SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kırgızistan İçin Kampanya

A- A+ PAYLAŞ

Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Malatya Şube Başkanı Nami Güzeler, Kırgızistan'da yaşanan olaylardan dolayı yardım kampanyası başlatıldığını açıkladı.

Güzeler yaptığı açıklamada, "Kimse Yok mu Derneği, Kırgızistan Devlet Yetkilileri'nin talebi ve Birleşmiş Milletlerin (BM) çağrısı üzerine Kırgızistan'da yaşanan olaylardan etkilenen ve göç eden mülteciler için acil yardım kampanyası başlattı. Kırgızistan devlet yetkilileri konuyla ilgili Kimse Yok Mu Derneği'ne, acil yardım çağrısında bulundu. Derneğe yapılan yazılı açıklamada, Kırgızistan'daki elim olaylardan dolayı acil insani yardıma ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Açıklamada özellikle tıbbi ve medikal malzeme, ilaç, battaniye, yatak, mutfak malzemesi, gıda, çocuk maması, çocuk bezi, nevresim, çadır ve giyim malzemesi ihtiyacının olduğu vurgulandı. Kimse Yok Mu Derneği tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda, Kırgızistan'daki olayları da dikkate alarak yardımları en kısa zamanda ulaştırmayı hedefliyor" şeklinde bilgi verdi.

Kampanya başlatan dernek, halen ABD'de ikamet eden emekli imam Fethullah Gülen'in cemaatine yakınlığıyla biliniyor. Gülen, Gazze'ye yardım götüren IHH'ye ait Mavi Marmara gemisine İsrail saldırısı ve 9 kişinin katledilmesi üzerine yaptığı açıklamada, yardım için İsrail'den izin alınması gerektiğini savunmuş, “İsrail’in onayı olmadan hareket etmek, otoriteye başkaldırıdır” demişti. Kimse Yok mu Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara da, Gülen'in bu açıklamalarına destek vermişti. Kamuoyunda, Gazze'ye yardım için gösterilen çabanın Kırgızistan vs. bölgeler için gösterilmemesine yönelik bazı eleştiriler yeralmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız