SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kimsenin Gücü Yetmez"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:54:24
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Erdoğan, tek vatan vurgusu yaparak ''Bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmez. Biz bu topraklar üzerinde kimseye operasyon yaptırmayız'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, açılışını yaptıkları 15 ayrı eserden 7'sinin eğitim alanındaki yatırımlardan oluştuğunu, bunlar arasında halk eğitim merkezi, Kayabağlar İlköğretim Okulu, öğretmenevi, 24 derslikli Anadolu lisesi ve anaokullarının bulunduğunu söyledi.

Kurtalan Devlet Hastanesi, kırsal kalkınma yatırımları, Taşkın Koruma Projesi, aile destek merkezi, toplum destekli polis merkezi, kaymakamlık konutunun da resmi açılışlarını gerçekleştirdiklerini dile getiren Erdoğan, tüm bu eserlerin Kurtalan'a hayırlı olmasını diledi.

Siirt merkezde de yarın toplu açılış töreni olacağını bildiren Erdoğan, bu törende de yaklaşık 77 milyon değerinde, 30 ayrı tesisin açılışını yapacaklarını ve Silopi'de bir özel sektör yatırımının açılışını gerçekleştireceklerini söyledi.

Oy eşittir hizmet miktarı demedik

''Özellikle bizler adaleti, adaletle büyümeyi, adaletle kalkınmayı esas almış bir hükümetiz. Biz hiçbir ilimize, hiçbir ilçemize, hiçbir köyümüze veya mezramıza oralardan aldığımız oya bakarak tavır belirlemedik. Biz, oy eşittir hizmet miktarı demedik, demiyoruz. Hizmet bizden, takdir sizden'' diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz hizmetle mükellefiz. Biz çalışmakla üretmekle yatırım yapmakla mükellefiz. Bizim hizmet terazimizde ideolojiler olmaz, imtiyazlar olmaz, kayırmacılık olmaz, bizim terazimizin kefesinde sadece ve sadece adalet vardır. Bizim terazimizde sadece ve sadece insanımızın mutluluğu, şehirlerimizin ihtiyaçlarını gidermek vardır. Bizim için 81 vilayet, birdir. Tüm ilçeler, tüm köylerdir bizim nazarımızda birdir. Edirne'nin Keşan ilçesine hangi nazarla bakıyorsak Kars'ın Sarıkamış ilçesine de yatırım noktasında, hizmet noktasında aynı nazarla bakıyoruz. Siirt'in Kurtalan'ına aynı nazarla bakıyoruz. Oy çıktı hizmet götür, oy çıkmadı sırtını dön unut gitsin anlayışı bizde olmaz, olamaz.''

Yola çıkarken, 12 yıl önce, ''Bizde etnik milliyetçilik yok, bizde bölgesel milliyetçilik yok, bizde dinsel milliyetçilik yok'' dediklerini anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Ne demek bu, etnik milliyetçilik yok ne demek: Yani biz sizi Türküyle Kürdüyle Lazıyla Çerkeziyle Arabıyla Gürcüsüyle Romanıyla hepinizi seviyoruz. Ayrım yok. Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Onun için kimsenin bu ülkede, 'Arap kardeşim'' diyemediği zaman, 'Kürt kardeşim' diyemediği zaman, 'Türk kardeşim' diyemediği zaman biz inkar politikalarını ayaklarımızın altında, asimilasyon politikalarını ayaklarımızın altına aldık ve Allah'ın yarattığı her kulu sevdik, kucakladık ve bağrımıza bastık. Bugün de seviyoruz, yarın da seveceğiz, ölene kadar. Niye? Çünkü biz böyle bir medeniyetin mensuplarıyız. Bizim dinimizde ayrım var mı, yok. Ne Arap'ın Acem'e, ne Acem'in Arap'a üstünlüğü yoktur. İşte ölçü bu. Onun için aramıza nifak tohumları atmak isteyenlere, ekmek isteyenlere artık bu çözüm sürecinde 'hayır' deme zamanıdır.''

Kardeşlerim, biz tek milletiz

Erdoğan, ''Kardeşlerim, biz tek milletiz, tek millet. Türküyle Kürdüyle Lazıyla Çerkeziyle Gürcüsüyle Abhazasıyla Romanıyla hepimiz tek milletiz, tek millet ve tek millete ne yakışır, tek bayrak yakışır. Tek bayrak. İşte tek bayrağımız bu, şehidimizin kanı, bağımsızlığımızın ifadesi hilal, şehitlerimiz yıldız. Bu bayraktan niye rahatsız oluyor birileri. Bu bayraktan rahatsız olanlara da benim milletim zamanı geldiğinde herhalde sandıklarda gereken dersi verir ve vermelidir'' diye konuştu.

Tek vatan vurgusu yapan Erdoğan, ''Bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmez. Biz bu topraklar üzerinde kimseye operasyon yaptırmayız. Bu yapı bu şekilde korunarak biz geleceğe yürüyeceğiz'' dedi.

Erdoğan, tek devletin önemine işaret ederek, şöyle konuştu:

''Bu devletin bir başbakanı olarak Siirt'e 15 kez geldim. Değerli kardeşlerim, bizde ihmal yok, çok koşacağız, çok çalışacağız ve ülkemizi şu anda nereye çıkardık? Dünyada 17. sıraya. 26'dan aldık 17'ye çıkardık. Şimdi hedef 2023'te ilk 10'a çıkarmak. Bunu da yapacağız ama ben istiyorum ki Kurtalan yerel hizmetleriyle de pırıl pırıl olsun, gayet güzel olsun. Onun için de atacağımız adımlar, vereceğimiz kararlar çok önemli. 

Kardeşler, birbirimizi gelin basit çıkarlar için değil, ırk, kavim, bunlar için değil, Allah için sevelim. Makam mevki için değil, çıkar için değil, Allah için sevelim.''

''Oğlun için yaptığın dualara kaldığın yerden annelerimiz devam ediyor''

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki bakanlarla, eserlerin açılışını gerçekleştirdi.

Tören alanındaki ''Mimar-i çareseri (çözümün mimarı) serokwezir'' pankartı ile ''Tenzile Ana ruhun şad olsun. Oğlun için yaptığın dualara kaldığın yerden annelerimiz devam ediyor'' pankartı dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından partisinin Kurtalan İlçe Başkanlığı yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan, Kurtalan Devlet Hastanesini ziyaret etti

Erdoğan, daha sonra Başbakanlığa ait otobüsle Kurtalan Devlet Hastanesine geçti. Güzergah boyunca vatandaşları selamlayan ve çocuklara oyuncak dağıtan Başbakan Erdoğan, daha sonra TOKİ tarafından yapımı tamamlanan Kurtalan Devlet Hastanesi ve Diyaliz Merkezi'ni gezdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız