SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kimse Gelip Sökemez!."

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:08:18
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Çevreyolundaki alt geçitlerin üzerine kurulan ancak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün de “Gerek normal zamanlarda gerekse deprem anında zemine yük bindireceği ve dolayısıyla geçitleri kullananların can ve mal güvenliğini tehlikeye atacağı’ gerekçesiyle kaldırılmasını istediği demir ve beton yığını yapılar için “Biz her türlü statik hesaplamasını yaptık. Kimse gelip orayı sökemez” dedi.

Çakır, “Çevre yolunun üzerinde bir yaşam alanı oluşturmak istedik. Rüzgâr gücü ve diğer statik hesaplamaları yapılarak hazırlandı. Bir problem yok. Sorumluluk Büyükşehir Belediyesi’ne aittir” diye konuştu. 

CHP’li Meclis üyeleri: “Karayolları Malatya Valiliği’ni uyardı: O demir-çelik kütle kaldırılsın” 

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin son toplantısına, Malatya Belediyesi’nin  Çevreyolundaki alt geçitlerin üzerine kurulan binlerce ton ağırlığında demir-çelik ve beton yığını konusundaki tartışmalar damga vurdu. 

Ekim ayı meclis toplantısında gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce CHP’li Meclis Üyeleri Günnur Tabel ve Hurşit Kuşçu, çevreyolundaki alt geçitlerin üzerine yapılan demir-çelik yığını görümündeki yapılaşmaya ilişkin soru önergesi verdi.  

Önerge üzerinde söz alan Hurşit Kuşcu, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Malatya Valiliği’ne bir yazı yazarak, söz konusu beton yığını yapılaşmanın alt geçitlerin kirişlerinde ve statiğinde ciddi tehlike yarattığını, bu nedenle kaldırılmasını istediğini belirterek, beton, demir-çelik kütlesinin kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin bir dizi soru yöneltti. 

“Normal zaman ve deprem anında halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor”

Kuşçu, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sözkonusu yazısında, alt geçitlerin üzerine kurulan beton, demir-çelik konstrüksiyonunun normal zaman ve deprem anlarında Malatya halkının can ve mal güvenliğini tehlikeye attığına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Karayolları Genel Müdürlüğü, Malatya Valiliği’ne gönderdiği yazıda, ‘Hazır kirişli betonarme döşeme üzerine yapılan beton kütleleri ve çelik konstrüksiyon normal zamanda ve deprem anında döşeme ve kirişlerde buna bağlı olarak da yükü zemine yapacağı tesir hesaplanmadan yapılmıştır. Mevcut durumun belediye tarafından yapılan bu imalatlar, alt geçitleri kullananların can ve mal kaybını tehlikeye attığı, bundan dolayı yapılan imalatın durdurularak kaldırılmasını’ istemiştir. Dolayısıyla düzenleme yapılırken, Karayollarından izin alınmış mıdır? Alt geçitlerin üzerine yapılan imalatların statik hesaplamaları yapıldı mı? Karayolları bunları söktürürse maddi zararı kim karşılayacak?  Ayrıca bu görüntü kirliliğini yaratmak için bu kadar para harcamaya gerek var mıydı?”

Başkan Çakır, Karayollarına meydan okudu “Hiç kimse orayı sökemez”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ise CHP’li üyelerin önergesi üzerinden adeta Karayolları genel Müdürlüğü’ne meydan okudu. Çakır, CHP’li Meclis üyeleri Günnur Tabel ve Hurşit Kuşçu’nun soru önergesine sözlü olarak cevap verirken “Hiç kimse orayı gelip sökemez” dedi. 

Çakır, Malatya kamuoyunda bazı kesimlerce ‘Ucube’ diye nitelendirilen, beton ve demir-çelik kütlenin çevre yolunun altı ile üstü arasındaki kopukluğu gidermek amacıyla kurulduğunu savunarak, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ne işe yaradığı bir türlü açıklanamayan sözkonusu icraatı için şu savunmayı yaptı: “Alt geçitlerin yapılmasıyla birlikte Çevreyolunun altı, çevreyolunun üzerinden daha kopuk bir alan haline geldi. Biz de, şehrin alt ve üst kısmındaki bu kopmayı biraz daha azaltmak ve alt geçitler üzerinde bir yaşam alanı oluşturmak için orada böyle bir düzenleme yaptık. Yaşayan mekânlar oluşturmak istedik.  Şire Pazarı, otobüs durakları düzenlemesi nedeniyle orada geniş bir alan kazandık.  Belki o geçitlerin üzeri, köylü kadınlarının Pazar alanı, el işi sergileri, kadınların bir takım etkinlikleri olabilir. Galeri gibi de kullanılabilir.  Bütün bu amaçlarla bu yapılaşmayı başlattık ve her türlü statik hesaplamasını yaptık. Uygunluğunu, rüzgar durumunu, her türlü hesaplamasını yaptık. Kimse gelip orayı sökemez. Sorumluluk büyükşehir belediyesindedir.”

“Karayollarından izin aldınız mı?”

Hurşit Kuşçu’nun söz alıp ‘Karayollarından izin aldınız mı? Almadıysanız Karayolları gelip orayı sökerse bu zararı kim karşılayacak?’ şeklindeki sorusuna da net bir yanıt vermeyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır “Biz Karayollarından bu yolun Turgut Özal Viyadüğü’ne kadar bize devredilmesini istedik. Önce olumlu baktılar ama daha sonra bazı nedenlerle bunun olamayacağı ortaya çıktı.  Bu yapılaşmada bir problem yok. Her türlü hesaplama yapıldı. Güvenlik riski de yok. Kimse de gelip orayı sökemez” diye konuştu.

“MASKİ nedeniyle muhtarlar ciddi sıkıntı yaşıyor”

Gündem maddeleri dışında söz alan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş da, MASKİ’nin ilçelerde yapılanmasını tamamlaması nedeniyle mahalle muhtarlarının ciddi sıkıntılar yaşadıklarını aktardı. Kızıldaş, ilçedeki mahalle muhtarlarının MASKİ ile çözmek zorunda kaldıkları her sıkıntı için hem dilekçe vermek hem de dilekçenin takibi için her seferinde Malatya’ya gelip-gitmek zorunda kaldıklarını belirterek “Muhtarlarımızın bu yönde serzenişleri var.  Bu işlerin ilçelerde yapılması için MASKİ’nin ilçelere birer birim kurmasını talep ediyorlar” dedi. 

“İlçelerde ne kanalizasyon ne de arıtma var”

Kızıldaş’ı yanıtlayan Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Malatya’nın ilçelerinde içmesuyu, kanalizasyon ve arıtma konusunda çok büyük eksikliklerin olduğunu belirtti. ‘Merkez dışında neredeyse hiçbir ilçede içme suyu yok, kanalizasyon yok, arıtma yok’ diyen Çakır, “ MASKİ hala yapılanma çalışmalarını sürdürüyor.  İlçelerde ne yazık ki çok büyük eksiklikler var.  Alt yapıdaki eksiklikler oldukça ciddi boyutlarda.  MASKİ, ilçelerde de toplantılar yapmaya ve ilçe gezileri yapmaya başladı.   Simdi bu eksiklikleri sayısal olarak tespit edip veri tabanı oluşturuyorlar.  En kısa zamanda bu yapılanma tamamlanıp sorunları çözme gayreti içinde olacaklar” ifadelerini kullandı. 

HABER-FOTO: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız