SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kınık ve Yıldırım'ın Acı Günü

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:24:44
Kınık ve Yıldırım'ın Acı Günü
A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, Trabzonspor, Konyaspor ve Gençlerbirliği’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda takımda antrenörlük ve futbol genel direktörlüğü yapan Malatyalı futbol adamı Adil Kınık’ın babası emekli Milli Eğitim Müfettişi Rıza Kınık 83 yaşında vefat etti. 

Tekirdağ Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım’ın da kayınpederi olan Rıza Kınık bugün öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Malatya Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

Rıza Kınık’ın cenaze törenine CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Malatyaspor Eski Teknik Direktörü Ziya Doğan, CHP Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar, Malatyaspor ve Yeni Malatyaspor yöneticileri, medya mensupları, ailesi ve yakınları katıldı.

Hayatını Eğitime Adadı 

Köy Enstitüsü mezunu öğretmen kuşağının önemli temsilcilerinden biri olan Rıza Kınık 1930 yılında Hekimhan’ın Aşağı Girmana Köyü’nde doğdu. 

İlk ve orta öğrenimini Hekimhan’da yapan Rıza Kınık daha sonra Akçadağ Köy Enstitüsü’ne girerek bu okuldan 1949 yılında mezun oldu. 

Köy Enstitüsü’nden mezun olduktan kısa süre sonra öğretmenlik mesleğini icra etmeye başlayan Rıza Kınık, 1954 yılında Çelikhan İlköğretim Müdürlüğü, sonrasında ise Ağrı Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı da yapan Rıza Kınık, bir süre de Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yaptı. 

Bir dönem CHP’de politikaya da atılan Rıza Kınık, 1973 yılında CHP’den Malatya Milletvekilliği için aday adayı oldu. 

Siyaset sonrası yeniden eğitim dünyasına dönen Rıza Kınık 1982 yılına kadar ilköğretim müfettişi olarak çalıştı. Kınık, 1982 yılı sonunda emekli olduktan sonra ise Malatya’nın eğitim, kültür ve siyasi hayatına dair çalışmalar gerçekleştirdi.

5 çocuk babası olan Rıza Kınık, yaşlılığa bağlı hastalıklardan dolayı 1 Kasım 2013 tarihinde, evinde fenalaşarak yaşamını yitirdi. 

Rıza Kınık İçin Taziye Yeri: Kanalboyu Atatürk Kız Lisesi Karşısı

Avukat Cengiz Doğan da Vefat Etti 

Bu arada Malatya Barosu’na mensup Avukat Mehmet Cengiz Doğan’ın  da dün yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Bugün Malatya Şehir Mezarlığı’nda öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra toprağa verilen 65 yaşındaki Avukat Mehmet Cengiz Doğan, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde bir süredir tedavi görüyordu. 

Merhum Mehmet Cengiz Doğan, DYP'nin eski il başkanlarından merhum Avukat Abuzer Doğan'ın kardeşi, AKP eski genel başkan yardımcılarından Dengir Mir Mehmet Fırat'ın da akrabasıydı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız