SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kiraz; "Dönüp Aynaya Baksınlar"

0
Güncellendi - 2016-11-02 16:41:09
Kiraz;
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Enver Kiraz, Ak Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı'yı “Türkiye’de değişmeyen tek şey CHP zihniyetidir” ifadelerinden dolayı eleştirdi. Kiraz; "Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki, CHP bu ülkede tam demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ,barışı, kardeşliği, huzuru, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni savunuyor, savunmaya devam edecektir.Milletvekilimiz Veli Ağbaba da seçildiği  günden itibaren ezilenden, dışlanandan, mağdurdan yana olan siyasi duruşunu devam ettirmektedir."dedi.

"Örgütümüz de partimizin ve milletvekilimizin bu değerlerini sürdürmeye devam edecektir." diyen Kiraz; "Eğer, bizim bu değerlerden vazgeçerek, anti demokratik uygulamaları, hukukun ayaklar altına alınmasını, insan hakları ihlallerini, ülkenin bölünmesini görmezden gelmemizi bekliyorlarsa kusura bakmayın elbette ki değişmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"CHP’yi darbe savunuculuğu yapmakla eleştiren AKP’nin il başkanı , geçmişten günümüze darbelerden kimlerin eziyet çektiğini, kimlerin palazlandığını aslında çok iyi biliyor." diyen Kiraz; "12 Eylül’de Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış, mal varlığına el konulmuş, genel başkanı tutuklanmıştır. Bu partide siyaset yapan herkes, en ağır bedeller ödemiştir. AKP il başkanı ve yöneticileri, kimin 12 Eylül’den  palazlandığını da görmek istiyorlarsa, dönüp aynaya baksınlar.Bizim başka bir cümle kurmamıza gerek kalmadan,  gerçeklerle yüzleşeceklerdir." dedi.

"Şu çok iyi bilinmelidir ki  AKP, 12 Eylül’ün ve 28 Şubat’ın ürünüdür." iddiasında bulunan Kiraz, "En son 15 Temmuz Darbe girişimine karşı tavrımız çok net ortadayken, 80 darbesinde bu kadar bedel ödemişken bizleri darbe savunuculuğu ile suçlamaları en basit ifadeyle abesle iştigalidir. AKP İl Başkanı tüm Malatya’nın gözünün içine bakarak gerçekleri saptırmaktadır. Şöyle ki; 29 Ekim tarihli Resmi Gazetede yayınlanan KHK ler ile OHAL bahanesiyle çok sayıda demokrat, aydın,ilerici  kamu personeli de FETÖ kapsamında ihraç edilmiştir. Bu nedenle, 30 Ekim Pazar sabahı Eğitim Sen Malatya Şubesi’ni ziyaret ederek,  KESK’e bağlı sendikaların ihraç edilen yönetici ve üyeleri ile basın açıklaması yaptık. Sayın Kahtalı, ya yapılan açıklamayı okumamış veya okuduğunu anlayamamış. Zira, açıklamada FETÖ bahanesiyle FETÖ’yle hiç ilgisi alakası olmayan çok sayıda kamu personelinin mağdur edildiğini ve bu mağduriyetin giderilmesi için girişimlerde bulunacağımızı ifade ettik.Bir sosyal demokrat partinin genel başkan yardımcısının insan haklarını, demokrasiyi savunmasından, yapılan hukuksuzlukları gündeme getirmesinden daha doğal ne olabilir ki? İl Başkanı da  çok iyi bilmektedir ki, KESK’li üyelerin FETÖ ile ilişkilendirilip, ihraç edilmesi sürecin sulandırılması anlamına gelmektedir. Yüzlerce kişinin sorgusuz sualsiz, kendilerini savunma hakları bile tanınmadan ihraç edilmiş olması başlı başına hukuksuzluktur." dedi.

CUMHURİYET GAZETESİ OPERASYONUNA TEPKİ..

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Cumhuriyet Gazetesine yönelik  gözaltı ve baskılarına tepki göstererek, “  Bu gazetenin kapatılmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

CHP İl Binasında  parti yönetici ve bazı üyeler Cumhuriyet Gazetesi’ne destek amaçlı olarak gazete alarak toplu olarak okuma eylemi yaptılar.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Cumhuriyet Gazetesini toplu okuma eylemi sırasındaki konuşmasında, “Cumhuriyete  destek noktasında  Malatya kamuoyunun dikkatini çekmek istiyoruz. Daha önce bir değerlendirmede bulunmuştuk. Bu kez de  fiili olarak  gazeteyi parti binasında okuyarak, bütün Malatyalıları  her gün Cumhuriyet gazetesi alarak okuyama  davet ediyoruz.” dedi.

Kiraz daha sonra şunları belirtti:

“Tüm darbelerde 12 Mart’ta, 12 Eylül’de yine son zamanlarda hep  en büyük sıkıntıları yaşamış bir gazetedir.  Dolayısıyla bu gazete önemli bir fikir gazetesidir. Bu ülkedeki aydınlanmanın, çağdaşlaşmanın önemli öncülerinden bir gazetedir. Bu çerçevede  değerlendirdiğimizde  bu gazetenin FETÖ ile PKK ilişkilendirilmesini anlamak, anlamlandırmak mümkün değildir. Bu gazetenin  susturulması demek, Türkiye’nin çağdaş yüzünün susturulması demektir. Bu gazetenin kayyuma veya kapatılmasına asla  müsaade etmeyeceğiz.

Onun için  en sıkıntılı dönemlerde de, darbe dönemlerinde de Cumhuriyet Gazetesi fikirlerini özgürce korkmadan, cesaretle savunmaya devam etmiştir. Bu gazetenin  bazı yazarları   cesaretle yazdıkları için  hayatını kaybetmiştir, faile meçhul cinayetlerle karşılaşmışlardır.

Dolayısıyla  bugün  bu anlamda Cumhuriyet Gazetesine sahip çıkılmasını ifade ediyoruz. Bütün Malatyalıları,  halkımızı Cumhuriyete  sahip çıkmaya ve gazete alarak ta destek olmaya çağırıyoruz”

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

enverkiraz

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız