SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kimsenin Önünde Diz Çökmedik'

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:40:07
'Kimsenin Önünde Diz Çökmedik'
A- A+ PAYLAŞ

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı'nın sorumluluğunda yürütülen ''Eğitici Eğitimi''ne katılan bin 900'ü aşkın üye için ATO Congresium Kongre Merkezi'nde düzenlenen katılım belgesi dağıtım töreninde konuştu. 

Cumhuriyetin kuruluş yıllarında okuma yazma oranının yüzde 3 olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: ''Diyorlar ya; 'sizler neler yaptınız' diye. O günün koşullarından Türkiye'nin tarihine bakamayanlar, bugünün değerleriyle tarihi yorumlayanlar aslında, tarih fukarasıdırlar. Biz özümüzden kopmadık. Bize bazen bugün bazen de geçmişe dayanarak ciddi suçlamalar yapılıyor. Buradan söylüyorum; Cumhuriyet tarihinin hangi dönemini alırsanız alın, bırakın genel başkanı, hiçbir CHP'li hiç kimsenin önünde diz çökmemiştir. Biz gücümüzü halktan alıyoruz. Bırakın herhangi olağan bir CHP'liyi, hiçbir CHP'li yönetici için 'onu kullanın, deliğe süpürmeyin' bir laf asla ve asla söylenmemiştir.'' 

Hükümetin Suriye politikasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Ayakları yere basmayan politikalarla Türkiye'yi tehlikeye sokuyorlar. Bu ülkenin gencecik evlatlarını savaş alanına sokmak için adeta yarışıyorlar. Meraklıysan, önce kendi çocuklarını göndereceksin askere, adam gibi göndereceksin. Onun için söylüyoruz CHP'li olmak kolay değildir, zordur diye. Biz bütün devrimlerin altında imzası olan bir siyasal gelenekten geliyoruz. Çok partili yaşama geçerken bu ülkeye demokrasi gelsin diye mücadele ettik. Şimdi çok partili yaşamdan neredeyse tek partili yaşama gideceğiz.'' 

İstanbul Barosu'na sahip çıkacaksınız 

İstanbul Barosu'nun dünyanın en büyük barolarından olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ''Avukatların elinden savunma haklarının alınmasına karşı çıkıyor, seni misin karşı çıkan, cezalandırılmak isteniyor. Dünyanın bütün barolarına çağrı yapıyorum, eğer savunma hakkı kutsalsa İstanbul Barosu'na sahip çıkacaksınız'' diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız