SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kınamakla Kalmayacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:44:05
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Özgecan'ın öldürülmesinin bir vahşet olduğunu belirterek, "İdamı kaldırdık ama böyle vahşi cinayetler karşısında idamı düşünmeden geçemiyorum" dedi. 

AKP Adana İl Kadın Kolları 47. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Adana'ya gelen Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Yüreğir Kültür Merkezi'nde yapılan kongrede yaptığı konuşmada, Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesine başsağlığı diledi. Çalık, "Mersin'de Özgecan Aslan evladımızı daha hayatının baharında, annesinin gülü, babasının gülü, vahşice, canice öldürülmüş, maalesef tüm Türkiye'nin ağlamasına tüm Türkiye'nin yanmasına vesile olmuştur. Ama bunu da hiçbir şekilde söylemle bırakmayacağız bunu da herkesin bilmesini istiyorum. Biz çok ciddi ve çok önemli yasal düzenlemeler getirdik. Kadınla her alanda Türk Ceza Kanunu'nda, anayasada değişiklikler yaptık. Hep şiddeti önlemek hem de şiddeti yapana gerekli cezanın verilmesi için kanunlar çıkardık. Ama bu yasal düzenlemelere rağmen hala kadına şiddet görüyor mu? Hala kadın ölümleri var mı? maalesef var. Şunun altını çok net çiziyorum. AK Parti döneminde kadın cinayetler arttı diyenlere cevabımdır. Asla böyle bir şey söz konusu değildir. Sadece görünürlük arttı. Ama bunun yanı sıra kadına karşı yapılan şiddeti sadece kınamakla kalmayacağız. Hele de canice, vahşice yapılan ölümlere karşı, bütün kararlılıkla üzerine gidip cezalandırılmasına sağlayacağız. Dün de söyledim bugün de burada söylüyorum. İdamı kaldırdık, ama böylece vahşice, canice yapılan işlemlerin hepsinde idamı düşünmeden de geçemiyorum. Bu vahşi ölümü bir kez daha lanetliyorum. İnanıyorum ki adalet acımasızca bu canilerin gereken cevabını verecektir. Bundan kimsenin endişesi olmasın" diye konuştu.

Kongreye ise AKPli kadınlar tek liste ile girdi. AKP İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse görevini yapılan seçimle Sevil Can'a devretti. Kongreye AKP Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan Zopcuk, Şükrü Erdinç, Necdet Ünüvar, AKP Adana İl Başkanı Fikret Yeni ve çok sayıda partili katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız