SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kiraz Şenliği Konserleri

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:05:26
Kiraz Şenliği Konserleri
A- A+ PAYLAŞ

19. Yeşilyurt Kiraz Kültür ve Spor Şenliği kapsamında ünlü şarkıcı Bülent Serttaş, Yeşilyurtlulara unutulmaz bir gece yaşattı. 

İlçe meydanında gerçekleştirilen halk konserinde Bülent Serttaş, Kahtalı Mıçı ve Özlem Büyük’ün yanı sıra yerel sanatçılar sahne aldı. Yeşilyurtluların büyük ilgi gösterdiği konserde, ünlü şarkıcı Bülent Serttaş birbirinden güzel şarkılarıyla, kendisini izlemeye gelenlere inanılmaz bir gece yaşattı.

Gecede ilk olarak mahalli sanatçılar sahne aldı. Mahalli sanatçıların ardından giydiği yöresel kıyafetle sahneye çıkan güzel şarkıcı Özlem Büyük, Malatya türküleriyle vatandaşları kimi zaman duygulandırdı kimi zamansa halay çektirtti. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, konserin ardından Büyük’e çiçek ve kiraz takdim etti.

Sahnede kısa bir konuşma yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Yeşilyurtlulara “eğleniyor musunuz?” diye sordu. Vatandaşlardan “evet” yanıtını alan Kavuk, Yeşilyurt halkının her zaman en iyi hizmetlere layık olduğunu ifade ederek, vatandaşlara iyi eğlenceler diledi.

Büyük’ün ardından sahne alan Türk Halk Müziği sanatçısı Kahtalı Mıçı, sevenlerini coşturdu. Her yıl Yeşilyurt Kiraz Kültür ve Spor Şenliği katılan Kahtalı Mıçı, kendisini izlemeye gelenlerden büyük alkış aldı.

Gecenin sonunda ünlü şarkıcı Bülent Serttaş sahneye çıktı. Sempatik tavırları ve esprileriyle Yeşilyurtluların kalbinde taht kuran Serttaş, şarkılarıyla vatandaşlara inanılmaz bir gece yaşattı. Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ve iş adamlarıyla birlikte halay çeken Serttaş, Malatya ve Yeşilyurt’u çok sevdiğini söyledi.

Gecede ayrıca Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, sanatçılara ve festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket takdim etti.

Toplu Nikah Töreni...

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde düzenlenen 19. Kiraz, Kültür ve Spor Festivali kapsamında 11 çiftin nikah törenleri de yapıldı. 

Yeşilyurt İlçe merkezindeki Ahmet Atılgan Parkı içinde kıyılan nikah törenlerine bazı çiftler çocukları ile katıldı. Çiftlerin nikahlarına Kaymakam Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ile birlikte eski Devlet Bakanlarından Işılay Saygın, Malatya eski valilerinden Halil İbrahim Daşöz ile birlikte işadamları şahitlik yaptı. Şahitler çiftlere altın hediye ettiler. Bazı işadamları ayrıca altın hediyesinin yanında parada verdiler.

Devlet eski bakanlarından Işılay Saygın, ailenin Türk toplumunun temeli olduğunu belirtirken, Vali Halil İbrahim Daşöz ise, böyle bir günde bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Kaymakam Babahanoğlu, “Böyle güzel bir günde son derece mutluyuz” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, kadınların erkeklere emanet olduğunu belirterek, yuvayı kadınların koruması gerektiğini söyledi.

Nikah törenine Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk’un esprileri renk kattı.

Nikahları kıyılan çiftler bir süre davul zurna eşliğinde eğlenirken, mutluluklarına işadamları da ortak oldular. Çiftlerin pasta masasını da işadamları birlikte düzenlediler.

Toplu Sünnet..

Yeşilyurt 19. Kiraz, Kültür ve Spor Festivali kapsamında 86 çocuk sünnet ettirilirken, bunlardan 2 tanesi Afganlı mülteci ailesine ait. 

19. Kiraz, Kültür ve Spor Festivali kapsamında ilçe merkezindeki Ahmet Atılgan Parkı içerisinde 86 çocuğun sünnet töreni toplu halde gerçekleştirildi. Sünnet töreninde Malatya’da yaşayan Afgan mülteci ailenin Romin Ayoob ile Yezda Ayoob adlı kardeşler de bulundu.

Afganlı çocukların kirveliğini Kaymakam Nesim Babahanoğlu ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Kavuk yaptı. Törende iş adamları ve davetliler çocuklara tek tek kirvelik yaparak çeyrek altın taktılar. İşadamları kirvesi oldukları çocukların isim ve adreslerini alarak, bundan sonra da çocuklarla ilgilenme sözü verdiler.

 

Sünnet törenin ardından merhum Şevket Şahintürk anısına oğlu İlhan Şahintürk tarafından Mevlid-i Şerif okutuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız