkanı Sami Payza, TSO başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Genel sekreter Sait Kabadayı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette ilk olarak konuşan TSO başkanı Erkoç; “Rektörlük görevine seçilen sayın hocamızı kutluyoruz ve Üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesi yönünde yanında olduğunu belirtiyoruz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Çelik’te özetle “Üniversiteler eskisi gibi ders anlatıldığı yerler değildir. Onun yerine araştırmayı- sanayicisi ile, meslek odaları ile, yerel yönetimleri ile bir araya gelerek bulundukları yörenin öncelikli sorunlarına bilimsel çözümler üretme merkezleridir. Biz de Üniversite yönetimi olarak Malatya’mızın öncelikli sorunlarını Kayısı gibi, sanayi gibi sorunlarını tüm kesimlerle işbirliği içerisinde masaya yatırarak bilimsel çözümler üreteceğiz.

Ayrıca, bu görüşme sayesinde Malatya’ya bir mesaj vermek istiyorum. Üniversiteler bilim yuvasıdır, bilimsel çalışmaların yapılacağı merkez. Buralar İş bulma kurumu değildir. Kimse bizlere iş için gelmesin. Buraya alacağımız insanların Malatya’nın bilimsel kalkınmasına sanayisine, tarımına ne kadar katkı sunacağına bakacağız ve öyle alacağız” dedi.

Daha sonra TSO Başkanı Erkoç tekrar söz aldı ve Malatya'nın cazibe merkezi olduğunu tekstil ve gıda sektörünün ekonominin lokomotifini olduğunu söyledi ve “Kayısının da tarım ürününden çıkarılarak sanayi ürününe dönüştürülmesi yönünde üniversitemizden destek bekliyoruz. Ayrıca Sanayi bakanlığımızdan aldığımız izinle önümüzdeki günlerde üniversitemizde bir teknopark kuracağız” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Çelik’te Üniversite olarak meslek Odalarının, yerel yönetimleri ve STK’ların yanında olacaklarını söyledi. Ziyaret daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

"ZİYADESİYLE MUTLU ETTİ.."
Bu arada, Türk Ocağı Malatya Şube Başkanı Nadir Günata da yaptığı yazılı açıklamada, İnönü Üniversitesi rektörlüğüne Prof.Dr. Çelik'in atanmasının kendilerini "ziyadesiyle" mutlu ettiğini söyledi.

Günata, "İlimizin güzide kurumlarından biri olan İnönü Üniversitesi'nde Rektörlük Makamına Malatya'mızın has bir evladı olan Prof. Dr. Cemil Çelik'in atanmış olması bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir.

Asli görevi; ilim adamı yetiştirmek, üniversite-sanayi işbirliğini tesis etmek, üniversiteyi halkla bütünleştirmek olan rektörlük makamının geçmiş dönemde, öğrencileri ve öğretim üyelerini benden olan-olmayan şeklinde kategorize ettiğini, karşıtı olarak gördüğü öğretim üyelerinin Doçentlik ve Profesörlük gibi akademik ünvanlarını vermeyerek mağdur ettiğini üzüntüyle müşahade ettik.

Allah(c.c) bir Ayet-i Kerime'de ' Bir kavme olan düşmanlığınız sizi sakın onlar üzerinde adaletsiz davranmaya sevk etmesin' buyurmaktadır. Yüce Allah'ın emri böyle iken bırakın düşman bir kavmi, aynı milletin ve dinin mensupları arasında kin ve nefret tohumlarının yeşertilmesi, adaletsiz davranılarak haklarının gasp edilmesi elbette kabul edilemez.

Öğrenci-Öğretim üyesı-Halk üçgenini bütünleyecek çimentonun sevgi, adalet ve ilim yolunda gayret düsturu olduğu inancındayız.

Gerek Türk Ocağı mensupları olarak bizim, gerekse Malatya kamuoyunun beklentisi bu doğrultudadır.

Türk Ocakları olarak sayın Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'e güvenimizi ve desteğimizi kamuoyuna deklare ediyor, başarılar diliyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız