SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kimse İmtiyazlı Değil'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri Ömer Faruk Öz, "Kimse imtiyazlı değildir. Hukuk ve Anayasa karşısında herkes eşittir" dedi.

AKP il binasında haftanın nöbetçi vekili olarak vatandaşların sorunlarını dinlemeden önce basın açıklaması yapan Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, son günlerdeki Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının tutuklanmalarıyla ilgili olarak, "Kimse imtiyazlı değildir. Hukuk ve Anayasa karşısında herkes eşittir. Tüm kurum ve kuruluşların itibarı noktasında, hele de Türk Silahlı Kuvvetleri olunca daha hassas davranılmasından yanayız. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sahip çıkmamız hepimizin görevidir. Ancak, hukuk ve Anayasa noktasında herkes hukuk kuralları çerçevesinde davranışlar sergilemeli. Hukuk ve Anayasa karşısında kimse imtiyazlı değildir. Herkes eşittir. Ancak ordu içinde suç işlemiş, hukuk kuralları dışında davranmış, verilen yetkiler dışına çıkmış olanlara elbet hukuki işlemler yapılır. Son yapılanlar da bunlardır" ifadelerini kullandı.

Yerel sorunlara da temas eden milletvekili Öz, hayvancılık için çıkarılan teşvik kapsamına Malatya'nın da alındığını hatırlatıp, "Bu teşvik 50 ve yukarıda hayvanı olanı kapsıyor. Besicilerimizin bu teşvikten yararlanmaları için bir araya gelmeleri gerekiyor" şeklinde konuştu.

Battalgazi kavşağı düzenleme çalışmalarının 2009 yılı programına alındığını, İstasyon virajı kavşağının da 2010 programına alındığını söyleyen Öz, Darende - Malatya arası bölünmüş yol çalışmalarının sürdüğünü, yapılacak iki tünelin ise 2011 yılında tamamlanmasının planlandığını vurguladı.

ESNAF ZİYARETLERİ..
Malatya milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, öğleden önce de İnönü Caddesi ile çarşı merkezindeki esnafın sorunlarını dinledi.

İnönü Caddesi'nde esnafları tek tek gezen milletvekili Ömer Faruk Öz'e, özellikle bu caddedeki iki taraflı park yasağı sorunu iletildi.

Ziya Erdoğan, "Malatya Belediye Başkanımız Ahmet Çakır bey ile görüştük. Bu caddenin tek taraflı parkmetre uygulamasına geçilmesini talep ettik. Bir gelişme olmadı. Tavsiyemiz, ilk 5 dakika 1 TL, 5 dakikadan sonra ise 5 TL park ücreti alınırsa, esnafa dükkanı önüne aracını park etmez" dedi. 07,00-19,00 saatleri arasında otopark yasağı olması nedeniyle müşterilerinin azaldığını ileri süren Ziya Erdoğan, esnafın çok sıkıntıda olduğunu belirtti.

Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz ise, "Malatya'nın trafik sorunu olduğu ortada. Esnaf işyeri önüne aracını park ediyor, akşama kadar kalıyor. Dolayısıyla bu caddede trafik sıkışması nedeniyle belediye park yasağı aldı. Belediye trafikle ilgili bir araştırma ve çalıştırma yaptırıyor" ifadelerini kullandı. Vatandaşların da evi ile işyeri arası 2 kilometre dahi olsa aracıyla işyerine geldiğini, bunun kötü alışkanlık olduğunu belirten milletvekili Öz, TOKİ ve belediye tarafından açılacak olan güney kuşakyolunun hizmete açılmasıyla trafiğin biraz rahatlayacağını kaydetti.

Öz daha sonra Söğütlü Cami civarındaki esnafları dolaştı.

Esnaflardan Ali İhsan Diltemiz, Söğütlü Camii'nin tabanından su çıkması nedeniyle camide rutubetler olduğunu belirtip, caminin diğer sorunlarının giderilmesini istedi. Bu konuda esnaflar olarak topladıkları imzaları ve camideki sorunlarla ilgili CD'yi milletvekili Öz'e veren Ali İhsan Diltemiz, ilgi beklediklerini söyledi.

Ziyaret sırasında Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ile de karşılaşan milletvekili Öz, Vakıflar Müdürlüğü'ne ait olan Söğütlü Camii'nin sorunuyla ilgileneceğini söyledi.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, "Bir esnafın bir veya iki çekinin protestosundan dolayı kredi veremiyoruz. Bazen esnafın unutkanlığından kaynaklanan bu durumlar önlenmeli. 2'den fazla çeki protesto olan ve sicili iyi olmayan esnafa kredi verilmesin" dedi.

Milletvekili Öz de, "Küçük ve Orta Büyüklükteki Sanayiciyi Geliştirme Başkanlığı (KOSGEB) önce imalatçı ve üretim yapana kredi verirdi. Hükümetimiz, iş yapan esnafa da kredi vermeye başladı. Esnaflar bu KOSGEB'in ticari kredisinden yararlanmalıdır" ifadelerini kullandı.

Alış Veriş Merkezi'nin esnafın işini öldürdüğü şeklindeki sorularıyla da muhatap olan milletvekili Öz, "Alış veriş merkezlerinin şehir dışına yapılması konusunda hükümetimiz yasa tasarısı hazırlıyor" ifadelerini kullanıp, küçük esnafların da sermayelerini birleştirip, alış veriş merkezi yapmalarını önerdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız