SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kirazda Rekolte Tahmini

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:42:07
Kirazda Rekolte Tahmini
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, Yeşilyurt ilçesinde dalbastı kirazında bu yıl tahmini rekolteyi 800 ton civarında beklediklerini belirterek, kiraz sineğine karşı mücadele başlattıklarını söyledi. 

Gazeteciler Cemiyeti’nde, Sarıcıoğlu Mahallesi Muhtarı, aynı zamanda kayısı üreticisi olan Şinasi Sucu ile birlikte basın açıklaması yapan Doğan Solmaz, kiraz sineğine karşı mücadele ile kabuk kurdu olarak bilinen erik koşnili hastalığı ile mücadele hakkında bilgi aktardı.

Malatya Ziraat Odası’nın kapanması nedeniyle koordinatör Ziraat Odası olarak görevi yapan Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, dünyaca meşhur dalbastı kirazının yetiştirildiği Yeşilyurt’ta kiraz sineğine karşı ilaçla mücadeleyi başlattıklarını bildirdi. Yağış nedeniyle kiraz sineğine karşı mücadelenin geciktiğini söyleyen Solmaz, bu konuda gerek ilçe tarım gerekse odalarından ayrıntılı bilgi alınabileceğini ifade etti.

Kiraz, Erik, Şeftali ve kayısı ağaçlarında görülen kurdu olarak bilinen erik koşnili hastalığı ile mücadele konusunda ise 17 Mayıs Cuma günü Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat 14,30’da eğitim verileceğini bildiren Doğan Solmaz, üreticileri bu toplantıya davet etti.

Bu yılki tahmini kayısı rekoltesi hakkında konuşan Solmaz, “İlçemizde dalbastı kirazı normal tutarsa bin 500 ton olur. Ancak bu yıl ilkbaharda yaşanan don nedeniyle tahmini rekolteyi 800 ton civarında bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız