SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kimse Kendini Aday Görmesin'

A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Ömer Ekici, hiçbir siyasinin kendisini MHP’nin doğal belediye başkan adayı olarak göremeyeceğini ve görmemesi gerektiğini söyledi.

TV Malatya’da Niyazi Doğan’ın hazırlayıp sunduğu Aklın Yolu programına katılarak Niyazi Doğan’ın 29 Mart yerel yönetim seçimlerine yönelik sorularını cevaplayan MHP Malatya İl Başkanı Ömer Ekici, ‘’Siyasi kulislerde AKP, MHP ve CHP’nin belediye başkan adaylarına yönelik tahmin ve yorumlar yapılırken Mehmet Yaşar Çerçi partinizin doğal adayı imiş gibi düşünülüyor. Partiniz Mehmet Yaşar Çerçi’yi aday gösterecek mi? şeklindeki bir soruya, ‘’ Hiç kimse kendisini MHP’nin doğal adayı olarak göremez, görmemelidir’’dedi.

Mehmet Yaşar Çerçi’nin AKP’li Belediye Başkanı H. Cemal Akın’dan çok daha başarılı bir belediye başkanlığı yaptığını da vurgulayan MHP İl Başkanı Ekici, ‘’Ancak bu durum hiç kimsenin kendisini partimizin üzerinde, önünde görmesine neden olamaz. Bizim adayımızın taşıyacağı temel kriter şudur : Önce vatan, millet diyecek, sonra partim ve milliyetçi hareket davası diyecek, en son ben diyecek’’ şeklinde konuştu. Bu kritere uyan, dürüst ve şaibesiz herkesin Milliyetçi Hareket Partisi’nde belediye başkanlığı ve meclis üyelikleri için aday adayı olabileceğini söyleyen Ekici, ‘’Mehmet Yaşar Çerçi adaylık için başvuruda bulunursa aday gösterme konusunda il yönetimi olarak pozitif tavır takınacak mısınız?’’ şeklindeki soruya ise, ‘’ Yapılan her başvuru değerlendirilir. İl yönetiminin, genel merkezimizin, yetkili kurullarımızın değerlendirmesi partimizin belirlediği temel kriterlere göre yapılır. Bu aşamada başvuru yapacak her aday adayına eşit mesafedeyiz. Ancak, Malatya’ya en iyi hizmeti yapacak çok güçlü bir adayla Malatya halkının karşısına çıkacağız ve inanıyorum ki 2004’de AKP’ye devrettiğimiz Malatya Belediye Başkanlığı makamını halkımızın desteği ile geri alacağız. Bugünkü beceriksiz yönetimin Malatya halkına yaşattığı sorunlar MHP’li bir belediye başkanı ile aşılacaktır’’dedi.

"7-8 İSİM ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ.."
İl, ilçe, belde belediye başkanlıkları ile il genel ve belediye meclis üyelikleri için Kasım ayında aday adayı başvurularının alınacağını ifade eden Ömer Ekici, başvuru yapılmadan önceki süreçte de güçlü bir aday çıkarmak için yoğun bir çalışma içinde olduklarını da belirterek, ‘’Malatya Belediye Başkanlığı adaylığı için üzerinde çalıştığımız 7-8 isim var. En güçlüsü ile, halkın teveccühüne mazhar olacak en iyi adayla seçimlere gireceğiz ve kazanacağız’’dedi. Ekici, aday adaylığı başvuruları için başvuru ücreti talep etmeyeceklerini de açıkladı.

"MGG İNŞAATINI DURDURACAĞIZ"
Sümerbank Fabrikası arazisindeki inşaat ile ilgili düşüncelerini de açıklayan Ekici, mevcut imar planında ‘’Sanayi Alanı’’ olarak kayıtlı bulunan arazide, yasadışı bir biçimde iş merkezi inşaatının yapımına devam edildiğine vurgu yaparak, ‘’Malatya Belediyesi bu hukuksuzluğa göz yumuyor. Neyin karşılığında alınıyor bu risk ? Çıkar ilişkileri var. Bu açık bir hukuk dışı durum, imar mevzuatına aykırı bir durumdur. Konuyu mahkemeye taşıdık, bilirkişi raporu bizim iddialarımızı doğruladı. Bundan sonra sorumluluk taşıyan her makamın gereğini yapmasını bekliyoruz. 29 Mart’ta seçimleri kazanacağız. Bu süreye kadar bu hukuksuzluğa dur denilmediği takdirde işbaşına geldiğimizde o inşaatı durduracağız’’ şeklinde konuştu.

"ARITMA TESİSİ ÇALIK'A NİYE VERİLDİ?"
Dengir Mir Mehmet Fırat’ın kızı Helin Fırat’ın Malatya Belediyesi ile yaptığı fuar organizasyonlarına neden karşı çıktıklarına yönelik bir soruya da cevap veren MHP İl Başkanı Ekici, Dengir Mir Mehmet Fırat’ın AKP içindeki güçlü konumu nedeniyle Malatya Belediyesi’nin Fırat’ın kızının şirketi ile ortak ticari organizasyonlar yapmasının etik olmadığına dikkat çekerek, ‘’ Kamu kaynaklarını yönetenler bu konuda çok hassas olmak zorundadır. Örneğin, geçmişte Malatya Arıtma Tesisi inşaatı için yapılan ihalede uygun teklifi partimizin milletvekili olan Süleyman Sazak’ın firması vermesine karşın, ‘MHP’li belediye tarafından korundu’ şeklinde ortaya atılacak iddialara meydan vermemek ve kamu vicdanının rahatsız olmasını önlemek için o ihale Süleyman Sazak’a değil Çalık Grubu’na verildi. Hatta konu genel başkanımız Devlet Bahçeli’ye de gitti. Sayın Bahçeli de ihalenin Süleyman Sazak’a verilmesinin parti için yaratacağı sorunların göz önüne alınarak karar verilmesi gerektiğini söyledi. Sonuçta ihale Çalık Grubu’nda kaldı. Bu, MHP’nin kamu kaynaklarını yönetirken partizanlığa ve yandaşlara çıkar sağlamama konusundaki hassasiyetinin önemli bir örneğidir’’ diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız