SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kimya Dalında 1. Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:56:12
Kimya Dalında 1. Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğiyle organize edilen, 'Bu Benim Eserim' proje yarışmasında, Malatya'da özel bir kolejin öğrencileri tarafından hazırlanan 'Meşe Yaprağındaki Mucize' adlı proje, Kimya dalında Türkiye birincisi oldu. 

Özel Doğa Koleji öğrencileri Zeynep Sıla Karabulut ve Hatice Betül Baysar tarafından Fen ve Teknoloji Öğretmeni Özlem Baydoğan'ın danışmanlığında hazırlanan proje, önce il daha sonrada bölge yarışmalarında seçici kurul tarafından seçilerek Ankara'ya gönderildi. TÜBİTAK Merkez Bilim Kurulu tarafından değerlendirmeye alınan 16 proje arasında yer alan 'Meşe Yaprağındaki Mucize" adlı proje, Türkiye birinciliğini elde etti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Okul Müdürü Vahap Güler, "Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile TUBİTAK'ın ortak düzenlediği ortaokul öğrencilerine yönelik yapılan 'Bu Benim Eserim' proje yarışmasında okulumuz, Malatya'ya Türkiye birinciliğini getirdi. Bu okulumuz ve ilimiz adına önemli bir gelişme" diye konuştu.

Öğrencilerin projede büyük bir emek sarf ettiklerini ifade eden Güler, "Türkiye genelinde yarışmaya 42 bin 494 proje katıldı. Bölgemizde de yarışmaya çok ciddi bir katılım vardı. Seçici kurul, okulumuz öğrencilerinin yaptığı 'Meşe Yaprağının Mucizesi' adlı projede Ankara'ya gönderildi. Özgün bir proje olması nedeniyle herkesin dikkatini çekti. Çocuklarımız projelerini, Ankara'da başarıyla sundular" dedi.

"16 PROJE ARASINDA BİRİNCİ OLDUK"

Proje'nin danışmanlığını yapan Fen ve Teknoloji Öğretmeni Özlem Baydoğan ise, Kimya dalında 16 proje içerisinde birinci olduklarını dile getirdi.

Baydoğan, özgün bir projeyle birinci olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Sadece akademik başarı değil, bilim insanlarını yetiştirmek amacıyla buralarda bulunuyoruz. Öğrencilerimize hayal etmeleri, yorum yapabilmeleri ve yeteneklerini göstermeleri için böyle yarışmalara katılıyoruz. Çok ciddi bir jürinin karşısında iyi bir sonuç aldık. Öğrencilerimiz hazırlamış oldukları projeyi güzel bir şekilde sundular. İnşallah ileriki yıllarda da güzel başarılar elde edeceğiz" şeklinde konuştu.

"PROJE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK"

'Meşe Yaprağındaki Mucize' projesini hazırlayan öğrencilerden Zeynep Sıla Karabulut, meşe yaprağının içerisinde bir takım maddelerin bulunması nedeniyle 'Meşe Yaprağındaki Mucize' projesini yapmaya karar verdik. Projemizi, köyde yaşayan insanlarımızın yaşama şekillerinden faydalanarak ortaya koyduk. Buradan yola çıkarak meşe yaprağının koruyucu özelliğinin olduğunu gördük. Bunu meyvelerimiz üzerinde denedik" dedi.

Karabulut, elde ettikleri başarıdan dolayı mutlu olduklarını da sözlerine ekleyerek, ilerleyen süreçte de proje çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Projeyi hazırlayan öğrencilerden Hatice Betül Baysar ise, elde ettikleri başarının kendilerini mutlu ettiğini ve onurlandırdığını dile getirdi.

Projeleriyle ilgili de bilgiler veren Baysar, "Meşe yaprağının içerisinde bulunan bazı maddeleri, meyveler üzerinde denedik. Meyvelerimizi, meşe yaprağının içerisinde bulunan maddelerden hazırlamış olduğumuz çözeltiye batırdık. Bir ay boyunca yapmış olduğumuz işlemi gözlemledik. Hazırlamış olduğumuz çözeltinin meyvelerimizi koruduğunu gözlemledik. Hazırladığımız bu projenin kayısı üzerinde kullanılması hem Malatya hem de Türkiye'ye büyük bir fayda sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız