SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kiraz Üreticileri de Nasibini Alacak"

0
Güncellendi - 2017-06-26 20:48:30
A- A+ PAYLAŞ

  • Kiraz Festivali kapsamında Çırmıhtı'da 'En İyi Kiraz' yarışması yapıldı. Bakan Tüfenkci, "İç ve dış piyasanın canlılığından Yeşilyurtlu kiraz üreticileri de nasibini alacak"dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt 23.Kültür, Kiraz ve Spor Festivali kapsamında düzenlenen "En İyi Kiraz" ve "En Bakımlı Kiraz Bahçesi" yarışması ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin kiraz ihracatında geçen yıla göre önemli bir artış sağladığını görüyoruz ve bu noktada hem iç piyasanın canlılığı hem de dış piyasanın canlılığından Yeşilyurt’un kiraz yetiştiricileri de nasibini alacak. Yeşilyurt’un simgesi kirazın pazar sorununu bu yıl yaşamayacağız” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt Ziraat Odası ve Yeşilyurt Tarım Müdürlüğü tarafından büyüklüğü, aroması ve kalitesiyle herkesin tercih ettiği Yeşilyurt kirazının tanıtılmasına katkı sunması amacıyla düzenlenen "En İyi Kiraz" ve "En Bakımlı Kiraz Bahçesi" Yarışmalarının ödül töreni ile meydan iftarı etkinlikleri Çırmıktı Ahmet Atılgan Parkında yapıldı.

MEYDAN İFTARI VE KİRAZ YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Yeşilyurt Belediyesi tarafından tertip edilen Meydan İftarı ile Kuran-ı Kerim tilaveti, ilahiler, ney dinletisi ve tiyatro gösterilerinden oluşan Ramazan etkinliklerine büyük ilgi gösteren vatandaşlar, okunan ezanla birlikte yapılan dualarla hep birlikte oruçlarını açtılar.

EN GÜZEL KİRAZ SEÇİLDİ

İftarın ardından düzenlenen kiraz yarışması ödül törenine; Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Mustafa Toprak, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Kaymakam Vekili Vedat Yılmaz, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcileri, İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, üreticiler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

ÇIRMIHTILILAR BAKAN TÜFENKCİ'YE BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Çırmıhtılı hemşerilerinin büyük ilgisi ve sevgisiyle karşılaşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci vatandaşlarla tek tek tokalaşarak sohbet etti. Kiraz Yarışmasında dereceye giren ürünlerin sergilendiği alana giden Bakan Tüfenkci'ye Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve diğer yetkililer yarışma hakkında bilgiler verdiler.

POLAT, “FESTİVALİMİZ FARKLI ETKİNLİKLERLE İLÇEMİZE RENK KATACAK”

Kiraz Yarışmasının her iki kategorisine katılıp dereceye giren üreticileri tebrik eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “ 8-9 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 23. Kültür, Kiraz ve Spor Festivali kapsamında dalbastı kirazımızı daha geniş kesimlere tanıtmak, üreticilerimizi teşvik etmek amacıyla İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Ziraat Odamız ile birlikte düzenlediğimiz "En İyi Kiraz" ve "En Bakımlı Kiraz Bahçesi" Yarışmalarında dereceye giren kardeşlerimizi canı gönülden kutlarım. Jüri heyetinin titiz çalışma neticesinde her iki kategoride dereceye girenlere ödüllerini vereceğiz. Bugün ki törenimizde bizi yalnız bırakmayan Bakanımıza, Valimize, Milletvekilimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İl Başkanımıza ve tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Festivalimiz kapsamında karakucak güreşleri, yöresel yemek yarışmaları, futbol, masa tenisi, bisiklet, okçuluk yarışmaları düzenleyeceğiz. Bu yarışmalarda dereceye girenlere festivalimizde ödüllerini takdim edeceğiz” dedi.

ÇAKIR, “FESTİVAL, YEŞİLYURT’UN MARKALAŞMASINA KATKI SAĞLIYOR”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediyesinin kültürel etkinlikler noktasında ciddi gayretini tebrik ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Yeşilyurt İlçesinin markalaşmasına katkı sağlaması adına festivalin farklı boyutlarıyla düzenlenmesi, ilçemize özel kirazın tanıtılması için böylesine güzel bir yarışma düzenlenmesi kentimizin gelişimi açısından önemlidir. Malatya’mız her geçen gün bütün alanlarda gelişiyor ve büyüyor. Yeşilyurt İlçemizin ve tarımsal ürünlerinizin tanıtılmasına katkı sunması adına böylesine güzel bir festivalin altına imza atan Yeşilyurt Belediyesini, İlçe Kaymakamlığını ve Ziraat Odamızı tebrik ediyorum. Dereceye giren bütün üreticilerimizi kutluyorum” dedi.

ŞAHİN, “YEŞİLYURT BELEDİYESİ HER ALANDA FARK OLUŞTURAN HİZMETLER SUNUYOR”

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, “Büyükşehir Belediyemiz, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyeleri ile diğer ilçe belediyelerimiz sadece alt ve üst yapıyla sınırlı kalmayarak sosyal belediyecilik alanlarda sürekli fark yaratıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde başlatmış olduğu yerelde güçlü belediyecilik anlayışı Allah’a şükürler olsun ki büyükşehir statüsüne giren Malatya’mızda da kendisini güçlü bir şekilde hissettiriyor. Yeşilyurt Belediyesi Malatya’nın neredeyse yarısını temsil ediyor, ilimizin batıya açılan kapısı olması nedeniyle bu güzel ilçemizin farklı bir özelliği bulunuyor. Hacı Uğur Polat Başkanlığında Yeşilyurt Belediyemiz ilçemizin bütün bölgelerinde insan odaklı hizmetlerde bulunuyorlar. Eğitimden kültüre, sağlıktan spora kadar birçok alanda verimli hizmetler üretiyorlar, bizler buna mahalle ziyaretlerimizde yakından şahit oluyoruz. Şehrimizin, bölgemizin ve ilçemizin kaybolmaya yüz tutmuş kültürel zenginlikleri yaşatmak adına önemli hizmetlerde bulunuyorlar. 7’den 70’e tüm hemşerilerimizin faydalandıkları Yeşilkonaklar ve Gençlik Merkezlerimizde gerçekten çok güzel hizmetler sunuluyor. Meydan iftarlarında yer verilen Hacivat-Karagöz- Nasrettin Hoca ve Keloğlan gibi tiyatro etkinlikler bizim kültürel geçmişin önemli yansımalarıdır. Profesyonel oyunculara adeta taş çıkartan genç tiyatrocularımızı tebrik ediyorum. Yerel belediyecilik hizmetlerinde hepimizin göğsünü kabartan çalışmaların altına imza atan Belediye Başkanımızı ve ekibini yürekten kutluyorum. Kiraz yarışmasına katılan bütün üreticilerimizi tebrik ederken dereceye giren kardeşlerimizi kutluyorum ” dedi.

TOPRAK, “ MALATYA İLÇELERİYLE BİRLİKTE HIZLA GELİŞİYOR, BÜYÜYOR”

Malatya Valisi Mustafa Toprak ise, Kiraz Yarışmasının Malatya ve Yeşilyurt İlçesine hayırlı olmasını temenni ederken, “Malatya ve ilçelerimiz çok hızlı bir şekilde gelişiyor, vatandaşlarımız güzel hizmetler alıyor, bu hizmetleri hep birlikte hissediyoruz. İnsan odaklı hizmetler kentimizin her bir noktasında yapılıyor. Yeşilyurt’a doğru gelirken baktığımız zaman gerçekten pırıl pırıl bir kent doğuyor düne oranla bugün çok daha iyi noktadayız. Ben inanıyorum ki; Malatya tüm ilçeleriyle birlikte daha fazla güzellikleri ileriki zamanlarda bir arada yaşayacaktır.Yeter ki birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizi ve sevgimizi sürekli canlı tutalım, sürekli bu duyguları birleştirerek ülkemiz ve milletimiz için gücümüzü bir arada tutalım” diye konuştu.

BAKAN TÜFENKCİ, “KADİM YEŞİLYURT, MALATYA’DA ÇOK MÜSTESNA BİR YERE SAHİPTİR”

Aslen Yeşilyurt’lu olan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise “Kadim Yeşilyurt, Malatya’da çok müstesna bir yere sahiptir. İnsan kalitesiyle birlikte toprağının verimliğiyle, yetiştirdiği tarımsal ürünlerle sürekli fark oluşturmaya devam eden güzel bir ilçemizdir” dedi.

BAKAN TÜFENKCİ, “ TÜRKİYE, CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİYLE BERABER UÇUŞA GEÇECEK”

Türkiye’yi daha da büyütmek adına yoğun bir mesai yaptıklarını sözlerine ekleyen Bakan Tüfenkci, “Yakın bir zamanda 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının yıldönümü anacağız, bu hain darbeyi unutmayacağız, unutturmayacağız. Hain darbe kalkışması, şu anda burada bulunanlarda dahil olmak üzere ülkemizdeki her bir vatandaşımıza bedel ödetti. Türkiye’yi yurt dışında darbeye muhatap olmuş bir ülke konumuna düşürttüler. Hiç acımadan sizlerin, bizlerin ve bu aziz milletin üzerine ateş açtılar, silah doğrulttular. Allah’a hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, milletiyle bütünleşmesiyle beraber sizler meydanlarda silahlara karşı dimdik durarak sivil direnişin en şanlısını tarihe altın harflerle yazdınız. Darbe kalkışmasını atlattıktan sonra sizler hem demokrasiye sahip çıktınız aynı zamanda da ekonomiye sahip çıktınız. Darbe girişiminden sonra ne sanayinin çarkları durdu ne ihracatımız durdu ne de finansal işlemlerimiz durdu. Netice itibariyle; Türkiye herkesi şaşırtabilecek derecede 2016 yılında bir büyüme kaydetti ve 2.9 oranında ülkemizi büyüttük.2017 yılına almış olduğumuz tedbirler ve teşviklerle güçlü bir şekilde girdik ve %5 büyümeyi yakaladık. Dünya bankası ve diğer kredi derecelendirme kuruluşlarıyla IMF’de Türkiye’nin büyüme notlarını revize etmek zorunda kaldılar. Yeşilyurt’tan şunu söylemek istiyorum; sadece büyüme notlarını revize etmeleri yetmez aynı zamanda Türkiye’nin kredi derecelendirme notunu da yükseltmeleri gerekir. Çünkü alel acele Türkiye’nin notunu düşürürken objektif davranmadılar, siyasi davrandılar ve o darbeye de ‘biz bir katkı sunalım’ diye o derecelendirme kuruluşları Türkiye’nin ekonomisine darbe üstüne darbe vurmaya çalıştılar ancak Allah’a hamdolsun bu millet nasıl 15 Temmuz’da o darbeye karşı durduysa işte o kredi derecelendirme kuruluşlarına inat ekonomisini şaha kaldırdı ve inşallah Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle beraber Türkiye uçuşa geçecektir” dedi.

BAKAN TÜFENKCİ, “KİRAZ İHRACATINDA ARTIŞ SAĞLANDI”

Tarım ürünlerinin ticaretinin ekonomideki büyümeye olumlu katkılar sunduğuna dikkat çeken Bakan Tüfenkci, “Yeşilyurt’un simgesi olan ve özelliği olan kirazının pazar sorununu bu yıl yaşamayacağız. İhracat rakamlarına baktığımız zaman; Türkiye kiraz ihracatında geçen yıla göre önemli bir artış sağladığını görüyoruz ve bu noktada hem iç piyasanın canlılığı hem de dış piyasanın canlılığından Yeşilyurt’un kiraz yetiştiricileri de bundan nasibini alacak. Milletin yani sizlerin içinden çıkmış insanlar olarak her zaman yanınızdayız, bütün önerilerinize ve taleplerinize açığız” dedi.

'EN İYİ KİRAZ' VE 'EN BAKIMLI KİRAZ BAHÇESİ' YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

Yapılan konuşmaların ardından yarışma sonuçları açıklandı.

'En İyi Kiraz' yarışmasında ise birinci 94 puanla Yunus Tatlıcı, ikinci 93.25 puanla Metin Şalvarcı, üçüncü 93 puanla Hasan Özdemir, dördüncü 89 puanla Fatih Özendi oldu.

"En Bakımlı Kiraz Bahçesi" kategorisinde birinci 86.75 puanla Mehmet Ali Küçükkuş olurken, ikinci 85.50 puanla Öner Keleş, üçüncü ise 81.25puanla Levent Taşdemir oldu.

Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri Bakan Tüfenkci ve diğer protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Dereceye giren üreticilere toplam 7 bin 500 TL para ödülü, çeyrek altın ve Yeşilyurt Belediyesi tarafından hazırlanan özel hediyeler verildi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatya kernekli (6 yıl önce)
    Sayın valimize unutmayacağız 15 temmuzda yaptiklarini
    0
    0
    Yanıtla