SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kiraz Yok Ama.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:41:52
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt İlçesi’nde bu yıl düzenlenecek olan 20. Kültür, Kiraz ve Spor Festivali ‘nin dolu dolu kutlanacağı bildirildi. 

Yeşilyurt Parkı’nda, 20. Kültür, Kiraz ve Spor Festivali’nin 21-22 Haziran günleri düzenlenecek olması nedeniyle basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına Kaymakam Nesim Babahanoğlu, Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İlçe Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, diğer yetkili ve ilgililer ile basın mensupları katıldı.

Kaymakamlık, Belediye ve İstanbul’daki Yeşilyurtlular Derneği işbirliği ile düzenlenecek olan festivalin tanıtım toplantısında ilk olarak konuşan Kaymakam Nesim Babahanoğlu, ilçenin sosyal, kültürel, ekonomik ve sportif gelişmesine katkıda bulunan festival sayesinde il dışındaki Yeşilyurtlular'ın ilçelerine gelme, memleket ve yakınları ile hasret giderme fırsatı da bulacaklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, bu yıl zirai don nedeniyle birçok meyve gibi Kiraz’ın da ilçe merkezinde olmadığını, merkez ilçe Yeşilyurt’ta ise çok az olduğunu ifade ederek, “Ancak yıllardır gelenek halinde sürdürülen festivali kiraz yokluğuna rağmen geleneği bozmamak için festivali yapmaya karar verdik” ifadelerini kullandı.

Polat, Manisa Soma’da yaşanan kömür maden ocağı kazası nedeniyle festivalin bu yılki konser bölümünü iptal ettiklerini, festival kapsamında 200 çocuğun sünnet ettirileceğini, çiftlerin ise resmi nikahının yapılacağını belirterek, futbol müsabakalarının devam ettiğini ve karakucak güreşlerinin de yapılacağını vurguladı. 21 Haziran günü Malatya park AVM’de saat 15,00’de Anılarda Yeşilyurt Fotoğraf Sergisi açılacağını söyleyen Polat, Cumartesi günü saat 19,00’da Fahri Kayahan’dan Yeşilyurt Ata Park’a kadar bisikletli fener alayı düzenleyeceklerini ifade etti.

Sadece festival değil, tanıtıma vesile olduğuna dikkat çeken Polat, aynı zamanda sosyal dayanışma aracı olan festivalin en iyi şekilde geçmesi için çaba göstereceklerini vurguladı.

Festivalin 22 Haziran Pazar günü saat 17,00’de Güreş sahasında ödül töreni yapılacağını aktaran Polat, futbol turnuvasının ise devam ettiğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız