SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Kimse Hayal Kurmasın!..''

A- A+ PAYLAŞ

2.Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, terörle mücadelenin artan bir kararlılıkla devam edeceğini, bundan kimsenin şüphesi olmamasını ve kimsenin de hayal kurmamasını istedi. Orgeneral Iğsız son dönemlerde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu işi ne zaman durduracağının ifade edildiğini de belirterek "Durdurur mu? Durdurur!.. Ne zaman? Dağda elinde silah terörist kalmayınca!.." dedi.

2.Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, şehit aileleri ile gazi ve yakınlarına Orduevi'nde iftar yemeği verdi. Yemeğe şehit aileleri, gaziler ve yakınları ile Vali Halil İbrahim Daşöz, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, Belediye Başkanı Cemal Akın, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çetin, 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Lami Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Özmen ve askeri yetkililer katıldı.

2.Ordu Komutanı Orgeneral Iğsız iftar yemeğindeki konuşmasında, "Şehit aileleri, sevgili gaziler, değerli konuklar, bu mübarek Ramazan gününde bir iftar yemeği vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan büyük memnuniyet duydum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bu vesileyle ben hepinizin üzüntü duyduğu ve rahatsız olduğunuzu tahmin ettiğim bir konuya değinmek istiyorum" diyerek şöyle devam etti:

"Bildiğiniz gibi son günlerde PKK terör örgütünün sözde ateşkesinden bahsediliyor. Bir kere sözde tabirini kullanma ihtiyacını hissediyorum. Çünkü bir devlette, onun silahlı kuvvetleriyle, bir terör örgütü arasında ateşkes diye bir şey söz konusu olamaz.

Şimdi maalesef, sizler onları çok iyi biliyorsunuz. İçerde veya dışarıda onun destekçisi durumunda olan bazı gruplar , 'Efendim bakın terör örgütü ne kadar iyi niyet gösterdi. Sizde bunlara karşılık verin' demeye hazırlanıyor. Peki ne yapalım? 'Efendim öncelikle operasyonları kesin, durdurun.' Zaten kış geliyor. PKK kışın zaten eylem imkanlarını büyük ölçüde yitiriyor. O halde bırakın PKK kışın, rahat rahat dinlensin. Sonra, kendi istediği zaman daha güçlenmiş olarak kanlı eylemlerine tekrar başlasın. Peki başka ne yapalım? 'Efendim af çıkarın.' Bakın sırada olan şeyler bunlardır. Bunlar PKK'yı siyaset sahnesine çekme senaryosunun parçalarıdır. "

Orgeneral Iğsız,"Peki diyorsanız siz ne düşünüyorsunuz? Hepiniz hatırlayacaksınız. Sayın Genelkurmay Başkanımız, Sayın Kara Kuvvetleri Komutanımız defalarca ve net bir şekilde ifade ettiler. Bugün ben de sizlere terörle mücadeleden sorumlu olan 2. Ordu'nun komutanı olarak aynı açıklıkla ifade ediyorum. Terörle mücadelemiz artan bir kararlılıkla sonuna kadar devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın, kimse hayaller kurmasın, yanlış hesaplar peşinde de koşmasın.

Efendim Silahlı Kuvvetler bu işi ne zaman durdurur? Durdurur mu? Durdurur! Ne zaman? Dağda elinde silah terörist kalmayınca!.. Başka efendim kendileri, kendilerini ve silahlarını getirip Türkiye Cumhuriyeti adalet sistemine teslim ederlerse silahlı kuvvetler de ondan sonra mücadeleyi sonuçlandırmış olarak bırakır.

Bunun dışında hiç kimse başka beklentiler içinde olmasın. Bunu özellikle sizlere ifade etmek istiyorum. Çünkü yürekten inanıyorum ki bu tarz konuşmalar en fazla sizleri rahatsız ediyor. Ama bu konuda hiç bir endişeniz olmasın." dedi.

Orgeneral Iğsız konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ben bu vesileyle çok değerli şehit ailelerimiz, kahraman gazilerimiz. Şunu da size bir kere daha hatırlatmak istiyorum. Acıları en yoğun yaşadığınız dönemde yanınızda bizi buldunuz. Ondan sonrada bizim sıcaklığımızı her zaman hissettiniz. Bundan sonra da şimdiye kadar olduğu gibi sizler Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olmaya devam edeceksiniz.

Hepinizin Ramazanını ve yaklaşan bayramınızı şimdiden kutluyorum."

Vali, Ordu Komutanı ve diğer protokol mensuplarının her biri ayrı bir masada şehit aileleri ve gazilerle birlikte iftar açtılar..

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız