SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Kırk İkindiler'' Can Aldı, 4 İlçede Kayısıyı Vurdu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Perşembe günü öğleden sonra aralıklarla yağan, halk arasında "Kırk İkindiler" olarak adlandırılan sağanak haldeki yağmur ve dolu yağışı, kent merkezinde su baskınlarına neden olurken, Yeşilyurt ilçesi Kadiruşağı Köyü civarında da bir kişi yıldırım çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Dolunun 4 ilçe ve merkeze bağlı bazı bölgelerdeki kayısıya zarar verdiği de belirtildi. Bu arada yağıştan sonra itfaiye Müdürlüğü'ne 213 su baskını ihbarı yapıldığı bildirildi. Aralarında bir banka ve Emniyet Müdürlüğü'ne ait bir birimin de bulunduğu depoları su baskınından etkilenen 46 yere de itfaiye tarafından müdahale edilerek, suları boşaltıldı.

BİR KİŞİ ÖLDÜ..
Perşembe günü etkili olan yağış sırasında, Yeşilyurt ilçesi Kadiruşağı Köyü Üçpınar bölgesinde, hayvan otlatmaktan dönen 19 yaşındaki Olcay Kılınç'ın yıldırım çarpması sonucu yaşamını yitirdiği bildirildi. Olayın, saat 17.00 sıralarında meydana geldiği, Kılınç'ın dönmekte gecikmesi üzerine aramaya çıkanlar tarafından cesedinin bulunduğu, İlçe Cumhuriyet Savcılığı'nın yasal işlemlere başladığı öğrenildi.

MERKEZDE SU BASKINLARI..
Öğleden sonra aralıklı olarak görülen ve toplam 25 dakika kadar süren sağanak haldeki yağmur ve dolu nedeniyle, il merkezinde metrekareye 10.5 kilogram yağış düştüğü ifade edilirken, aynı gün İtfaiye Müdürlüğü'ne ev ve işyeri su baskınına uğradığı gerekçesiyle 213 ihbarda bulunulduğu bildirildi.

Tüm ihbarların itfaiye ekipleri tarafından değerlendirildiği, bunlardan 46'sının ekiplerin müdahalesini gerektiren boyutlarda olduğu belirtilirken, bu yerler arasında Fuzuli Caddesi'ndeki HSBCbank bodrum katı ile halen Asayiş Şube Müdürlüğü olarak kullanılan eski Merkez Karakolu binasının evrak arşivinin muhafaza edildiği bodrum katının da bulunduğu öğrenildi.

4 İLÇEDE KAYISI ZARAR GÖRDÜ..
Bu arada, dolu yağışı sırasında, bazı bölgelerde çağala halindeki kayısının da zarar gördüğü belirtilirken, Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin tesbit çalışmalarına başladığı bildirildi.

Bitki Koruma Şube Müdürü Mehmet Özdemir; dolu yağışı nedeniyle Akçadağ, Hekimhan, Yeşilyurt ve Kuluncak ilçelerinin bazı bölgeleri ile Orduzu çevresindeki kayısının zarar gördüğünü, Kuluncak'ta ayrıca hububatın da aşırı yağıştan olumsuz etkilendiğini kaydetti.

FOTOĞRAF: Perşembe günkü yağışlar Malatya caddelerini "dere yatağı" görüntüsüne çevirmişti. (Fotoğraf: Nihat ABACI- iha)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız