SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kirazı Al, Şenliğe Gel'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bu yıl 15'incisi düzenlenen Kiraz Festivali'ne vatandaşlar kiraz dağıtılarak davet edildi.

Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurtlular Derneği'nin ortak organizasyonu ile bu yıl 20 Haziran Cumartesi günü 15'incisi düzenlenecek olan Kiraz Kültür ve Spor Festivali öncesinde Malatya caddelerinde vatandaşlara tadımlık kiraz dağıtıldı.

Yeşilyurt Kaymakamı Erkan Bulgan ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, ellerine aldıkları sepetlerle vatandaşlara tadımlık kiraz vererek, festivale davet ettiler.

Belediye Başkanı Kavuk, festivale davet yapmak amacıyla böyle bir etkinlikte bulunduklarını söyleyerek, tüm Malatyalıları Yeşilyurt ilçesine davet etti.

Kaymakam Bulgan ise, bölgede en iyi kirazın Yeşilyurt ilçesinde yetiştiğini belirterek, vatandaşları hem festivalde eğlenmeye ve hem de kiraz yemeye davet etti.
Vatandaşlar davul-zurna eşliğinde dağıtımı yapılan tadımlık kirazlara yoğun ilgi gösterdi.

PROGRAM..
Yeşilyurt Kaymakamlığı, Belediye ve Yeşilyurtlular Derneği'nin organizesi ile iki gün düzenlenecek olan 15. Kiraz, Kültür ve Spor Şenliği programı çerçevesinde 20 Haziran Cumartesi günü saat 09,30'da Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması ile şenlik başlayacak. Kavuk ailesi tarafından yaptırılan Türkan Kavuk Ana Okulu'nun açılışından sonra saat 11,00'de Bahçesaray Yeşilyurt konaklarının temeli atılacak. Saat 12,00'de Prof. Dr. Mesut Parlak Ana Okulu'nun açılışı, saat 14,00'de ise Yeşilyurt Çalık Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi'nin açılışı gerçekleştirilecek. Atılgan Parkı'ndaki saat 15,00'de kiraz, saat 17,00'de de İnönü tepesinde yemek yarışması düzenlenecek. Yeşilyurt Cumhuriyet Meydanı'nda saat 20,00'de düzenlenecek olan konser ile ilk günkü şenlikler tamamlanacak. Konserde Korolar Çarpışıyor programına katılan Malatya korosu, Türk Halk Müziği Sanatçıları Seher Dilovan, Kahtalı Mıçı, Elif Avcı ile Mehmet Balaban'ın sahne alacakları bildirildi.

21 Haziran pazar günü ise Atılgan Parkı'nda saat 10,30'da sünnet, saat 11,30'da yine aynı yerde toplu nikah, saat 11,30'da ise merhum Şevket Şahintürk anısına oğlu İlhan Şahintürk tarafından Mevlid-i Şerif okutulacak. Saat 15,00'de ise Fahri Nalbant Karakucak Güreşleri yapılacak.

UYDUDAN YAYIN..
Kiraz Şenlikleri ile ilgili programın, İHA tarafından uydudan yayınlanacağı, yayının yapılacağı frekans bilgilerinin ise aşağıdaki gibi olacağı belirtildi:

Satellite :W1, 10 Degree East
Transponder :B 4, Digital KU Band
Down link :11041.000 MHz - Vertical
Symbol rate :3125
FEC :3/4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız