SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kimsenin Hakkı Yok!"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:32:30
A- A+ PAYLAŞ

CHP Balıkesir İl Başkanlığı 2015 seçimlerine yönelik strateji toplantısı gerçekleştirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, kimsenin CHP'yi ve Kılıçdaroğlu'nu yıpratmaya hakkının olmadığını söyledi. 

CHP Balıkesir İl Teşkilatı’nın düzenlediği toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça, Haluk Ahmet Gümüş, Nedret Akova ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli ile CHP il ve ilçe teşkilatları katıldı.

CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, 2015 genel seçimlerinde başarıya ulaşmak için neler yapılacağı hakkında değerlendirmeler yapılacağını belirterek, "Hep beraber yazılı ve sözlü olarak değerlendirmelerde bulunacağız ve bu değerlendirmeleri rapor haline getirerek daha sonra tüm üyelerimizin katılımıyla daha geniş toplantı yapacağız" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, Balıkesir'de olmaktan büyük onur duyduğunu ifade ederek, "Belki son 100 yılda tarihimizin en zor günlerini yaşıyoruz. Türkiye coğrafyasının her tarafında kan akıyor. Suriye'den Irak'a, Libya'dan Mısır'a tüm komşu ülkelerimizde insanlar birbirilerini bıçaklıyor, birbirlerini boğazlıyor. Geçtiğimiz günlerde CHP milletvekili heyeti ile birlikte Kerkük'e gittik. Kerkük'te yaşayan Türkmenlerin durumlarını yerinde inceledik. Onların yaşadığı dramı hem Türkiye hem dünya kamuoyuna duyurmaya çalışıyoruz. CHP nerede bir zulüm var ise, nerede bir mağduriyet yaşanıyor ise hep orada oldu" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Kobani'ye giderek burada da Kürtlerle ve IŞİD zulmünden kaçanlarla beraber olduklarını belirterek, "Geçtiğimiz haftada yerel yönetimlerden topladığımız tırlarla birlikte 7 kişilik bir heyetle Kerkük’deydik. Kerkük'te Türkmenlerin yaşadığı dramı maalesef çok duyan yok. Orada maalesef bir şeyin daha farkına vardık. Herkesin de farkına varması gerekiyor. İnsanlar mezhebinden dolayı katledilmiyorsa, 9 yaşında, 12 yaşında, 10 yaşında kızlar köle pazarında satılmıyor ise, insanlar sadece farklı inançlarda olduğu için yurtlarından sökülüp atılmıyor ise, Türkiye hala diğer komşu ülkelerine benzemiyor ise Türkiye coğrafyasında yaşayan herkesin laik demokratik cumhuriyete bir kez daha sahip çıkması gerekiyor. Bugün küfredilse de zaman zaman en acımasız eleştirilere bırakılsa da herkesin o laik demokratik Cumhuriyeti kuran Atatürk'e saygı göstermesi gerekiyor. Türkiye'de mezhep savaşı her türlü kışkırtmaya, her türlü ayrıma, Başbakan’ın Cumhurbaşkanı'nın her türlü söylemine rağmen hala içimizde mezhep savaşı yoksa herkesin Mustafa Kemal Atatürk'e inanması gerekiyor" dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NU YIPRATMAYA KİMSENİN HAKKI YOK"

Son dönemde bazen haklı, bazen haksız CHP'ye karşı eleştiriler olduğunu dile getiren Ağbaba, "Laik demokratik cumhuriyetin en büyük savunucu CHP'dir. Eğer laik demokratik cumhuriyetin zayıflamasını istemiyorsak herkesin CHP'yi koruması gerekiyor. Çeşitli kişisel hırslarla ikbal hevesleriyle ne kimsenin CHP'yi yıpratmaya hakkı var ne de onun genel başkanı Kılıçdaroğlu'nu yıpratmaya hakkı yok. Biz bu bilinçle hareket edeceğiz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba konuşmasını "Hepiniz Mustafa Kemal Kılıçdaroğlu'nun yoldaşısınız, arkadaşısınız" şeklinde tamamladı. 

Toplantı basına kapalı olarak devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız