SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'de Kiraz'ı Yeniden Getirme Operasyonu

0
Güncellendi - 2017-12-19 04:04:08
CHP'de Kiraz'ı Yeniden Getirme Operasyonu
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 13 İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyelerinin, bir süre önce kongrede aday olmayacağını açıklayan CHP İl Başkanı Enver Kiraz’ı kongrede aday olmaya ikna ettiği bildirildi.

  CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, kongrede aday olmayacağını ifade etmişti. CHP 13 İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri, Kiraz’ı yeniden aday olmaya ikna ederek, kendisini desteklediklerini ifade etti.

  Parti il binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan CHP Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Hurşit Kuşçu, “Ülkemizde olup bitenleri hep birlikte görüyor ve izliyoruz. Bu süreçte CHP’nin Türkiye’yi yönetme heyecanı ve umudu olduğunu düşünüyoruz. Haktan, sevgiden, emekten, barıştan yana iktidar olabilmek için bu zor süreçte herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini düşünüyoruz. Geleceğe umutla bakabilmek, umudu yarınlara taşımak için, kimseyi ötekileştirmeden, birleştirici olmak yerel siyasetin alt bileşenleri olarak Enver Kiraz’ın il başkanlığına aday olmasını talep ettik. Sayın başkanımızda kendisiyle konuştuğumuzda bunu kabul ettiğini beyan etti. Meclis üyeleri olarak Enver Kiraz’ın il başkanlığını destekliyoruz. Bizim için partide en onurlu görev, CHP’nin üyesi olmaktır. Onun haricindeki bütün görevler gelip geçicidir. Aday olacak tüm arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

  13 ilçe başkanı adına açıklama yapan CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Pektaş, “Bizim partimizde yani Türkiye’nin birleştirici gücü olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde verimliliğin esas olduğunu her zaman ifade ettiğimizi belirtiyorum. Bu bağlamda mevcut il başkanımızın verimliliğin esas olduğu partimizde, partimize katacak halihazırda çok şeyinin olduğunu 13 ilçe başkanı adına açıklıyorum. Bu bağlamda her ne kadar kendisi il başkanlığına yeniden aday olacağını açıklamamış olsa da biz, 13 ilçe başkanı olarak kendisiyle yapmış olduğumuz görüşmelerden olumlu netice almış ve kendisini ikna etmiş bulunuyoruz. Bu kapsamda Cumartesi günü yapılacak olan kongremizde yeniden kendisini adayımız olarak gösteriyoruz ve kendisini desteklediğimizi açıklıyoruz. Cumartesi günü yapılacak olan kongrede Enver Kiraz yeniden 13 ilçe başkanının da adayıdır” diye konuştu.

  Pektaş, bir gazetecinin ‘Yapmış olduğunuz bu açıklamayla, diğer adayların önünü kesmiş olmuyor musunuz? Demokrasilerde böyle bir şey var mı?’ sorusuna, “Biz, diğer insanlara ‘aday olmayın’ demedik. Sadece 13 ilçe başkanı olarak il başkanlığına aday olmadığını söyleyen bir arkadaşımızı ikna ettiğimizi, partimizde verimliliğin esas olduğunu ve bu kapsamda bizim için kişinin, kişilerin önemli olmadığını, kurumun esas olduğunu ortaya koyduk. Ayrıca yapmış olduğum açıklamada, diğer adayların aday olmasını engelleyici bir cümle kullandığımı zannetmiyorum. Bu kapsamda kimseye de bir yasak koymadık. Herkes tabi ki de aday olacak. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye demokrasisinin kaynağıdır. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye demokrasisinin ana şalteridir. Biz, demokrasi adına örnek olacak bir partiyiz. Biz, Türkiye’yi tek partiden çok partili sürece taşımış olan lokomotif gücüz. Demokrasimize yeniden bir şeyler katmak adına biz bu açıklamayı yaptık” cevabını verdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • vural (6 yıl önce)
    kiraz chp yi malatyada bitirdi faliyet sıfır kaç senedir bir faliyetimi var hayır bir oy artırmışmı hayır bu ıstçrar edenlerede şaşıyorum amademeki onlarda menfaitini düşünüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    Mesele Kirazı kim destekliyor. Veli Ağbaba Mesele CHP nin büyümesi değil Veli Ağbaba ya kukla lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer canbay (6 yıl önce)
    Bakın dostlar kAÇ DÖNEMDİR İL BAŞKANLIĞINI YAPIYOR BİR OY ARTIRDIMI HEP KAYIP ETTİ.GÜLE GÜLE DEMEKTEN BİR ŞEY SÖLENEMEZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • ALPER (6 yıl önce)
    Körler sağırlar birbirini ağırlar. Anlamadığım tazelenmekten neden çekiniyorsunuz. Kiraz giderse bize de git derler diye mi düşünüyorsunuz. Küçük hesaplarla yol alınmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan Kara (6 yıl önce)
    CHP de vizyon sahibi toplayıcı,birleştirici ve üstün vasıflı bir şahısa ihtiyaç var.Kiraz başkan'a teşekkür edip yeni halkı kucaklayıcı,oturaklı bir başkana ihtiyaç var.İlçe başkanları partinin önünü açması lazım.Saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • ABDURAHMAN (6 yıl önce)
    Kİraz chp il başkanı ise akp 6 mileltvekilinide alır
    0
    0
    Yanıtla
  • Dayı (6 yıl önce)
    Kiraz dönemi bitmeli yaptigi biseyleri yok zaten
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (6 yıl önce)
    Sayın Kiraz aday olmayacağını daha önce açıkladı.Israrı gereksiz görüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • uur (6 yıl önce)
    kirazın bir vasfı yok
    0
    0
    Yanıtla