SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kimse Duyarsız Kaldı Diyemez'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:51:20
'Kimse Duyarsız Kaldı Diyemez'
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi ilçesine bağlı mahalle muhtarları ve belediye meclis üyeleri ile toplantıda bir araya geldi. Toplantıda, 6. Uluslararası Kervansaray Buluşması kapsamında “Melita’dan Battalgazi’ye Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri” etkinliği ağırlıklı olarak konuşuldu. Battalgazi Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Karataş, Mustafa Sayın, Abdulhavap Şerefhanlı, belediye meclis üyeleri, belediye birim müdürleri ve muhtarlar katıldı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 6. Uluslararası Kervansaray Buluşması kapsamında “Melita’dan Battalgazi’ye Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri” etkinliği hakkında bilgiler vererek, “27 Eylül’de saat 10.00’da Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda mehteran, halk oyunları gösterisi, Cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası sunuşuyla açılış olacak. 10.30’da açılış konuşmaları yapılacak. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan bey çok acil bir şey olmadığı sürece festivalimize katılacak. Yine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle bey katılacaklarını ifade ettiler. Konuşmaların ardından 6. Uluslararası Kervansaray buluşması sergisi açılışı yapılacak ve bu sergi 10 gün açık kalacak. 12.30’da Hasan Basri Sosyal Tesisleri’nde konuklarımıza yemek ikramımız olacak. Yine aynı gün saat 14.00’de Moderatörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Karagöz’ün yapacağı “Geçmişten Geleceğe Kültürün Yansıması” başlıklı panele konuşmacı olarak, Roma Lasepianza Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Aslantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane, Prof. Dr. Zehra Çobanlı ve Prof. Dr. Zeynep Eres katılacak. Battalgazi Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi’nin katkıları ile açılan kurslarda yapılan çalışmalar ise saat 15.30’da Kernek Meydanı’nda sergilenecek. Malatya Ressamlar Derneği tarafından “Hadi Gel Sende Resim Yap” etkinliği gerçekleştirilecek. Bu etkinliğin amacı insanımıza sanatı sevdirmektir. Saat 16.30’da PTT Caddesi’nde Şemsiye Sokak uygulamasının açılışı yapılacak. Soykan Meydanı’nda saat 17.00’de “Battalgazi’nin Uçan Kanatları” adlı serginin açılışı gerçekleştirilecek ve sergide, Battalgazi ilçesindeki kuş türlerinin fotoğrafları yer alacak. Saat 18.00’de  “52. Yılında Aslantepe Höyüğü Fotoğraflarla Kazı Sergisi” açılışı yapılacak. Sergi, Malatya Park AVM’de gerçekleştirilecek. Saat 19.00’da ise, Malatya Mişmiş Park Fuar Alanı’nda Rafet El Roman, Selahattin Alpay ve Özlem Büyük konseri gerçekleştirilecek” diyerek, muhtarların bu etkinlikleri sahiplenmelerini istedi. 

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, içmesuyu sorununa dikkat çekerek, “Suyla ilgili nerde bir ışık gördüysek orda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 15-16 aydır Malatya’mıza beklenen yağış olmadığından sulama kaynaklarımızın ne hale geldiğini köylere gittiğimizde görmekteyiz. Öyle köyler var ki 5 veya 6 defa sondaj vurduğumuz yerler bulunmaktadır. Kimse özellikle iktidarımızı ve belediyelerimizi sorunumu ilettim duyarsız kaldılar diyemezler. Gücümüz kuvvetimiz neye yetiyorsa her şeyimizle seferber etmiş bulunmaktayız. Sizlerin bizlere iletmiş olduğunuz her sorunu halletmek bizlerin vazifesidir. Bizler sizlerin emirlerindeyiz” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız