SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kimsenin Kuşkusu Olmasın.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:28:19
A- A+ PAYLAŞ

30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından Malatya’nın fiilen büyükşehir olmasıyla birlikte oluşturulan iki merkez ilçeden biri olan Battalgazi Belediyesi, ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığı’ndaki ilk toplantı Eski İl Genel Meclis Salonu’nda yapıldı. 

Toplantının açılışında konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, meclis üyeliklerine seçilen tüm üyeleri tebrik etti ve başarılar diledi. Gürkan, bundan böyle el birliği ile oy veren-vermeyen ayrımı yapmadan bütün Battalgazi’ye esas alan bir hizmet anlayışı içinde olacaklarını söyledi.

36’sı AKP’den 1’i de CHP’den olmak üzere toplam 37 üyesi bulunan Battalgazi Belediye Meclisi’nin ilk toplantısına AKPli 2 üye dışında tümü katıldı. 

Toplantıda meclis I. Ve II. Başkan vekilleri, katip üyeler, encümen üyeleri ile çeşitli ihtisas komisyonları üyeliklerinin seçimleri yapılırken,  toplantının gündeminde yer alan 11 madde görüşülerek karara bağlandı.

“Birlik ve beraberlik içinde hizmet edeceğiz”

Gündem maddelerine geçilmeden önce kısa bir konuşma yapan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, seçilen meclis üyelerini tebrik etti ve başarılar diledi.  Battalgazi’nin 1026 metrekare yüzölçümü, 102 mahallesi ve 300 bin nüfusu ile 40 ilden daha büyük bir metropol ilçe olduğunu kaydeden Başkan Selahattin Gürkan, el ele vererek Battalgazi’nin tarihine yakışır hizmetler gerçekleştireceklerine inandıklarını ifade etti.  Gürkan “Birlik ve beraberlik içinde bu başarının devam edeceğine inanıyorum. Bizlerin bundan sonraki süreçte bize oy veren - veremeyen, bütün Battalgazi’yi esas alan bir hizmet anlayışı içinde olacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

"Belediye için DSİ Şube Müdürlüğü'nü istedik"

Gürkan, Battalgazi Belediyesi’ne yakışır bir hizmet binasının yapımı için seçimlerden önce çalışmalara başladıklarını da hatırlatarak, Sivas Caddesi üzerinde bulunan Devlet Su İşleri 92. Şube Müdürlüğü’nün bulunduğu alana hizmet binası yapmak amacıyla geçtiğimiz hafta Çevre Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan burayı talep ettiklerini aktardı. Gürkan, konuyla ilgili önümüzdeki günlerde ilgili bakanlıktan bir heyetin bu taleple ilgili karar vermek üzere Malatya’ya geleceğini ve incelemelerde bulunacağını da kaydetti.

Battalgazi’nin meclisinde 5 kadın üye

30 Mart’taki yerel seçimlerde  Battalgazi Belediye Meclisi’nde AKP’den aday gösterilen 4’ü yeni  5 kadın üye de seçilerek Belediye Meclis Üyesi oldu. Ahmet Çakır’ın 1. Döneminde Belediye Meclis Üyesi olan Yasemin Sultan Kurt’un yanı sıra ilk kez Belediye Meclis Üyesi seçilen Şule Özkan, Dilek Yurtseven, Hilal Acı ve Ela Erkoç meclisteki çeşitli ihtisas komisyonlarında görev aldılar. Ela Erkoç (fotoğrafta), meclisin en genç üyesi sıfatıyla bundan böyle Görkem Dağdelen ile birlikte Belediye Meclisi’nde katip üyelik görevini yürütecek.

Mecliste yapılan seçimler

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan meclis toplantısında ilk olarak gizli oylama ile Meclis I. ve II. Başkan Vekilleri belirlendi. Oylama sonucunda Zafer Kırçuval Meclis I. Başkan Vekili, Yasemin Sultan Kurt ise II. Başkan Vekili oldu.

Meclisin asil katip üyeliklerine en genç üyeler Görkem Dağdelen ve Ela Erkoç seçilirken, yedek üyeliklere ise meclisin kadın üyelerinden Dilek Yurtseven ve Hilal Acı seçildi.

Meclisin Encümen Üyeliklerine de Şahin Doğan, Osman Şaşa ve Tuncer Bulgurlu getirildi.

Daha sonra açık oylama ile İmar Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Eğitim-Kültür-Gençlik ve Spor Komisyonu, Turizm ve Sanat Komisyonu, Sosyal Hizmetler ve Engelliler Komisyonu, Temel Haklar ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ile Halkla İlişkiler, Kent Ekonomisi ve Meslek Odaları Komisyonları üyeleri belirlendi. CHP’li tek üye Oktay Demirhan ise Temel Haklar ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na seçildi.

Söz konusu komisyonlara seçilen isimler şöyle:

İmar Komisyonu:

Nevzat Aslan, Aykut Hız, Aziz Görgeç, Metin Mandal ve Hilal Acı.

Plan ve Bütçe Komisyonu:

Muzaffer Karakuş, Cumhur Şahaplıoğlu, Şefik Şengün, Yusuf Özer ve Abdurrahman Kızıl.

Çevre ve Sağlık Komisyonu:

Hasan Demez, Abuzer Altın, Ali İhsan Topal, Nusret Toman ve Abdulvahap Şerefhanlı.

Eğitim-Kültür-Gençlik ve Spor Komisyonu:

Hasan Göğüs, Şule Özkan, Mehmet Ali Doğan, Dilek Yurtseven ve Mehmet İlbak.

Turizm ve Sanat Komisyonu:

İbrahim Karadeniz, Zafer Kırçuval, Eşref Aydın, Adil Demirel ve Ela Erkoç.

Sosyal Hizmetler ve Engelliler Komisyonu:

Ramazan Özcan, Görkem Dağdelen, Bilal Yapılıkan, Bayram Oymak ve Necati Tosun.

Temel Haklar ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu:

Şule Özkan, Abuzer Altın, Sıddık Özdemir, Yasemin Sultan Kurt ve Okay Demirhan.

Halkla İlişkiler, Kent Ekonomisi ve Meslek Odaları Komisyonu: 

Şahin Doğan, Sıddık Özdemir, Şule Özkan, Dilek Yurtseven ve Veysi Yılmaz.

Malatya Belediyeler Birliği üyeliğine ise Hasan Demez asil üye, Nusret Toman yedek üye olarak belirlenirken, Tarihi Kentler Birliği Üyeliğine Yasemin Sultan Kurt asil üye, Şule Özkan ise yedek üye seçildi.

Belediye Meclis toplantısında seçimlerin ardından gündemdeki konular da görüşülerek karara bağlandı.

Gündemin 4. Maddesi olarak görüşülen Meclis Huzur Hakkı ücreti 117 TL olarak belirlenirken, belediye örgüt yapısının oluşturulması, birimlerin kuruluş, görev ve çalışma esasları yönetmeliği de görüşülerek kabul edildi. Mecliste ayrıca Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a, belediye hizmet binasının yapımı ile ilgili iş ve işlemleri Devlet Su İşleri, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İller Bankası nezdinde yürütmek üzere yetki verilmesi kararlaştırıldı. 

Kapatılan beldelerin eski başkanlarına plaket

Battalgazi Belediye Meclisi’nin Çarşamba günkü toplantısında Başkan Selahattin Gürkan’ın teklifi ile büyükşehir olmadan önce belediye konumunda bulunan Beydağı, Erenli, Yaygın Hatunsuyu, Hasırcılar, Orduzu, Hanımınçiftliği Belediye Başkanlarına, bugüne kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür amaçlı plaket verilmesi da meclis tarafından kabul edildi.

HABER-FOTO: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız