SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kimya Çalıştayı Başladı

A- A+ PAYLAŞ
 
Üniversitelerden 100 dolayında bilim adamının katıldığı Kimya Çalıştayı İnönü Üniversitesi'nde başladı.
 
İki gün sürecek çalıştayla ilgili olarak üniversitenin basın bülteni şöyle:
 
"Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan 25 üniversitenin Kimya alanındaki bilim insanlarının bir araya gelerek bölümlerinin sahip olduğu imkânların karşılıklı olarak tanıtılması ve yapılan bilimsel çalışmaların paylaşılması amacıyla düzenlenen Üniversiteler Arası Kimya Alanında Bilgi Alışverişi ve Ortak Projeler Geliştirilmesi Çalıştayı üniversitemiz ev sahipliğinde yapılıyor.
 
TÜBİTAK ve İnönü Üniversitesi işbirliği ile Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezimizde yapılan, 100 bilim adamının katıldığı çalıştay, Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Rektör Yardımcımız ve çalıştayın düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. İsmail Özdemir’in konuşmasıyla başladı.
 
Prof. Dr. İsmail Özdemir, “Bilindiği gibi üniversiteler ve araştırma enstitüleri, bilgi tabanlı ekonomilerde insan kaynağının yetiştirilmesi için önemli rol oynamaktadır.  Özellikle yeni kurulan ve gelişmekte olan üniversitelerimizin istenen düzeyde eğitim ve araştırma görevlerini yerine getirebilmesi için, ülke ihtiyaçları doğrultusunda, gerekli nitelik ve nicelikte öğretim üyelerinin yetiştirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bilimsel işbirliğini artırmaya yönelik olarak uzmanlar tarafından üst düzeyde yoğun tartışma ve bilgi alış verişinin yapıldığı bir çalışma ortamı oluşturularak aynı zamanda üniversiteler kendi aralarında lisansüstü düzeyde öğrenci yetiştirilmesi içinde çalışmalar yapacaktır. Ayrıca bu kapsamda, herhangi bir alanda güçlü olan bir üniversitenin birikiminden diğer üniversitelerin yararlanma imkânı da doğacaktır” dedi.
 
Kabul edilebilir proje üretebilme becerisi ve başarısına sahip bilim adamlarının yetersizliğine değinerek konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, ülkemiz birçok alanda uluslararası tanınırlığını ve güvenirliğini arttırmıştır. Ancak üzülerek ifade edeyim ki bilimsel çalışma, araştırma ve teknolojik gelişime katkı anlamında henüz istenilen yerde değildir. Özellikle araştırma ve proje geliştirmeye yönelik dünyadaki birçok ülkeden daha fazla katkı veren ülkemizde, TÜBİTAK ile ortak proje çalışması ve kabul edilebilir proje üretme konusunda bilim insanlarımız çok yetersiz kalmışlardır. Amerika Birleşik Devletlerindeki birçok üniversitede çalışan akademisyenler yılın 9 ayında devletten maaş almakta ve geri kalan 3 ayın maaşını ise ürettikleri proje ve gerçekleştirdikleri araştırmalardan temin etmektedirler.  Bu yaklaşımdan yola çıkarsak ülkemizdeki bilim adamlarının bilimsel anlamda toplumuna katkı sunma ve kendilerini geliştirmeye yönelik daha iyi bir strateji belirlemeleri gerektiği kanaatindeyim, dedi.
 
Yapılan konuşmalardan sonra çalıştay, katılımcıların kendi üniversitelerinin kimya alanındaki gelişmeler ve Ar-Ge faaliyetleri ile ilgili sunumlarıyla devam etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız