SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kimseye Ayrıcalık Yok..'

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi İl Örgütü, Belediye başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek, İmar Müdürlüğü arşivinin mühürlenmesiyle başlayan inceleme ve soruşturmanın sağlıklı olarak sonuçlanması konusunda desteklerini açıkladılar.

İl başkanı Mehmet Asiltürk, Merkez ilçe başkanı Ramazan Acar, Belediye Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı SP heyeti, Belediye başkanı Çakır tarafından karşılandı.

İlk konuşmayı yapan SP İl başkanı Asiltürk, "Geçtiğimiz günlerde İmar Müdürlüğünde başlatılan inceleme ve soruşturma sonucunun Malatya’nın sağlıklı yapılaşması anlamında sonuçlandırılması için verdiğiniz sözlerin arkasında duracağına inanıyoruz ve parti olarak bu konuda gerekli her türlü desteği sunacağımızı bildirmek için bu ziyareti gerçekleştirdik” dedi.

Belediye başkanı Ahmet Çakır da “Konu ile ilgili olarak inceleme başlattık, muhakkik istedik. Yapılması gereken her türlü incelemeleri başlattık. Malatya’nın planlı ve sağlıklı yapılaşması anlamında gereken her şey yapılacak.” diye konuştu.

Yapılan bu konuşmalardan sonra basın mensupları Belediye Başkanı Çakır’a yönelttikleri “Muhakkik istettiğinizi söylediniz, muhakkikler göreve başladı mı?” sorusunu “Şu an isimleri belirlendi. Önümüzdeki günlerde göreve başlayacaklar” diye yanıtladı.

“İnceleme kapsamında özellikle bir teknik isim üzerinde durulduğu iddia ediliyor, bu doğru mu?” ve “İnceleme ile ilgili gelişmeler şu an hangi aşamada” sorularını “Şu anda konularda isimler konusunun da konuşmak doğru değil” diye yanıtladı.

Çakır, bir başka basın mensubunun “SP il başkanının geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama da Sümer Fabrika alanında yapılan komplekslere imar planlarına aykırı olarak ruhsat verildiğini iddia etti” ve başkanın bazı yakın arkadaşlarının da ortakları içerisinde yeraldığı inşaatla ilgili “Çöşnük Mahallesindeki(Çamurlu Köyü) inşaatı devam yapının ruhsatının olmadığı iddiası medya da yer aldı. Bu iddialarla ilgili incelemeler başlatıldı mı?” sorularını da “Belirli noktalardan hareket etmiyoruz. Eksiği olan tüm dosyaları incelemeye alıyoruz. Malatya 500 bin nüfuslu bir şehir. Kimseye ayrıcalık tanınmayacağından emin olabilirsiniz” diye yanıtladı.

Soru- yanıt bölümünün bitmesinden sonra ziyaret basına kapalı olarak devam etti.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız