SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kiralara Yüzde 80'e Varan Zam.."

A- A+ PAYLAŞ
Ocak ayı toplantısının ikinci oturumunu Meclis Başkan Vekili Aziz Görgeç’in başkanlığında yapaün  Malatya Belediye Meclisi’nde  Belediye İş hanındaki taşınmazların satılmayıp yıkılması, Kent Konseyi ve Gazeteciler Cemiyeti gibi kuruluşların ruhsatsız yerde hizmet vermeleri, Belediye mülkiyetinde bulunan taşınmazların kirasının ise  yüzde 80 gibi oranlarda artırılması ve imar planında 7 kat olan izni olan parselin 10 kata çıkartılması gibi maddeler görüşüldü.
 
Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısı, ‘İtfaiye Müdürlüğü İç Hizmet Yönergesi’nin kabul edilmesiyle başladı. Ardından  mülkiyeti Malatya Belediyesine ait Belediye İş hanındaki 64 adet taşınmazın satışı ve satış işlemlerinin yürütülmesi için encümene yetki verilmesi maddesi ele alındı. CHP’li meclis üyesi Günnur Almasulu  Belediye İşhanı’nın satışı ile ilgili olarak, “Satışın gerekçesi nedir?.AVM nedeniyle esnafın durumu ortada. O nedenle esnaf burayı alamayacak, dolayısıyla burası da parası olana peşkeş çekilmeyecek mi?” dedi.  CHP’li diğer üye Doğan Ağdaş ise bu konuda  “Burası eski bir bina. Satılması yerine yıkılması gerekir ve böylece şehir merkezi nefes alacak yer kazanmış olur” dedi.
 
Belediye Meclisi Başkanvekili  Aziz Görgeç’te konuşmasında satış kararını savunarak, “ Belediye hizmetlerinin daha sağlıklı ve kaliteli sunulması için alınmış olan bir karardır.” dedi. Bağımsız üye Mehmet Moran’da “ Üst katlar neden bu kapsamda değil” demesi üzerine, AKP’li üye Hasan Atay,  “Buranın satışından 7-10 milyon lira arası bir gelir bekliyoruz. İhaleye de herkes girebilir. Ayrıca kat irtifakı yok. Yani zemin ve birinci katın müştemilatı durumda. Üst katlar imar planında yok. Orada bulunan Kent Konseyi, Gazeteciler Cemiyeti ve derneğin ruhsatları yok. Orayı alanlar ileride buraları da değerlendirirler” dedi. Tartışmalardan sonra yapılan oylamada encümene satış ve satış işlemlerini yürütme yetkisi verildi.
 
Belediye Meclis toplantısında, İnönü Kapalı Çarşısı, İplik Pazarı, Belediye İşhanı, Eski Otogar, Ayakkabıcılar Çarşısı gibi bölgelerde  belediyeye ait taşınmazların  kirasının yüzde 10 ile yüzde 80 arasında artışını öneren maddenin görüşülmesi sırasında CHP’li  Doğan Ağdaş  “Yüzde 10 yüzde 80 arasında artış öngörüyorsunuz ama, sizin hükümetiniz emekliye yüzde 2-3 zam veriyor. Emeklilere de yüzde 80 zam yapsanız ya” diye konuştu. Bağımsız üye Moran’da “Emeklilerin ücretini belediye meclisleri belirlesin” önerisinde bulundu. Yapılan oylamada kiraların güncellenmesi isteğine onay verildi.
 
Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında imar konuları ele alınırken, Konak Mahallesinin bazı parsellerinin imara açılması ve plan değişikliği yapılması,  yazışmaların tamamlanması için süre verilmesi ve köşe başı parsellerde düzenleme yapılması maddeleri kabul edildi.
 
Çilesiz Mahallesinde ticari + konut alanı olan parselin LPG ve akaryakıt istasyonuna dönüştürülmesi önergesi ertelendi. Yine Çilesiz mahallesi Blok nizam 5-7 kat konut alanında olan 2 parselin akaryakıt istasyonuna dönüştürülmesi önergesi onaylandı.
 
Kentsel dönüşüm kapsamına alına Horata Vadisinde imar planı yapılması ertelenirken, aynı mahallede bulunan ve imar planında ikiz nizam 3 kat olan parselin blok nizam 4 kata çıkartılması da onaylanan kararlardan biri oldu.
 
Geçtiğimiz yıl meclis tarafından İstinaf Mahkemesi binası yapılması için Adalet Bakanlığına tahsisi yapılan eski Kömür tevzideki parselin tahsisinin kaldırılması ve ticari ve konut alanına dönüştürülmesi kabul edildi. Uçbağlar Mahallesinde bulunan ve imar planında blok nizam 7 kat olan parselin  ise 10 kata çıkarılması ve Aşağıbağlar Mahallesinde bulunan ve imar planında ayrık nizam 4 kat olan parselin ise 5 kata çıkartılması kabul edildi.
 
Elektrik ihtiyacının tüketicileri daha sağlıklı ulaştırılması için kentin değişik semtlerinde 8 adet trafo alanının elektrik kurumuna tahsisinin yapılması önergesi görüşülürken bağımsız belediye meclis üyeleri Mehmet Moran ve  Betul Aksoğan , elektrik kurumunun özelleştirildiğini, dolayısıyla özel şirkete  tahsis yapılmasının  doğru olup olmadığını dile getirdiler.  Meclis Başkan vekili  Aziz Görgeç bu konuda, “Biz tahsisi AKSA’ya değil TEDAŞ’a yapıyoruz.” diye yanıtladı.
 
Bu arada Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında,  bugüne kadar rastlanılmayan bir oylamaya da imza atıldı. İmar komisyonunca tek madde halinde verilen ve biri kabul diğeri ertelemeyi öngören teklifi muhalefet üyelerinin tepkisine yol açtı. Mülkiyeti belediyeye ait İlyas Mahallesi ( Sancaktar Mezarlığı) ve Şifa Mahallesi’nde ki bazı parsellerin “Belediye hizmet alanına dönüştürülmesi teklifini, komisyon tarafında kabulü teklifi, diğerinin ise ertelenmesi teklifi muhalefet Partili meclis üyelerinin ‘Madem birini kabul, diğeri erteleyecektiniz iki konuyu ayrı ayrı gündem maddesi olarak ele almanız gerekmiyor muydu? Biz birini onaylarken aynı anda diğerini nasıl erteleyeceğiz Böyle bir oylama olur mu?’ şeklindeki itirazları üzerine, başkanvekili  Aziz Görgeç, “Doğrusunuz. Ayrı ayrı oylama yapalım” diyerek itirazların yerinde olduğunu belirtti ve teklifler ayrı ayrı oylanarak kabul edildi.  
 
Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı toplantısının 1 Şubat 2012 Çarşamba günü yapılması kararlaştırılarak Ocak ayı toplantısı tamamlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız