SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kimsenin Haberi Yok!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:00:37
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Parti'li (CHP) bir grup ortak basın açıklaması yaparak, İl Başkanı Enver Kiraz ve Milletvekili Veli Ağbaba’ya tepki gösterdi. Yöneltilen eleştiri ve iddiaları ise il başkanı Enver Kiraz yanıtladı.

MUHALİFLER..

CHP’nin son yapılan il başkanlığı kongresinde il başkan adayı olan Hasan Hüseyin Gedik ve bir grup, Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yaptı.

"Bizler CHP’ye yıllarca hizmet veren üyeleriyiz" diyen Gedik şöyle konuştu:

"Özellikle Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olması bize heyecan ve ümit vermiştir. Gecemizi gündüzümüze katarak sosyal demokrat düşüncenin egemen olması için çalışmaktayız. Amacımız birileri ya da bazıları gibi kişisel çıkar peşinde koşmak değil, toplumsal çıkar doğrultusunda emeğe saygı çerçevesinde bu ülkede barış ve kardeşliğin sağlanmasıdır. Bunu yapacak olan da yeni ve demokratikleşme yolunda çaba sarf eden bugünkü CHP'dir. Ne yazık ki, genel başkanımız parti içi demokrasiyi sağlamaya çalışırken milletvekilimiz ve il başkanımız bunun tersini yapmaktadır. Malatya’da parti içi bir seçim süreci yaşadık. Malatya il ve ilçe kongreleri seçim sürecinde maruz kaldığımız anti-demokratik uygulamalar seçimler bitmiş olmasına rağmen CHP İl Başkanı ve taraftarı olan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın haksız, hukuksuz ve anti-demokratik anlayış ve uygulamaları devam etmektedir."

Gedik, bir gazetecinin "Genel Başkanınız Kılıçdaroğlu Malatya’ya geldiğinde Veli Ağbaba'yı sahneye alarak, 'hem Malatya’yı, hem Türkiye’yi sallıyor' diyerek onure etmişti. Sizin eleştirilerinizle Genel Başkanınızın tavrı çakışmıyor mu" sorusuna ise, "Biz parti içinde, parti zarar görmemesi için bugüne kadar hiçbir çalışma yürütmedik. Bunu genel merkeze de iletmedik. Elbetteki genel merkezimizin ve Genel Başkanımızın Malatya’da şu ana kadar yapılanlardan haberi olmadı. Bundan sonra buradaki olumsuzlukları biz bildireceğiz. CHP’de birçok istifa olmasına rağmen, hiç kimse bununla ilgilenmiyor. Hiç kimsenin bundan haberi yok. Bu istifaları her şeyi ile genel merkeze ileteceğiz" yanıtını verdi.

İL BAŞKANININ YANITI..

Bu arada, iddialarla ilgili olarak CHP il başkanı Enver Kiraz da yazılı bir açıklama yaptı ve şöyle dedi:

"Son dönemlerde partimize, il örgütümüze ve milletvekilimize yönelik karalama kampanyalarına karşı kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla  bu basın açıklamasını yapmayı uygun gördük.

Yalan-yanlış cümlelerle, bilgi kirliliğine sebep olanların yaptıkları işlerin başarısızlığa ulaşacağını belirtmek istiyorum.

İl örgütümüz 17 Nisan’da gerçekleştirilen kongrede seçimle işbaşına gelmiştir.Delegelerin takdiri ile seçilen İl Örgütümüz , kongre öncesi bütün tartışmaları bir kenara bırakarak tamamen dışa dönük, Türkiye’nin ve Malatya’nın  sorunlarını ele alan  bir çalışma yürütmektedir. 17 Nisan’dan günümüze kadar çok farklı alanlarda ele alınan konular basında geniş yer bulmuştur.

Seçilen İl Yönetiminin bu 5 aylık süre içerisinde görevden almış olduğu bir tek örgüt ve kişi bulunmamaktadır.

Sadece İl Disiplin kurulu tarafından ihraç edilen bir tek üyemiz söz konusudur. 

Bahsettiğimiz kişi , kaleme aldığı yazılarda seçilmiş İl Başkanı ve İl yöneticilerine, Partimizin tek milletvekiline hakaret içerikli cümleler kullanmıştır.Yazılarının bazılarında ‘sokaktaki zavallılar’, ‘boş tenekeler’, ‘sahibinin sesi olanlar’ gibi kelimeler kullanan bir kişiye disiplin kurulumuzun gerekli işlemleri yapmasından daha doğal ne beklenir?Basın özgürlüğü adına, bir parti üyesinin partisine ve onun seçilmiş yöneticilerine hakaret etme lüksü olmamalıdır. Üstelik bu kişinin uzun yıllar eğitimci sıfatını kullanması da üzüntü vericidir.

Öte yandan; İddia edildiği gibi, Dilek Belde Teşkilatımızın görevden alındığı söylemi yalandır. Dilek Belde Örgütü’nün Merkez İlçe tarafından , tüzükteki gerekçeleri açıklanarak yönetiminin düştüğü tespit edilmiş, belde başkanına bu tespit bildirilmiştir.Belde örgütünün düşme nedeni, belde kongresini yapmaması ve belde başkanının  farklı kademelere aday olması nedeniyle başkanlık görevinin düşmesidir.

Tüzüğümüze göre, Gençlik Kolları Başkanının İl Yönetimi tarafından görevden alınması mümkün değildir.Bu iddia da koca bir yalandır. Gençlik Kolları Başkanımız Genel Merkez tarafından gelen genelgelere ve talimatlara uymadığı, en son Genel Merkez tarafından Mersin ilinde düzenlenen ve bütün masrafları Genel Merkez tarafından karşılanan gençlik kampına , katılacağını beyan edip, mazeretsiz olarak katılmadığı gerekçesiyle Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından görevden alınmıştır.

Sadece Malatya’nın değil Türkiye’nin de en çalışkan Milletvekili olan, Genel Başkanımız tarafından “Türkiye’yi sallıyor” denilerek çalışkanlığı onaylanan , Milletvekilimiz Veli Ağbaba’ya saldırmayı da alışkanlık haline getirenler, başarıyı kıskandıklarını göstermektedirler.

Maalesef , eski alışkanlıklarını terk etmeyen, Yeni CHP’ye ayak uyduramayan, tek bildikleri hizipçilik olan , kendisini Demokratik Güç Birliği olarak tanımlayan, baktığımızda ne güçten ne de birlikten bahsedeceğimiz birkaç kişi ısrarla gündemde kalabilmek, basına çıkabilmek için , partiye zarar vermek de dahil açıklamalar yapmaya devam etmektedir.

Partililerimizin hiçbir şekilde itibar etmediği bu tür davranışlara bizlerde müsaade etmeyeceğiz. 

Kendini Demokrat  olarak gösteren bu kişiler, Türkiye’de ki anti demokratik uygulamalarda il örtümüzün ortaya koyduğu mücadelede neredeler?4+4+4 yasa protestosunda neredeler? Harçların kaldırılması için düzenlenen imza kampanyasında imzaları nerede? Partimizin kuruluş yıldönümünde neredeler?

CHP’yi küçültmek isteyenlerin inadına partimizi büyüteceğiz. Kapılarımızı siyaset yapmak isteyen herkese sonuna kadar açmaya devam ediyoruz.Birileri rahatsız olsa da  partimizi iktidara taşıyacağız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız