SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kimseye Faydası Yok!"

A- A+ PAYLAŞ
 
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Kıbrıs'taki mevcut durumun kimsenin yararına olmadığını söyleyerek, tarafları bir an önce çözüme ulaşmaya çağırdı.
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Sait Halim Paşa yalısında yaptıkları görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Clinton, "Kıbrıs'taki statükonun kimsenin yararına olduğunu düşünmüyoruz. İki bölgeli ve iki toplumlu bir federasyon görmek istiyoruz ve bunun mümkün olan en kısa sürede gerçekleşmesini diliyoruz" dedi.
 
Clinton, "Mümkünse 2012’ye kadar çözüme ulaşılmasını bekliyoruz. Bunun, BM'nin söylediği, Türkiye'nin inandığı, ABD'nin inandığı bir şey olduğunu biliyorum. Biz bu süreci desteklemeye çalışacağız ve sonuç görmeye çalışacağız" ifadesini kullanıldı.
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, geçtiğimiz haftaki Cenevre zirvesinde Kıbrıslı liderlere sorunun tüm konularını görüşmeleri için Ekim'e kadar süre vererek, tarafların önüne takvim koymuştu. 
 
Dışişleri Bakanı Davutoğlu da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, yıl sonuna kadar Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunmasını ve önümüzdeki yıl başında da referanduma gidilmesini ümit ettiğini belirtmişti. Davutoğlu, ayrıca, Rum kesiminin, Kıbrıs sorunu çözülmeden Avrupa Birliği dönem başkanı olması durumunda Türkiye-AB ilişkilerinin donacağı uyarısında bulunmuştu.
 
CLINTON: İLİŞKİLERİMİZ KAYA GİBİ SAĞLAM
Silvan'da şehit düşen Türk askerleri dolayısıyla taziyelerini ileten Clinton, ABD'nin, Türkiye ile bölgesel istikrar için terörizme karşı mücadele etmeye devam edeceğini söyledi.
 
Clinton, "İşbirliğimiz kaya gibi sağlam ve hiçbir şekilde sarsılmayacak. Türkiye-ABD ittifakı çok güçlü. Ortaklığımız çok eskiye dayanıyor" diye konuştu.
 
Toplantıda konuşan Davutoğlu da özellikle son PKK saldırıları sonrasında teröre karşı işbirliği konusunun her zaman olduğu gibi gündemlerinin ana maddelerinden birini oluşturduğunu ifade ederek, "Bu konuda teröre karşı gösterilmesi gereken uluslararası dayanışma ihtiyacını vurguladık. Bu konuda Türk-Amerikan ilişkilerinin bundan sonra da teröre karşı mücadelede en etkin şekilde kullanılmasının önemini bir kez daha ele aldık" diye konuştu.
 
Davutoğlu, bundan sonra da sık istişareler ve sürekli temas halinde bütün bu konuları birlikte yürütmeye devam edeceklerini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız