SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kimsenin Haddi Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:25:35
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yerel bir TV kanalına konuşan TBMM İdari Amiri ve AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Fransa’nın başkenti Paris’te yayın yapan Charlie Hebdo Dergisi’nin Peygamberimizi tasvir eden karikatür yayınlamalarını ve yapılan saldırıları kınadı.

“KİMSENİN KUTSAL DEĞERLERİMİZE HAKARET ETME HAKKI YOKTUR”

Fransa’nın başkenti Paris’te yayın yapan Charlie Hebdo Dergisi’nin Peygamberimizi tasvir eden karikatür yayınlamalarını ve yapılan saldırıları kınayan Öz, “Basın da olsa, medya da olsa, STK’da olsa veya bireysel bir kişi de olsa kimse bir başkasının özgürlük alanına, kutsal değerlerine zarar verme hakkına ve yetkisine sahip değildir. Herkes özgürdür, bireysel hak ve özgürlüklerini sonuna kadar kullanmalıdır. Ama benim özgürlüğüm, sizin özgürlüğünüze müdahale edinceye kadardır. Herkesin kutsal değerleri vardır ve kimsenin kutsallarına hakaret etme hakkı yoktur. Ben nasıl ki sizin kutsalınıza saygı gösteriyorsam sizde benim kutsalıma saygı göstermek zorundasınız. Dolayısıyla Peygamber Efendimize yapılan haksız saldırıları şiddetle kınıyorum. Medya özgürlüğü demek İslam Âleminin Peygamberine hakaret etmeyi gerektirmez” dedi.

“KATLİAMLARI İSLAM ÂLEMİNE YÜKLEMEK KİMSENİN HADDİ DEĞİL”

Yapılan katliamları da kınayan Öz, “Bu işin cevabı katliam değildir. Demokratik olarak her türlü protesto yapılabilir. Ama İslam dininde katliam diye bir şey yoktur. Bunu yaptıranların amacı bir taşla kuş sürüsü vurmaktır. Dergiye karikatür yaptıranlar da dergiyi bastırıp katliam yaptıranlarda, bu derginin bir kısmını Türkiye’de yayınlatanlar da bunların her biri aynı yerden odaklı bir şekilde komute ediliyor. 12 kişi öldü diye dünyadaki 1 buçuk milyar İslam Alemi zan altında bırakılmaya çalışılıyor. “Dünya medya patronu bir açıklama yapıyor. Sadece bu katliama karışanlar değil, 1 buçuk milyar İslam Alemi bunları arasında soyutlayıp çıkarmazsa iş bu noktaya gelmezdi. Onlarda suçludur” diyor. Bunu İslam Alemine yüklemek kimsenin hakkı ve haddi değildir” şeklinde konuştu.

“İSLAMOFOBİ’Yİ TEKRAR HORTLATMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Milletvekili Öz, “10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle 9 Ocak’ta TBMM’de bir konuşma yaptığını hatırlatarak, burada dünya medya patronunun yaptığı bu açıklamayı kınadığını belirtti. Öz, “Burada birileri dünyayı yeniden dizayn etmeye çalışıyor. Özellikle İslamofobi’yi tekrar hortlatma noktasında bir proje üretiyorlar. Bu projeye alet olan Müslümanlara acıyorum” dedi.

LOJİSTİK MERKEZ YAZLAK TREN İSTASYONUNA YAPILACAK

Lojistik Merkezi kurulması için çalışmaların fizibilite ve etüt aşamasına geldiğini belirten Öz, “Malatya’da lojistik bir köy, lojistik bir merkez oluşturma konusunda ilk tercihimiz boş duran Vagon Onarım Fabrikasıydı. 1 yıl süre ile TCDD yönetimi bunun üzerinde çalıştı. Buranın teknik olarak lojistik merkez olma noktasında uygun olmadığına karar verildi. Bunun ardından, Yazlak Tren İstasyonu’nun yanında 180 dönüm hazine arazisi üzerine görüşmeler yapıldı. Lojistik Merkez olma noktasında TCDD Yönetimi de düşüncelerini bildirdi. Sadece 1. Organize Sanayi Bölgesinde ortalama 1 milyon ton, 2. Organize Sanayi Bölgesinde de 800 bin ton civarında yıllık yük olduğu ortaya çıktı. Bu da Malatya’da lojistik merkez oluşturmak için yeterli. TCDD Yük Daire Başkanlığınca gerekli etüt, plan ve projesinin yapılması için TCDD Etüd Proje ve Yatırım Dairesi Başkanlığına intikal etti. Şu anda fizibilite ve etüt çalışmaları devam ediyor” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız