SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kimseyi Tehdit Etmedim'

A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet'te Yalçın Bayer'in "Yeter Söz Milletindir" köşesinde hakkında eleştiriler yapılan ve iddialarda bulunulan İnönü Üniversitesi rektör adayalarından Prof.Dr. Cemil Çelik'in avukatı, Bayer'e açıklama gönderdi.

AÇIKLAMA..
HİÇ görev yapmadığı Malatya İnönü Üniversitesi’nde rektör adaylığı oylamasında 1. çıkan, YÖK’ün Köşk’e ilettiği listelerde aynı sırada yer alan YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan’ın TÜBİTAK’da birlikte çalıştığı Prof. Cemil Çelik, vekili Hüseyin Aydın aracılığıyla ’YÖK ve Gül sınavda’ (19.7.2008) yazısına gönderdiği açıklama özetle şöyle:

“AÜ Veteriner Fakültesi mezunu olup, unvanlarını, 19 yıl emek verdiği Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde dekan yardımcılığı, fakülte kurulu üyeliği, biyokimya anabilim dalı başkanlığı ve daha birçok akademik görevlerde bulunmuş; Avrupa, Asya ve Amerika’da çeşitli üniversitelerde, kazandığı uluslararası burslarla araştırmacı olarak çalışmış ve onlarca tıp biyokimya uzmanı ve doktora öğrencisini yetiştirmiş bir bilim insanı olan müvekkilim hakkında, mesleki kariyeriyle ilgili hiçbir araştırma yapılmadan uluorta yazı yazmanız kasıtlı ve yanlı tavrınızı göstermektedir.

Müvekkilim, sözünü ettiğiniz cinayet ve eroin kaçakçılığı ile uğraşan hiçbir yakın akrabası bulunmamaktadır. Kaldı ki hukuk devletinde kişilerin yalnızca kendi eylemlerinden sorumlu tutulabileceğini, hiç kimsenin akrabalarını seçme şansı olmadığı gibi onların fiil ve davranışlarından sorumlu tutulamayacağını da bilmeniz gerekir.

Müvekkilim İnönü Üniversitesi’ndeki rektörlük seçimlerinde bizzat ya da başkaları eliyle kimseyi tehdit etmemiştir. Bu iddia, son derece çirkin ve de maksatlı bir yakıştırmadır.

Öğretim üyelerinin TÜBİTAK’a davet ederek vaatlerde bulunduğu iddiası da tamamen gerçekdışıdır.

Müvekkilimin Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne panel düzenlettirdiği iddiası diğer tüm iddialar gibi gerçek dışıdır. Müvekillimin panele katılımı diğer katılımcı Fransa Rouen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cafer Özkul’un daveti üzerine gerçekleşmiştir. Panelde yapılan konuşmada, akademik özgürlük ve üniversitelerin asli görevlerinin bilim ve teknoloji üretmek olduğu hususunda vurgu yapılmış olup, konuşmanın içeriğinden siyasi iktidarın sözcülüğünü yapma suçlamasına dayanak oluşturabilecek hiçbir ifade yer almamaktadır.

Müvekkilim, yasalar çerçevesinde İnönü Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday olmuş ve en yüksek oyu almıştır. Adaylık sürecinde söylem ve eylemleriyle sadece kendisine destek veren öğretim üyelerinin değil kendisine karşı olan öğretim üyelerinin de takdirini kazanan müvekkilimin ’İntikam almaya geliyorum’ gibi etik dışı bir söylemi kullandığı düşünülemez.

Yazınızın bir bölümünde, ihalelerden ağzı sulanacak olanlara değinilerek, müvekkilim zan altında bırakılmıştır. Müvekkilim gerek akademik yaşamımda, gerek özel yaşamımda parasal konularla ilgili bugüne kadar hiçbir suçlamaya maruz kalmadığı gibi kişiliği itibariyle bu tarz konulara tenezzül edecek biri değildir.

Müvekkilim, rektör adayı olurken belirli makamlardan icazet almamıştır. Aldığı oylar da ideolojik eksenli olmayıp her görüşten öğretim üyesinin desteğini yansıtmaktadır.

Cumhuriyetin kazanımlarını, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Atatürk’ü savunmak kimsenin tekelinde değildir. Bu değerler Türk milletinin ortak değerleridir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız