SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kiraz Konferansı

A- A+ PAYLAŞ
 
Yeşilyurt İlçe Ziraat Odası tarafından ilçede "Kiraz Yetiştiriciliği Konferansı" düzenlendi.
 
Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen konferansa Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Ramazan Aytekin, Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ramazan Özerdem, İlçe Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, konuşmacı olarak ise  İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Doç.Dr. Hüseyin Karlıdağ, Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisleri Tahir Macit ile Erdoğan Çöçen ve çok sayıda davetli katıldı. 
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Ramazan Aytekin, yaptığı konuşmada, "Türkiye'de kayısı denilince akla nasıl Malatya geliyorsa, kiraz denilince de Yeşilyurt gelmektedir. Kiraz ilçemizle özdeşleşmiştir. Yaklaşık 850 ailenin ürettiği kiraz yıllara göre 900-1000 ton arasındadır. İlimiz ve ilçelerimizde toprak ve iklim özellikleri uygun olduğundan farklı ürünler yetiştirilebilmektedir. Yeşilyurt ilçemizde kirazın miktarını ve kalitesini arttırmak, daha modern kiraz bahçeleri kurmak temel
hedefimizdir. Yapılacak her türlü faaliyeti de desteklemek en büyük görevimizdir" dedi.İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Doç.Dr. Hüseyin Karlıdağ, Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisleri Tahir Macit ile Erdoğan Çöçen ise sunumlarını yaptı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız