SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kimsenin Buna Hakkı Yok'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya'ya yönelttiği soru nedeniyle yerel Bakış Gazetesi Muhabiri Ayla Aykan'ın, AKP milletvekili Öznur Çalık tarafından azarlanmasına Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Malatya Şubesi'nden tepki geldi.

Dernek Başkanı Bülent Kutlutürk (sağdaki), düzenlediği basın toplantısında tepkilerini şöyle dile getirdi:

"Malatya’da gazeteciler, zor şartlar altında görevlerini ifa ederken, ne yazık ki son zamanlarda, girilen seçim atmosferinin yarattığı siyasi gerginliğin bedeli gazetecilere ödetilmeye çalışılmaktadır.

Gazeteciler; kamuoyunun merak ettiği soruları, halkın haber alma hakkını gözeterek, siyasi parti ve yetki ayrımı yapmadan idarecilere sorduklarında sık sık hakaretlerle ve tehditlerle karşı karşıya gelmeye başlamışlardır.

Bunun son örneğini ise dün yaşadık. AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Malatya Belediyesi’ni ziyareti sırasında kendisine soru soran gazeteci arkadaşımız Ayla Aykan’ı, “Senin derdin ne?” “Sen ne yapmaya çalışıyorsun?” gibi sözlerle azarlamış, ardından da gazetecinin patronunu arayarak gazeteciyi şikayet etmiştir.

Yine Öznur Çalık, ÇGD üyesi Malatya Belediyesi Basın Yayın Müdürü Cemal Aslan’a da “İyi soru sordurdun” diyerek tepki göstermiştir. Çalık, bu tavırlarıyla gazetecileri karşısında bir taraf olarak tarif ederek, basının tarafsızlığına gölge düşürmeye çalışmıştır.

Basın özgürlüğünü; azarlama ve tehditlerle engellemeye çalışan idareci ve siyasetçi sayısı son zamanlarda artış göstermiştir. Bir haberi ya da fotoğrafı beğenmeyen bazı siyasetçilerin, kendi konumunu kullanarak direk gazetecinin çalıştığı kurumu arayıp “işten attırmakla” tehdit ettiğini örnekleriyle yaşıyoruz.

Tüm bunları, Malatya’da basın özgürlüğüne bir darbe olarak görüyoruz. Yaşananlar, basın özgürlüğünü içine sindirememiş bazı siyasetçilerin, kendi istedikleri sorular dışındaki sorulara tahammül edemediğinin göstergesidir. Ayrıca servis edilmiş haberler dışında, muhalif haberlerin yok edilmek istendiğinin kanıtıdır.

Gazeteci, milletvekillerinin ya da siyasetçilerin istediği doğrultuda haber yapan kişi değildir. Gazeteciyi böyle görerek, kimsenin gazetecilik mesleğini aşağılamaya hakkı yoktur. Halkın haber alma hakkına yönelik bu çirkin tutumları kınıyor, başta siyasetçiler olmak üzere kamu idarecilerini, davranışlarını bir kez daha gözden geçirmeye davet ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız