SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kimse Koalisyondan Korkmasın'

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:28:12
'Kimse Koalisyondan Korkmasın'
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, hiç kimsenin koalisyondan korkmaması gerektiğini söyleyerek “Türkiye’de koalisyonlar iyi yürümemiş olabilir ama dünyada çok iyi örnekleri var.  İtalya’nın gelişmişlik seviyesi bizden yukarıda ve koalisyon ile yönetiliyor. Almanya’nın gelişmişlik seviyesi bizde önde ve yıllarca koalisyon ile yönetildi. Bu nedenle hiç kimse koalisyondan korkmamalı” dedi.

CHP’nin koalisyon şartlarını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 14 maddede açıkladığını kaydeden Ağbaba “Bu bizim maddeyi kabul eden her partiyle koalisyon kurulabilir” diye konuştu.

“Seçmen yüzde 60 çoğunluğun ülkeyi yönetmesi mesajını verdi”

İl Seçim Kurulu’nda mazbatasını aldıktan sonra basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Ağbaba, seçmenin, 7 Haziran’da ülkeyi yüzde 60 çoğunluğun yönetmesi mesajını verdiğini belirterek “Seçmenin bize verdiği mesaj şu: AKP’nin biraz dinlenmesi ve yüzde 60’ın Türkiye’yi yönetmesi. Bu konuda CHP’nin sorumluluk almaya hazır olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.

“14 maddeyi kabul eden her partiyle koalisyon kurulabilir”

CHP’nin koalisyon şartlarını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 14 maddede açıkladığını hatırlatan Ağbaba “Bu 14 maddeyi kabul eden her partiyle koalisyon kurulabilir. Bu 14 maddenin içinde yolsuzluklardan hırsızlıklardan hesap sorulacağı, Cumhurbaşkanının Anayasa’da belirtilen sınırları içine çekilmesi, demokrasinin işlerlik kazanacağı  gibi şartlar var.  Ayrıca seçimden önce emekliye iki maaş ikramiye, taşeron sistemini kaldırma, asgari ücreti bin 500 TL, çiftçiye mazotu 1,5 TL yapma sözü verdik.  14 maddenin içinde bunlar var” ifadelerini kullandı.

“13 yılda Türkiye’nin ne hale geldiğini herkes gördü”

Koalisyonların korkulacak bir durum olmadığına vurgu yapan Ağbaba, “Türkiye’de iyi yürümemiş olabilir ama dünyada çok iyi örnekleri var.  İtalya’nın gelişmişlik seviyesi bizden yukarıda ve koalisyon ile yönetiliyor. Almanya’nın gelişmişlik seviyesi bizde önde ve yıllarca koalisyon ile yönetildi.  Bu AKP’nin uydurduğu bir yalan. Bakarsanız tek partinin Türkiye’yi ne hale getirdiği ortada. Demokrasi, barış ve özgürlükler açısından Türkiye’nin ne hale geldiği zaten ortada.   Yaklaşık 10 gündür Türkiye rahat nefes alıyor. Uzun adamın sesi çıkmayınca Türkiye rahat bir nefes alıyor.  Şu anda insanlarda huzur var. Umarım sesi hiçbir zaman çıkmaz. Eğer bugün Ortadoğu’nun her yerinden kan akıyorsa, IŞID barbarlığı en üst seviyeye çıktıysa, 13 yıllık tek parti devletinin katkısı çoktur. Kobani’de, Telefer’de, Şengal’de,Lazkiye’de kan akıyorsa 13 yıllık hükümetin parmağı vardır. Koalisyondan bu nedenle hiç kimse korkmasın. Koalisyon olursa bütün Türkiye’ye ve Ortadoğu’ya barış gelir” şeklinde konuştu.  

Çocuklarla bisiklete bindi

Ağbaba, mazbatasını almadan önce ve sonra Malatya'da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Yeşilyurt Caddesi'nde tüm işyerlerini ziyaret eden, karşılaştığı vatandaşların kutlamalarını kabul eden Ağbaba, kendisine destek verenlere teşekkür etti.

Ağbaba, Cemal Gürsel Mahallesi'ni ziyareti sırasında da mahalledeki çocuklarla sohbet etti, onlarla birlikte bisiklete bindi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız