SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Kimse Bizi Muhatap Almıyor!..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi'nin yaz tatili sona ererek, Eylül ayının ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Tarım ve Sağlık Müdürlüklerinin 2007 taslak programları ele alınırken, sağlık kuruluşlarındaki sıkıntılar dile getirildi.

Özel İdare Salonu'nda düzenlenen İl Genel Meclisi'nin Eylül ayı ilk toplantısına İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik başkanlık etti. Toplantıda, gündem gereği, Tarım ve Sağlık Müdürlüklerinin 2007 taslak programları ele alındı. Tarım Müdürlüğü'nün, hayvan hastalıklarıyla mücadele, bağcılığı geliştirme, tohumluk temini, modern tarım aletlerinin alımı, süneyle mücadele, kesme çiçekçilik, organik tarım, hayvancılık, kayısı tanıtımı, çiftçi eğitimi yayını için önümüzdeki yıl 1 milyon 675 bin YTL ödenek ayrılması istendi.

Sağlık Müdürlüğü için de önümüzdeki yıl sağlık birimlerinin otomasyona geçişi, sağlık ocaklarının onarımı ve 112 acil servise 5 ambulans alınması için toplam 1 milyon 550 bin YTL ödenek ayrılması istendi. Tarım ve Sağlık Müdürlüklerinin önerileri İl Genel Meclisi komisyonlarına havale edildi.

Bu arada, ilçelerdeki okulların sıvı yakıtları için 392 bin YTL ödenek ayrılması gündeme geldiğinde AKP'li üye Abdurrahman Atay, "Milli Eğitim komisyonu olarak okullarda katı yakıt kullanılmasına karar vermiştik. Çünkü fuel-oil pahalı. Ayıracağımız bu para fuel -oile yetmez. Kimse bizi ve aldığımız kararları muhatap almıyor" deyince, İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik, oylamayı erteleyip, bu konunun perşembe günkü toplantıda Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin de bulunmasıyla tekrar ele alacaklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Parti'li Arapgir İlçesi meclis üyesi Hüseyin Akşahin ise, ilçelerinde 12 sağlık evinin kapalı olduğunu, diğerlerinde de sağlık personeli açığı olduğunu belirtip, sağlık kuruluşlarındaki personel eksiklerinin giderilmesini istediklerini dile getirdi.

Toplantıda, Hekimhan İlçesi'nde cevizcilik projesinin geliştirilmesi için geçen yıl 30 bin YTL ayrılmasına rağmen bu yıl ödenek ayrılmamasının tenkit edilmesi üzerine İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik, konuyla ilgileneceğini söyledi.

İl Genel Meclisi eylül ayı toplantısı yarın saat 14.00'de devam edecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız