SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kiraz Hiç Para Etmedi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:03:36
A- A+ PAYLAŞ

Geçen sene zirai dondan etkilenen ve üretimi yapılamayan Yeşilyurt kirazı bu sene de çok olmasına rağmen fiyatlardaki düşüklük sebebiyle üreticisini memnun etmedi. 

Konuyu değerlendiren Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, “Tokat'tan getirilip piyasaya sürülen kirazlar bizim kirazımızın da fiyatını düşürdü, çiftçimiz mutlu değil” ifadelerini kullandı.

Kiraz fiyatlarındaki düşüklüğün bazı sebeplere bağlı olduğunu belirten Solmaz, “Geçen yıl Yeşilyurt’ta dondan dolayı hiç kiraz olmamıştı ve üretim sıfırdı. Bu yıl çok şükür kirazlarımız boldu, verim yüksekti fakat ne hikmetse hiç para etmedi, hasat zamanı fiyatlar çok geriledi, birde üstüne Tokat’tan getirilen kirazların piyasaya sürülmesi fiyatların tamamen düşmesine sebep oldu. Tokat kirazı 1 liraya satılınca bizim kirazlarımızda 1.5 liraya kadar düştü. Kirazın bu yıl para etmemesinin en büyük sebebi ihraç ettiğimiz yan komşularımızın terör ve kargaşaya maruz kalmasıdır” ifadelerini kullandı.

Türkiye çapında Yeşilyurt kirazının aranan bir kiraz haline geldiğini sözlerine ekleyen Solmaz, “Biz ilaçlamayı insan sağlığını düşünerek çok dikkatli bir şekilde yapıyoruz, ayrıca bizim kirazımızın aromasının yüksek olmasından dolayı her tarafta ilgi görüyor. Ama bu yılki fiyat farkından dolayı kirazımız para etmedi, çiftçilerimiz mutlu değil, geçen yıl ürün olmamıştı bu yılda ürün olunca insanlar en ucuz meyveye yöneliyor. İnşallah gelecek yıl ihracata yönelik yatırımlar yapılır ve çiftçimiz de memnun olur” diye konuştu.

Hasat zamanının henüz bitmediğini de dile getiren Solmaz, “Yüksek kesimlerden hala kirazlar gelmeye devam ediyor fakat bu gelen kirazlarda 100 kiloyu geçmiyor, haliyle pazarlama olanağı da azalıyor ve çiftçilerimizin cebine para girmiyor” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız