SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kınalı Kuzuların Yolculuğu'

0
Güncellendi - 2016-03-22 02:03:28
'Kınalı Kuzuların Yolculuğu'
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi Şahnahan Yeşilkonak Eğitim Merkezi tarafından Çanakkale Zaferinin 101.inci yılı kutlamaları çerçevesinde tertip edilen "Kınalı Kuzuların Yolculuğu" programında duygusal anlar yaşandı.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Deniz Savaşları Zaferi’nin 101. Yılı nedeniyle Yeşilkonak Eğitim Merkezleri birbirinden özel anma programlarına ev sahipliği yaptı. Vatan uğruna can veren binlerce şehidimizi unutturmamak ve Çanakkale zaferinin her daim zihinlerde kalıcı bir yere sahip olmasına büyük bir hassasiyet gösteren Yeşilyurt Belediyesi Yeşilkonak Eğitim Merkezlerinde Çanakkale zaferinin kahramanlarını anma ve o dönem yaşananların konu edildiği duygu dolu etkinlikler düzenlendi. Şahnahan Yeşil Konak Eğitim Merkezinde görevli öğretmenler ve öğrenciler tarafından dönemin ruhuna göre tertip edilen organizasyonda tarihi zaferin kahramanları özlemle yâd edildi.

GÖZYAŞLARINA HÂKİM OLAMADILAR

Suluköy İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen "Kınalı Kuzuların Yolculuğu" anma programı büyük ilgi gördü. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Başkan Yardımcısı Haydar Şahin ve Mehmet Çınar, Şahnahan Yeşil Konak Eğitim Merkezi İdarecileri, öğretmenler, aileler ve mahalle sakinleri tarafından takip edilen program İstiklal Marşı ve okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

ÖĞRENCİLERİN "MEMLEKET SEVDASI" AYAKTA ALKIŞLANDI

Sebep ve sonuçlarıyla Çanakkale Savaşlarının konu edildiği sinevizyon gösterisi sırasında salonda duygu dolu anlar yaşanırken, sahnelenen piyeste bir annenin çocuğunu askere uğurlaması sırasında bazı katılımcılar gözyaşlarına hâkim olamadı. Şahnahan Yeşil Konak Eğitim Merkezi korosu tarafından seslendirilen "Çanakkale" şiiri, lise grubu öğrencilerinden Leyla Karabulut'un şehitlerimizin anısına kaleme aldığı mektup ile dokuzuncu sınıf öğrencilerinden Elif Özdemir'in "Vatan Bize Emanet" adlı şiiri katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Programın düzenlediği salonu Çanakkale ruhuna göre tasarlayan, okudukları şiirler ve sahneledikleri piyeslerle Çanakkale Savaşlarını ve zaferin kahramanlarını duygusal bir bakış açısıyla yâd eden öğrencilerin milli ve manevi değerlere bağlılıkları ve erken yaşta edindikleri memleket sevdasını etkileyici bir sahne performansıyla anlatmaları büyük takdir gördü.

"TÜRKİYE'NİN HER KARIŞ TOPRAĞI ÇANAKKALE'DİR"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, şehit kanlarıyla sulanmış olan Türkiye'nin her karış toprağının Çanakkale olduğunu ifade etti. Milli ve manevi değerlerin güçlenmesi, toplumsal birlikteliğin sağlamlaşmasına yönelik Yeşilkonak Eğitim Merkezlerine düzenlenen etkinliklerden ötürü teşekkür eden Başkan Polat, "Cenab-ı Allah, Bakara suresi 154.inci ayette "Allah yolunda öldürülenlere de ölü demeyin. Onlar diridir ama siz anlamazsınız" diye emretmektedir. Her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış olan bu aziz toprakları ilelebet korumak ve kollamak hepimizin asli görevidir. 101 yıl önce güçlü donanmalarıyla Çanakkale'yi geçerek buradan İstanbul'a ulaşarak ülke idaresini teslim alma düşüncesinde olan dünyanın dört bir tarafından gelen batı emperyalizmi "hasta adam" olarak gördükleri Osmanlı İmparatorluğuna son tokadı vurmak istedi. Ancak diriliş ruhuna sahip atalarımız, dedelerimiz büyük bir vatanseverlik örneği göstererek, iman gücü ve memleket sevdasıyla düşman ordularının ülkemize girmesine müsaade etmedi. "Çanakkale Geçilmez" diyerek büyük bir destan yazdı. Ülkemizin her karış toprağı Çanakkale'dir.100 yıl önce bu topraklara nasıl düşmanın girmesine izin vermediysek bugünde tüm saldırılara, hain planlara, terör saldırılarına, iç karışıklık yaratmak isteyenlere karşı dimdik duracağız ve ülkemize, dinimize, milletimize, bayrağımıza hep birlikte sahip çıkacağız. Çanakkale savaşları asla unutmamız gereken sürekli göz önünde bulundurmamız gereken bir mücadeledir. Dedelerimizin o gün vatanı korumaları bizleri bugüne taşıdı. İnşallah bizlerde bize emanet edilen bu vatanı hem koruyacağız hem de çok daha ileriye taşıyacağız" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZI HEM OKUTALIM, HEMDE MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZİ ÖĞRETELİM"

Polat,"Şehit kanlarıyla sulanmış olan topraklarımızın korunması ve kollanması, ilelebet bu topraklarda özgürce yaşamak için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza milli ve manevi değerleri üst seviyede aşılamak gerekiyor. Çocuklarımızın bir yandan okumaları, bilgili ve eğitimli olmaları için çaba harcarken diğer taraftan bayrak, millet ve vatan sevdasıyla büyümelerine imkân tanımalıyız, onlara bu toprakların kolay kazanılmadığını ve geçmişimizi çok iyi öğretmemiz gerekiyor. Bu konuda ailelere büyük görevler düşmektedir" dedi.

Etkinliğin sonunda 18 Mart Çanakkale Zaferi kapsamında düzenlenen mektup yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Programa katılanlara Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat tarafından Çanakkale savaşlarında büyük bir destan yazan şehitlerimizin günlük menüsünde yer alan "üzüm hoşafı" ikram edildi.

Bülten

a8a

a8b

a8c

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız