SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kimse Ceza Kesemez!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:21:17
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Manifaturacılar Esnaf Odası’nın genel kurulunda başkanlığa yeniden Mehmet Özpolat seçilerek güven tazeledi.

Malatya Manifaturacılar Esnaf Odası’nın Genel Kurulu Esnaf Sarayı Toplantı Salonu’nda yapıldı. Genel kurulda mevcut başkan Mehmet Özpolat yeniden tek liste ile aday oldu. Genel Kurulun divan başkanlığını Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin yaparken, genel kurula Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evre, çok sayıda esnaf odası başkanları ile oda üyeleri katıldı.

MESOB Başkanı Keskin, manifaturacılığın önemli ve ahiliği yaşatan bir meslek olduğunu belirterek, “Bir kız gelin olduğu zaman, sünnet olduğu zaman, bir ev yeni döşendiği zaman mutlaka manifaturacılara uğranırdı. Manifaturacılarımız o kadar güvenilir insanlardı ki, köydeki vatandaşımız hasadını kaldırdığı zaman parasını manifaturacıya bırakırdı, ihtiyacı olduğu zaman gelip burada alırdı, paraya ihtiyacı olduğu zaman gelir bir banka gibi manifaturacıdan borç alırdı ve hasadını bitirdiğinde gelir borcunu öderdi. Manifaturacımızda borç verdiği zamanda gecikme ve faiz koymazdı, böyle bir kültürde yetiştik” dedi.

Genel kurulda yeniden başkanlığa seçilen Mehmet Özpolat, oda üyelerine teşekkür etti. Keskin, Mehmet Özpolat’ın kişiliği ile esnaf içerisinde örnek bir kişi olduğunu belirtti.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, pazar ruhsatı ile ilgili olarak esnafdan gelen soru üzerine yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

“Pazar Ruhsatı ile ilgili yetki Belediye Meclislerindeydi. Belediye Meclislerin esnafın ödeyebilecekleri şekilde Pazar ruhsatını ayarlıyorlardı. Yetki şuanda Bakanlar Kurulunda. Şuanda büyük bir markette 600 TL; Beydağı’nda, veya bir ilçedeki bir berberin. Bir seyyar pazarcının, herkes aynı kategoriye konuldu. Bu ne adalete sığar, nede Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yapısına sığar ve nede insanların vicdanına sığar. Biz buna ilk günden beri karşı çıktık ve karşı çıkmaya devam edeceğiz. Biz şunu istiyoruz, esnafımız kesinlikle Pazar ruhsatını ödemesinler. Bizim Malatya’da yargıya gitme yetkimiz yoktur. TESK Genel Başkanımız sayın Bendevi Palandöken ile görüştüm. Şuanda TESK bu konuda bir hazırlık yapıyor ve konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor. Yetkimiz ve gücümüz ölçüsünde konuyu yargıya taşıyacağız. Odalarımızın seçimlerinin bitmesinin ardından konuyu daha sıkı bir şekilde takip edeceğiz. Konuyla ilgili olarak sayın bakanlarımız ve sayın başbakanımızla görüşeceğiz. Çünkü bu konunun tarif edilecek bir yönü yoktur. Benim hiçbir esnafım Pazar günü bir yıl boyunca 600 TL kazanmıyor. Pazar ruhsatı yanlış olduğu kadar haksız bir uygulamadır. Bu konuda sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bazıları gezip söylüyor, ‘Bakkallar Odası buna karşı niye direnmedi’ diye. Ancak bu konu yasal olarak Bakkallar Odası’nın esnafın direneceği bir olay değil. Karar Bakanlar Kurulu’nda çıkmış bir uygulamadır. Sayın başbakanımıza konuyu götürerek çözeceğimize inanıyorum. Onun için kimse endişe etmesin ve hiç kimsede Pazar ruhsatı almasın. 30 Mart tarihine kadar hiçbir belediye bunu kontrol etmeyecek. Eğer uygulama devam ederse, hiç birimiz Pazar ruhsatı almayacağız. Hangi babayiğidin gücü varsa gelsin dükkanlarımızı kapatsınlar. Bunu açıkça söylüyorum. Siz bana destek verdiğiniz sürece, hiçbir yetkili gelip de ‘600 TL Pazar ruhsatı ver’ diye ceza kesemez, kıyamet kopar” diye konuştu.

Yapılan genel kurul sonucunda Mehmet Özpolat yeniden Manifaturacılar Esnaf Odası başkanlığına seçilirken, yönetim kuruluna ise Ömer Topdağ, Mustafa Korkmaz, Hacı Ali Çalışkan, Suat Yılmaz, Sami Güntan ve Hasan Aslantürk seçildiler. Denetim Kurulu’na da Bülent Korkmaz, Yılmaz Durmaz ve Günay Karadağ seçildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız