SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kimse Konuşmak İstemiyor'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu ve Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliği ile Çocuğa Yönelik Cinsel İstismarın Hukuki, Psikolojik, Sosyal Boyutları" konulu bir panel gerçekleştirildi.

İl Genel Meclisi Salonu'nda yapılan panelin açılışında konuşan Malatya Baro Başkanı Avukat Selahattin Sarıoğlu, "İnsan varlığı fizyolojisi ve ruh yapısı ile bir bütündür. İnsani değerlere en üst düzeyde saygı gösterilmesi ve saygı duyulması gerekir. Bu değerlere kimden gelirse gelsin ister toplumdan ister devletten gelsin, toplumun her kesimi olarak bu saldırılara karşı durmamız ve bu saldırıları durdurmamız gerekir" dedi.

Panelde konuşan İnönü Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Osman Celbiş, "Herkes bu konuyu duyunca, belki de hoş olmadığı için konuşmak istemiyor. Televizyonda gördüğümüz zaman hemen kapat kapat deyip, duymak istemediğimiz bir konu. Duymak istemeyince, konuşmak istemeyince de sorun çözülmüyor" dedi.

Doç. Dr. Celbiş, "Çocuğun istismar veya şiddet olarak algılamadığı veya yetişkinlerin istismar olarak kabul etmediği davranışları da içine alır. Davranışın mutlak, çocuk tarafından algılanması veya yetişkin tarafından bilinçli olarak yapılması şart değildir" dedi.

Çocuk istismar çeşitlerinin fiziksel, cinsel, duygusal, ekonomik ve ihmal olarak sıralayan Doç. Dr. Celbiş, çocuğa cinsel istismarın tiksindirici olduğunu ve herkesin duyunca, "İdam kaldırılmasaydı" dediği bir konu olduğunu kaydetti.

Celbiş çocuk ihmali konusunu ise şu şekilde aktardı: "Başta anne ve baba olmak üzere, bakmakla yükümlü kimseler ve diğer yetişkinlerin çocuğun beslenme, giyinme, barınma, eğitim, sağlık ve sevgi gibi temel gereksinimlerini ihmal etmeleri sonucu çocuğun bedensel, duygusal, ahlaksal yada sosyal gelişiminin engellenmesidir."

Panelde İnönü Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Alim Kaya, Yrd. Doç. Dr. Özlem Özen Özcan, Yrd. Doç. Dr. Bora Özkan, Av. Berna Aktaş ve Av. Yasemin Hamamcı tarafından katılımcılara bilgiler verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız