SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kına Yakıp Çanakkale'ye Uğurladı

0
Güncellendi - 2016-04-23 04:48:36
Kına Yakıp Çanakkale'ye Uğurladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü izcileri başlarına kına yakılarak "Dedeciğim Ben Geldim Çanakkale Milli Bilinç" kampına katılmak üzere Çanakkale'ye uğurlandı. Çocukların saçlarına kına yakan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Çanakkale Destanını çocuklarımıza çok iyi anlatmalıyız” dedi.

Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenecek olan "Dedeciğim Ben Geldim Çanakkale Milli Bilinç" kampına katılacak olan 51 izci, düzenlenen törenle Çanakkale'ye uğurlandı. 22-25 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan kampa katılacak olan izciler, 25 Nisan'da 57. Alayın yürüyerek, Conkbayırına savaşa gittiği 18. kilometrelik yolu yürüyecek.

Çanakkale’ye gitmek üzere Malatya Büyükşehir Belediyesinin önünde toplanan minik Mehmetçiklerin büyük bir heyecan yaşadıkları gözlendi. 51 izcinin katılacağı "Çanakkale Milli Bilinç Kampı'na" çocuklarını uğurlamak için gelen aileler duygu dolu anlar yaşarken, bazı anne babalar gözyaşlarına boğuldu.  Çocuklarını uğurlamaya gelen aileleri Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ta yalnız bırakmadı.

POLAT, “ZAFERLERLE DOLU TARİHİMİZİ ÇOCUKLARIMIZA İYİ ANLATMALIYIZ”

Çanakkale zaferinin çocuklara çok iyi anlatılması gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Polat, “Bu anlamlı ve özel organizasyonu düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Çanakkale millet olarak büyük fedakârlık gösterdiğimiz, dünyada eşi benzeri görülmemiş zaferleri kazandığımız özel bir yerdir. Çanakkale eğer 1915 yılında geçilmiş olsa idi; bu topraklarda hür ve özgür yaşayamayacaktık. Batı emperyalizmin hedefi bir karış toprağı bile bırakmadan teslim almaktı. Ama bu millet topyekûn seferberlik ilan ederek topraklarını canı pahasına korudu ve direndi. Kazanılan zaferle Anadolu topraklarına düşmanların girmesine izin verilmedi. Çanakkale’yi geçilmesine müsaade etmeyen bu aziz millet bundan sonrada geçilmesine asla ve katiyen izin vermeyecektir. Vatanın her karış toprağı Çanakkale’dir. Atalarımızı saygıyla yâd ediyorum. Çocuklarımıza bu destanı en iyi şekilde anlatmalıyız. Dedelerinin, geçmişte bu vatan için çektikleri acı dolu yılları ve verdikleri kahramansı mücadeleleri anlamalarına yardımcı olmalıyız.  Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanını ve bayrağını seven insanlar olarak yetiştirmek hepimizin asli görevidir. Vatanımız ilelebet özgür olacak, şanlı bayrağımızda dalgalanmaya devam edecektir. Saçlarına kına yaktığımız minik yavrularımız Çanakkale'ye giderek, şehit dedelerini ziyaret edecekler. “Çanakkale'yi anmak için dedeleriyle, büyükleriyle buluşmak için bu çocukları gönderen aileleri tebrik ediyorum. Öncü Spor Kulübümüzün yetkililerine ve çocuklarımıza da iyi yolculuklar diliyorum” dedi.

UĞUR “51 İZCİYLE KAMPA KATILACAĞIZ”

Malatya Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Cengiz Uğur ise Çanakkale Zaferinin 101.inci yılı gururla kutladıklarını ifade ederek, “Savaş yıllarında annelerimiz çocuklarını vatan savunması için askere uğurlarken “Allah, vatan ve bayrak için” kurban olsunlar, şehit olsunlar diyerek saçlarına kına yakarlardı. Bu tarihi geleneği sürdürmek adına bugünde ailelerimiz çocukların saçlarına kına yakacaklar. Kazasız belasız gidip gelmeyi Allah bize nasip etsin. Kamp boyunca çocuklarımıza büyük bir destanın yazıldığı Çanakkale’deki tarihi yerleri gezdireceğiz, atalarımızın büyük bir fedakârlık gösterdikleri yerleri anlatacağız. 57’inci Alayın Karargâh kurduğu yerde kamp yapacağız. 25 Nisan sabahı saat 04.00'da izcilerimiz top ve tüfekle uyandırılacak ve ardından 57. Alayın menüsünde yer alan bir çorba ve yağlı ekmek ikramından sonra atarımızın Conkbayırına doğru harekete geçtikleri 17 KM’lik güzergâhı hep birlikte yürüyüp kampı noktalayacağız” dedi.

BAŞKAN POLAT KINA YAKTI, HEDİYE DAĞITTI

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat uğurlama sırasında saçlarına kına yaktığı çocuklara Belediye tarafından hazırlanan hediye paketlerini dağıttı. Anne ve babaları tarafından saçlarına kına yakılan 51 izci, İstiklal Marşı ve ardından okunan dualar eşliğinde Çanakkale’ye uğurlandı.

Bülten

d2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız