SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kırgınlık Var mı, Bilmiyorum!"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:16:19
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Ak Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mikail Pelit ile partililer katıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Malatya ziyareti öncesinde ilin sorunları ve çözüm önerilerini paylaşma fırsatı bulduklarını söyleyen Çalık, “Öncelikle Ak Parti döneminde Malatya’ya yapılan yatırım rakamlarını sizlerle paylaşmak istiyorum.  Malatya’ya yapılan yatırım miktarı şu anda 9 milyar TL’dir. Bu yeter mi? Bence yetmez, Malatya vermiş olduğu oyun karşılığını değil, yüreğinin karşılığını alması gerekir. Bunun için de sayın Başbakanımız, gereken her türlü talimatı anında vererek Malatya’yı yüreklendirmiştir. “ ifadelerini kullandı.

“Başkan Bizden Talep Etmişti”

Başbakana Malatya’ya geldiğinde üç konuyu ilettiklerini belirten Çalık, “Biri Battalgazi ilçemizin sınırları içerisinde olan ve eski devlet hastanesi olarak bilinen alana ilçe hastanesi yapılmasıydı. Başbakanımız da bu konu ile ilgili söz verdi. TOKİ’den o bölgeden yer alarak Battalgazi ilçemize bir hastane kazandıracağız inşallah. İkinci talep yeşil alanla ilgiliydi. Endişemiz, Malatya’daki stadyumun TOKİ’ye verilmesinin ardından, büyük binalar yapılarak şeklin bozulmasıydı. Bu endişeyle stadyumun Malatya’ya yeşil alan olarak kazandırılması konusunu iletmiştik Sayın Başbakanımıza. Bu konuyla da ilgili olarak Sayın Başbakanımız gerekli talimatları verdi. Stadyum da Malatya’ya yeşil alan olarak kazandırılacak alanlardan biri oldu. Üçüncüsü ise daha önce Battalgazi belediye başkanımızın Devlet Su İşleri (DSİ)  il müdürlüğünü belediye binası olarak ya da alanını belediye binası olarak yapalım diye talebi vardı. Ankara’ya geldiğinde, milletvekili arkadaşlarımla birlikte sayın bakanımızı ziyaret ettik. Devlet Su İşleri’nin yerinin de Battalgazi Belediyesi’ne verilmek üzere protokolleri yapılmış vaziyette. Aynı bölgede bulunan okullarımız ile ilgili de sayın Başbakanımız talimatları verdi. Oradaki okullarımızın başka bir yere transferi sağlanacak.   Bunlar, Malatya’nın önemli yerlerinden birinin yeşil alan olması için sayın belediye başkanının bize talepleriydi. Malatyamıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

“Toplu Konutlar Gibi Olmasın Diye..”

Çalık,” Yeşilyurt ilçesi sınırlarında bulunan Beydağı Devlet Hastanesi’yle ilgili olarak da, özellikle o alana Malatya için kazandırılacak büyük bir caminin yapılması, yaklaşık 500 milyon TL’lik yatırım olan Kuzey çevre yolu ve yaklaşık 250 milyon TL’lik yatırım olan Malatya Sivas yolu için Sayın Başbakanımız talimatları verdi. Özellikle, Beydağı Devlet Hastanesi’nin yeri ile ilgili olarak, TOKİ’nin Beydağı’ndaki toplu konutlarının görüntüsü gibi, veya yeni bir AVM’nin yapılmaması için özellikle taleplerimizi ilettik. Buraya, Malatya’nın tarihine, kültürüne yakışır en az 10 bin kişi kapasiteli bir cami olmasını istedik. Orada konferansların ve eğitimlerin verilebileceği yerler de yapılması düşünülüyor.  ” İfadelerini kullandı.

“Kırgınlık Var mı ? Bilmiyorum”

Çalık, bazı belediyeler ile bunların bünyesindeki şirketler arasındaki uyumun olup olmadığı sorusuna ise , “Ak Parti ailesi çok büyük bir ailedir. Kardeşler arasında bile sitemler olabilir. Biz bu kadar büyük bir ailenin ferdi olarak, arada bir birbirimize kırılabiliriz. Bu arada aralarında kırgınlık var mı ? Bilmiyorum. Çok da uyumlu çalıştıklarını biliyorum, hiçbir problemleri olmadıklarını biliyorum. Ama benim bilmediğim uyumda bir sorun varsa, o hiçbir şekli ile ailenin dışına çıkmamalı, görüntüde asla olmamalı. Şirketler ile ilgili uyumsuzluk konusuna gelince, onu bilmiyorum. Belediye başkanları ile yaptığınız toplantıda onlara sorabilirsiniz.“ dedi.

“Proje İhalesi Yapılacak”

Malatya’ya hızlı trenin gelmesi ile ilgili olarak da konuşan Çalık, “ Malatya’ya hızlı tren gelecek ve bununla ilgili proje çalışması da başladı. İhale ile ilgili bakanlıktan kaynaklanan, bürokrasiden kaynaklanan durumlardan dolayı süreç uzamış vaziyette. Proje ihalesi yapılacak ve inşallah Malatya hızlı trene kavuşacak. “ diye konuştu.

“Sağlık Turizmin Başkenti Olmasını İstiyoruz”

Malatya’nın sağlık turizminin başkenti olmasını istediklerini söyleyen Çalık, “Malatya’ya dal hastaneleri kazandırmak istiyoruz. 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Malatya için büyük kazanım olacak. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yapılması ile Malatya bu alanda da çok önemli merkezlerden biri olacak.  Kendimden örnek verecek olursam; annem felç geçirmişti ve felç sonrası fizik tedavi gerekiyordu. Bu Malatya’da yoktu.  Eğer ömrü vefa etseydi bunun için başka bir ile göndermek zorunda kalacaktık.  Askeri hastanenin, bütün vatandaşlara açılması için bakanımızla gerekli temasları yaptık. Diğer hastanelerimizle birlikte Malatya’nın sağlık turizminin başkenti olması için çabalıyoruz.”  ifadelerini kullandı.

“Projeler Çarpışacak”

Vagon Onarım Fabrikası ile ilgili konuya da değinen Çalık, “Biz sorunların önce altını, sonra çözerek üstünü çiziyoruz. Vagon Onarım Fabrikası çözülerek üstü çizilmesi gereken Malatya’nın geçmişe dair tek sorunu. Eski Türkiye’nin hatırasıdır bize o. 30 yıl önce yapılmış, atıl hale gelmiş ve her gördüğümde de yüreğimi acıtan bir yerdir. Bunun için bir sürü şeyler konuştuk. Burası özelleştirme kapsamına alındı ve iki kez ihaleye çıkıldı. Ben milletvekili olarak, yatırımcılara sesleniyorum. Buranın ihalesine girin ve alın burayı, yapın. Bu olmayınca, büyükşehir belediye başkanımızla, Yeşilyurt Belediye başkanımız bu vesile ile yeni istihdam sağlanabilecek projeler ile ilgili hazırlıklar yapıyorlar. Projeler çarpışacak, oradaki projeler konusunu da sayın Başbakanımıza ilettik. O da ‘Özelleştirme idaresi ile konuşalım ‘ dedi. “ ifadelerini kullandı.

“Bonzai İle İlgili Raporları Aldık”

Malatya’da, uyuşturucu madde olan bonzainin kullanımının arttığı ve bunun için ne tür önlemler alındığı sorusuna ise Milletvekili Çalık şöyle cevap verdi; “Bonzainin sadece içiyorum deyip serbest bırakılması söz konusu olmayacak. Yeni yasal düzenleme ile bonzai kullananlar da diğer uyuşturucu kullananlar gibi cezalandırılacak. Özellikle okul önleri ve çevrelerinde yapılacak takipler bizim için çok önemlidir. Yaklaşık 5 ay önce valimiz, emniyet müdürümüz, sağlık müdürümüz ve halk sağlığı müdürümüz ile görüşmelerimizi yaptık. Bununla ilgili çalışmalarımız nedir? Kullanım oranlarının raporlarını aldık, Sağlık Bakanımız ve Halk Sağlığı Kurumu başkanımızla görüştük. “

HABER: Selahattin GÖKATALAY, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız