SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kiralık Araç Yükünden Kurtulduk"

0
Güncellendi - 2019-11-07 21:09:14
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder başkanlığında toplanan Battalgazi Belediye Meclisi'nde gündemdeki maddeler görüşüldü.

Battalgazi Belediye Meclis Toplantısının Kasım ayı ilk birleşimi Battalgazi Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder başkanlığında yapılan toplantıda ağırlıklı olarak imar konuları görüşüldü. Bazı maddeler karara bağlanırken, bazı maddeler ise imar komisyonuna sevk edildi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder meclis toplantısında yaptığı konuşmada Belediyenin kiralık araç yükünden kurtulduğunu ifade ederek, “Battalgazi Belediyesi için, bundan sonraki süreçte kiralamanın belediyemiz için uygun olmadığını bu araçların alınmasının uygun olacağını sizlerle defaten konuşmuştuk. Şükürler olsun bu icraatımızı gerçekleştirmiş olduk. Temizlik şantiyemizin olduğu yerde, Hanımınçiftliğinde Cuma günü araçlarımızın teşhirlerini yapacağız. 10 milyonun üzerinde bir yatırım yapmış olduk.” dedi.

“DERME DERESİ ÇALIŞMALARINI BİR AN ÖNCE BAŞLATMAK İSTİYORUZ”

Derme Deresi ıslahı konusunda ise meclise bilgi veren Battalgazi Belediye Başkanı Güder, “DSİ Genel Müdürümüz Cuma günü Malatya’ya gelecek ve gündeminden bir tanesi de Derme deresi olacak. Derme Deresini bir an önce başlatma adına görüşmeler yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“DAR GELİRLİ İNSANLARIN HÜNERLERİNİ PARAYA DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUZ”

Konuşmasında Battalgazili kadınlar tarafından kurulan kooperatife de değinen Başkan Güder, “Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi’ adı altında bir kooperatif arkadaşlar kurdular. Özellikle bu bölgede dar gelirli insanların hem el hünerlerini ortaya çıkarmak hem de el hünerleri ile ortaya çıkan malzemeleri  paraya çevirerek  ailelerinee katkıda bulunmalarını sağlamak bizim birinci amacımız. Bu aileyi biraz daha genişleterek Battalgazi’ye yaymak istiyoruz. Bu konuyu Fırat Kalkınma Ajansına’da ilettik. Biliyorsunuz Malatya’da 3 tane proje kabul edildi. Bu projelerden biriside Battalgazi Belediyemizin projesi oldu. Bu projemizi Bakanlığa ilettik. Bakanlıkta ilgili genel müdür ile görüşüldü ve onlardan da projemize destek sözü alındı.” şeklinden konuştu.

“ÇEVREYOLUNUN ALTINA YARI OLİMPİK HAVUZ YAPILACAK”

Konuşmasında Çevre Yolunun altına yapılacak projelerle ilgili müjdeler veren Güder, “ Battalgazi bölgesine yarı olimpik bir havuz yapılacak. Biz bunu havuzun özellikle çevreyolu altındaki bölgelerde olması ve oradaki insanlara hizmet sunmasını istiyoruz ve arkadaşlarımız yer konusunda çalışmalar yaptılar. Önümüzdeki hafta imzasını atacağız. 3 buçuk milyon civarında bir bedelle havuzun hizmete girmesini sağlayacağız ” dedi.

“MAHALLELERE SPOR SAHALARI KAZANDIRILACAK”

İlçeye spor alanlarının yapılacağını da kaydeden Başkan Osman Güder, “Mahallerimizde halı saha, basketbol ve voleybol sahaları kazandıracağız. Bunlardan bazıları yine çevreyolunun altındaki mahallelere yapılacak. Oradaki gençlerin spor yapacağı alanları da oluşturacağız. Aynı zamanda Bakan Yardımcımızla görüştük, eski yurt binasının yıkımı da kısa süre içerisinde başlayacak ve orası da yeşil alan ve spor alanı olarak ilçeye kazandırılacak.” İfadelerine yer verdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Algi yonetimi yapmayin bize :)) (4 yıl önce)
    Birisi de akil edemiyor. Bu araclar ekonomik omrunu tamamlamis. 4 yildir kullaniliyor. Eski arabalari niye aliyorsunuz. Diye. Kardesim bu is millete yuk arabayi verene kar olmus. :) normalde kiralik arabada 3-4 yilda bir yenisini firma getirir. Eskisini de firma geri alir. Ama bunlar cop araclari oldugu icin eskiyen para etmiyor . Firma bildigin belediyeye yani hepimize okutmuş :))
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalıyım (4 yıl önce)
    KİRALIK ARAÇTAN KURTULTULDUNUZDA BU SABAH SITMAPINARI ZAPÇIOĞLU CADDESİ PAZAR SOKAĞI GİRİŞİNDE,BATTALGAZİ BELEDİYESİ NE AİT BİR MİNİBÜS İÇERİSİNDE PERSONEL DOLU UYUYORLAR VE ARABA ÇALIŞIR VAZİYETTE.SABAH SAAT 06:30 DA BUNUN BENZİN VEYA MAZOTU KİM TARAFINDAN ÖDENİYOR EĞER BENİM VERGİMLE ÖDENİYORSA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (4 yıl önce)
    Ya biride çıkıp demiyorki, şimdiye kadar neden bu kadar fahiş fiyatla araç kira bedeli ödenmiş? Malatya’da bunu dile getirecek basında kalmamış. Yaklaşık 10 aylık kirası ile bütün araçlar bazılarıda sıfırlanmak üzere satın alınmış.
    0
    0
    Yanıtla