SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kınalı Keklikler Doğaya Salındı

0
Güncellendi - 2017-08-25 02:42:57
Kınalı Keklikler Doğaya Salındı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Pütürge İlçesi’nde kınalı keklikler doğaya salındı. Doğaya salınan keklikler, çekirge ile mücadeleye katkı sağlayacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü tarafından Pütürge Aktarla ve Tepehan’da yerleştirme sahalarına kınalı keklik bırakılarak, protokol salımı yapıldı.

Kınalı keklik salımına Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Abdullah Koç’un yanı sıra Pütürge Kaymakamı Erkan Savar, Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, Pütürge İlçe Jandarma Komutanı Fırat Zorlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Zafer Koçak, Şube Müdürleri ile muhtarlar katıldı.

Kınalı kekliklerin doğaya bırakılması sonrası açıklama yapan Pütürge Kaymakamı Erkan Savar, “Hem çekirgeyle mücadeleye hem de doğa güzelliğine bir katkımız oldu. Bölge müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz” dedi.

Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat ise “Vatandaşlarımız kınalı kekliklere sahip çıkar, avcılarımızda dikkat eder. Bölgede çok çekirge var ve bu önemli bir sıkıntıydı. Kekliklerimizi bıraktık inşallah hayırlı olur” diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Abdullah Koç, Malatya’da kınalı keklik üretim istasyonu olduğunu kaydederek, “Orman ve Su İşleri Bakanlığımız Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü popülasyonu azalmış ya da yok olmuş alanlarda tabiatı desteklemek amacıyla memeli ve kanatlı üretim istasyonları kurmuştur. Bunlardan bir tanesi de Malatya’daki kınalı keklik üretim istasyonu. İstasyonumuzun 2017 yılı üretim programı 16 bindir. Üretim sezonu iyi geçti ve hedefe ulaşıldı. Malatya’da bu üretimin 3 bin adeti önceden belirlenen alanlara yerleştirildi” dedi.

Koç, gerçekleştirilen kınalı keklik salımına ilişkin ise “Pütürge’de kınalı keklikleri bırakma amacımız; bu alanda özellikle çekirge salgınının olmasından kaynaklı, yaban hayatının buradaki vatandaşlarımız tarafından korunmasının önemi açısından katkı sağlayacağı düşüncesidir. Protokol salımı yaptık. Biyolojik mücadele açısından faydası olacaktır. Vatandaşlardan beklentimiz yaban hayatının korunmasına yönelik bizlere katkıda bulunmalarıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Can (6 yıl önce)
    Doğa Koruma ve Mili Parklar bölge müdürlüğüne yeni ataması yapılan Abdullah Bey'in konusunda tecrübesi ile İlimize yararlı hizmetler yapacağını tahmin ediyorum Umarım yanılmam Kendisine Başarılar dilerim
    0
    0
    Yanıtla