SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kırgızistan Elçisinden Ziyaret

0
Güncellendi - 2020-01-15 02:33:37
Kırgızistan Elçisinden Ziyaret
A- A+ PAYLAŞ

Kırgızistan Büyükelçisi Kubaniçbek Ömür Aliyev, Vali Aydın Baruş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamlarında ziyaret ederek bir süre görüştü.

VALİLİK'TE..

Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Kubanychbek Omuraliev, Vali Aydın Baruş’u makamında ziyaret etti.

Vali Aydın Baruş tarafından karşılanan Büyükelçi Ömüraliyev, ziyaret anısına Valilik Şeref Defterini imzaladı. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Baruş, Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ömüraliyev'i ve beraberindeki heyeti, tarihi ve kültürel zenginliklerle dolu Malatya’mızda ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Malatya’da bulunmaktan dolayı yaşadığı mutluluğu bildiren Büyükelçi Ömüraliyev de, ziyareti kabulden dolayı Vali Baruş’a teşekkür etti. Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ilişkilerin çok eskilere dayandığını söyleyen Büyükelçisi Ömüraliyev, her alanda artarak gelişen ikili ilişkilerin devam etmesini istedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE..

Ziyarete, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, Kültür A.Ş Genel Müdürü Kazım Aydın ve Büyükelçilik Müsteşarı Aibek Akaev eşlik etti.

Kırgızistan Büyükelçisi Kubaniçbek Ömür Aliyev’i ülkemizde ve Malatya’mızda görmekten büyük bir mutluluk ve memnuniyet duyduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan; “Ata yurttan Anayurt’a gelmişler, kendilerine bu vesileyle hoş geldiniz diyorum. Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, Azerbaycan bunlar Türki coğrafya içerisinde bizim Atayurtlarımızdır. Bizler oraya gittiğimizde Ata yurdumuza, kendileri buraya geldiklerinde Anayurtlarına gelmiş oluyorlar. Kendilerini misafir olarak değil, ev sahibi olarak kabul etmelerini özellikle arz ediyorum” dedi.

Geçtiğimiz aylar içerisinde Özbekistan’a ve Türki coğrafyalara gittiklerini ve orada kendilerini ev sahibi gibi gördüklerini belirten Gürkan, “Gördüğümüz ilgi ve alakadan dolayı da son derece memnun olduk. Kırgızistan Büyükelçimizi burada ağırlamaktan dolayı büyük onur duyduğumu birkez daha belirtmek istiyorum.

Malatya’mız özellikle Orta Asya Cumhuriyetlerimizle hem tarihsel bağları, soy ve kültürel anlamında olduğu gibi dil anlamında da çoğu kelimelerimiz büyük ölçüde, birbirleriyle örtüşüyor. Özellikle bizim büyüklerimizin konuştuğu lisanla, oradaki gördüğümüz lisanın birbiriyle örtüştüğünü gördüm.

Kırgızistan ülkemiz ve bizler için çok önemli bir ülkedir. Hem soy birliği, tarih ve kültürel birlik açısından da önemli bir ülkedir. Kırgızistan’ın özellikle teknolojik ve ekonomik anlamda gelişmesini arzu ediyoruz. Büyükelçimizin hem Türkiye’de büyükelçi olması, hem de Türkiye ile Kırgızistan arasında köprü kurma noktasındaki hassasiyet ve gayretlerini biliyorum. Tam yetkili Büyükelçilik ünvanının verildiğini de ifade ettiler. Kırgızistan’ın Türkiye’ye ve Türki Cumhuriyetlere ne kadar önem verildiğinin en temel göstergesidir. Ülkemizde de inanıyorum ki güzel köprüler oluşturulacaktır” ifadelerine yer verdi.

Başkan Gürkan, Kırgızistan ile Türkiye arasında yakın ilişkiler var. Bunu daha da yakınlaştırmak ve kardeş şehir ile de bunu taçlandırmak istiyoruz. Kırgızistan ile Malatya arasında bir köprü oluşturma açısında Kırgız şehirleri ile Malatya’mızı kardeş şehir yapmak arzusundalar. Bizde buna seve seve evet deriz. Kardeş Şehir konusunda ilgili birimlerimiz gerekli çalışmaları başlatarak kısa sürede sonuçlanacağına inanıyorum.

Kırgızistan Büyükelçisi Kubaniçbek Ömür Aliyev; “Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ata yurttan çok selam anayurtta getirdik. Ankara’dan Malatya’yı ziyaret edip, biz burada selamlaşıp, Malatya’da ekonomik, kültür ve sanat, anlamında işbirliği yapmak için bir araya geldik. Amacımız, Malatya ile Kırgızistan arasında köprü oluşturmak. İkili ilişkileri daha da artırmak istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından Kırgızistan Büyükelçisi Kubaniçken Ömür Aliyev’e Kayısı ile Bronz Aslan heykeli hediye edildi.

Büyükelçi Kubaniçken Ömür Aliyev’de Kırgızistan ile ilgili Keçi yününden yapılmış panosunu Başkan Gürkan’a hediye ettiler.

Bülten- Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız